BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

8 lata 2 tygodni temu #1047950 przez stOkrOtka91
Ja jak bylam na wizycie i była babeczka, nie otyła ale po prostu szersza w biodrach i jej dziecko w rączce miało zdjęcie z USG to widać że dzidziuś dosyć duży byl, a tym bardziej ze druga ciąża ale nic po niej nie bylo widać:)
Mam nadzieję,że mi za dużo kg nie przybędzie, bo w rodzinie nadwaga jest dziedziczna...
Ja sama przytyłam przez 2lata 20 kg, więc do najszczuplejszych nie należę:)

Na zawsze w mym sercu
Karolinka +25.05.2016

[url=http://www.] [img]http://www./components/com_widgets/view.php?sid=74276 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 2 tygodni temu #1047956 przez aklim88
Magmus - dziekuje, ze pytasz. Doby mi nie starcza. W sobote przeprowadzamy sie na swoje, wiec pakowanie, przenoszenie umów itp. Bo tu jako najemcy musieliśmy miec na nas podatek od nieruchomości, wodę, gaz, prąd, internet. Przenieść Alę do innej szkoły. Do tego muszę ogarnac pracę, ale to z 2-3godzinki dziennie z domu. A na to wszystko mały podchorowany, budzi sie w nocy, ma biegunkę.

Martyna - bądź dobrej myśli. Czekam na wieści od Ciebie

Odezwę sie jak sytuacja u mnie sie unormuje. Buziaczki dziewczyny

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

8 lata 2 tygodni temu #1047976 przez mar-tuska
hej dziewczynki

Gosia i Stokrotka super brzusie... a macie jakos podobnie terminy?
Stokrotka wszystko bylo by tez inaczej gdybys moglasiw ciut ruszac to np basen bylby super sprawa.. a tak jedyne co ci zostaje to kombinowanie jedzonkiem... zeby cos pozamieniac... moze kup sobie orzechy i podjadaj... albo mozesz sobie przygotowac fajne i zdrowe ciasteczka owsiane?
bedzie dobrze :) jak cos dam przepis

nowa dziekuje za fluidki i pocieszenie.. i nadzieje
choc wczoraj pisalam z kumpela z ktora razem chodzilysmy w 1 ciazy....
no i ona teraz jest q ciazy...a ja pytam ale jak teraz czy znow? bo juz dawno mowila ze chcieli...
a ona na to .... no tak chcielusmy chcielismy i to dwa lata trwalo.... wiec mnie zalamala no ale tez miala jajnik niedrozny wiec 50% mniejsze szanse...

Nati a ty jak tam???? pezyszla @??? czy moze robisz juz tescik? a jak syt w pracy?

Martyna mam nadz ze stres odpusvil... i ze lekarz przekaze ci jednak dobre wiesci.. mam nadz ze wszystko bedzie ok. a macie juz dziecko?

magmus a ty ktory tydz? pytam bo nie znam was az tak dobrze jeszcze....

miala z was tak ktoras ze np 3 dni przed spidziewana @ test negatywny a pozniej dopiero pozytywny?
niby nastawiam sie na @ w czwartek ale poki co cisza....juz sama nie wiem a jak bylo u was???

8 lata 2 tygodni temu #1047980 przez martyna_z
aklim staram się jak mogę, choć stres daje o sobie znać... a Ty też się przeprowadzasz? ale nie wracacie do Polski?

mar-tuska nie mamy dziecka, staramy się o pierwsze, stres trochę odpuścił, ale myślę że całkiem to puści po wizycie u lekarza, pod warunkiem że nie będzie jeszcze gorzej... jeśli chodzi o testy ciążowe to ja tu widziałam już chyba wszystkie możliwe kombinacje negatywów i pozytywów czy to w ciąży czy nie. Tak naprawdę pewny wynik daje badanie z krwi, ale też nie można go zbyt wcześnie robić. Proponuję to co już pisały dziewczyny, nie nakręcać się. Nic to nie daje. Ja przez ostatnie dwa i pół roku byłam w ciąży przynajmniej 30 razy więc wiem co mówię ;)

