- Otrzymane podziękowania: 143
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne 2
Testy owulacyjne 2
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nowa...
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 50
- ziaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 137
Nowa miałam podobny wynik. Moja poprzednia ginka kazała mi zbić. Brałam dość drogi lek Norprolac i czułam się po nim koszmarnie. Pół godziny po tabletce zawsze była łazienka i . Endokrynolog i nowy ginek stwierdzili, ze nie jest to wynik który należy bijać. W innych krajach na taką prolaktyne się nic nie zaleca i oni idą za tą wiedzą. Problem pojawia się kiedy prl kilkukrotnie przekroczy normę, a tak to lepiej nie grzebać w układzie hormonalnym. Poza tym taki jednostkowy wynik prolaktyny ani rzadko w ogóle rozpatrują. Zaleca się ten test czynnościowy, który polega na trzech pobraniach krwi, a w między czasie podaje się tabletkę ( nie pamiętam jaką ;p) i to dopiero daje jakiś obraz. Także na razie nie panikuj, poczekaj spokojnie i nie bierz nic na własną rękę. A progesteron łatwo uzupełniać -sama biorę dupka, wiec lekarz na pewno coś zaradzi. Głowa do góry!
- Nowa...
- Wylogowany
- rozmowna
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ziaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Nowa tarczyce masz w normie przecież, nie jest wysoka, nie potrzebnie chcesz ją ruszać i myślę, że tak podpowie Ci lekarz. Wiem, ze sugeruje się w staraniach wartość koło 2, ale chyba tyczy się to tylko tych które już się leczą. Jelsi Twój naturalny system hormonalny jest w normach, to nie ma sensu w niego ingerować. Tak mi się wydaje, ale orzeknie lekarz
A progesteron cóż, jest tam norma poprostu na II fazę cyklu prawda? Jak jest w normach to też nie doszukuj się niczego na siłę. Wygląda na to, ze u Ciebie na prawdę wszystko jest okej, nie zepsuj tego chcąc coś na siłe poprawiać. Poczekaj spokojnie na badanie partnera. Jeśli bardzo chcesz to moze pij inofem? Wiem, ze on wpływ ana poprowę jakosci komórki jajowej, może będzie CI lepiej jesli coś zrobisz, ale nie ruszaj na siłę układu hormonalnego wiem doskonale, ze to delikatna sprawa.
Dupka biore 2x dzienne, a norprolak brałam po pół tabetki, ale tylko przez miesiąc. Po nim prl spadła do granic krytycznie niskich,a ja zmieniłam lekarza który kazał go całkowicie odstawić. Po kilku miesiącach miałam badania w szpitalu i tam też była ciut podwyższona prl i dalej nic z tym nie mam robić
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Nowa...
- Wylogowany
- rozmowna
- ziaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- stOkrOtka91
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 63
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Miłego dnia!
- Pinezka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 111
Co do badan hormonow, to ja sie nie wypowiadam, bo w cyklu, w ktorym mialam je sprawdzane, cuda wianki mi wyszly i akurat wtedy zaszlam :O
Ja owu podejrzewam, ze mialam kilka dni temu (ladny sluz + ten moj bol okoloowulavyjny) dzialania byly, choc niezbyt intensywne, bo Malz mial delegacje dwudniowa, Junior jakas infekcje gardla ma i ja tez, do tego duzo pracy i zmeczona jestem :/
Kto teraz pierwszy do testowania?
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz czekamy na test ziaa Jeśli ktoś jest wcześniej to przepraszam za pominięcie.
Ja jeszcze wieczorkiem zatestuje, zobaczymy co wyjdzie
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Czas Wam kogoś przedstawić Oto Igorek, urodzony dzisiaj 16 minut po północy
3250 gram i 53 cm szczęścia