8 lata 2 tygodni temu #1047985 przez magmus88
Hej hej :)

Stokrotka - mi dużo kg nie przybyło.... raptem 4. Ale z racji, ze jestems pora to jak rósł brzuszek to nie było widać. Poza tym ja sie dość luźno ubieram, to tym bardziej :)

Aklim! To działacie ostro. Trzymam kciuki i czekamy na zdjęcia z nowego gniazdka! I zdrowia dla Robercika :) i powodzenia dla Ali w nowej szkole! Jak się w ogóle na to zaopatruje?

martuska :D u mnie żaden tydzień :P maluch mi tu na macie rozrabia hehhe. Trochę za wcześnie jak dla mnie na drugiego :P A tak w ogóle, widać mój suwaczek?

Co do testów.... dla mnie robienie testów ciążowych przed@ to głupota. Sorki dziewczyny ale tak myślę.... Jak widzę, nie - nie nakręcam się, nie myślę ale zrobiłam test tydzień przed @ to mi ręce opadają.... Czekajcie spokojnie przynajmniej do @. Po co się nakręcać. To naprawdę nie jest dobre.... U mnie była taka sytuacja, ze ja miałam nieregularne @ bardzo.... i brałam leki. Po kilku dniach od ostawieniu leków miałam robić betę, żeby zobaczyć czy mam brać inne leki czy może akurat jestem w ciąży. Pamiętam ten dzień.... rano zrobiłam test - negatyw. Poszłam na betę - skoro lekarz kazał (był zdania, zeby nie robić sikańców tylko na betę prosto iść) i jak odebrałam wyniki po południu to myślałam, ze się z podłogi nie pozbieram. Nie wiedziałam co ja w ogóle tam czytam.... a zwykłe sikańce jeszcze jakiś czas wychodziły negatywne a później bardzo delikatnie było widać drugą kreseczkę. Także wszystko w swoim czasie dziewczyny :) poczekajcie przynajmniej do terminu miesiączki :)

My dziś idziemy na szczepienie.... tym razem idę sama, bez męża... już mi go żal :(

8 lata 2 tygodni temu #1047987 przez stOkrOtka91
Martuska akurat basen to nie mój żywioł, w szkole chodziłam z obowiązku, kiedyś się zachłystnęłam i mam jakiś uraz aż do dzisiaj :)
Co do jedzenia to na szczęście słodkie mnie nie rusza, nieraz przed @ potrafiłam nawet 2 czekolady na raz wsunąć ;p
Co do testów ja sikańca robiłam 3 dni przed, ale wcześniej robiłam betę (tak zaleciła mi Pani doktor) więc wiedziałam, że powinien być pozytyw, ale nie wiedziałam czy tak szybko wykryje ;p No i na teście po jakimś czasie pojawiła się druga blada kreseczka :)
Magmus to ja też tak chcę ;p mam nadczynność tarczycy, więc może kg tak szybko nie przyjdą :)

Na zawsze w mym sercu
Karolinka +25.05.2016

[url=http://www.] [img]http://www./components/com_widgets/view.php?sid=74276 [/url]

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1047989 przez nati.olsztyn
Wczoraj i dzis rano nie moglam nic Wam napisac bo forum mi nie działało, tzn. mogłam Was czytac ale jak chciałam napisac to w ogóle liter nie było widać. Także jestem dopiero teraz.
martuska Za nami juz 9 cykli starań. @ nie ma, plamienia też nie ma. Test robiłam wczoraj rano.

brown O co Ty mnie pytałaś? :unsure: hmmm? A juz wiem, relacja z pracy. Zapiernicz jak zwykle to bywało zwłaszcza popołudniu. Nogi w tył** wchodziły. Do 15 gnębiłam informatyka zeby mi dostep do systemu przywrócił, a potem poza fizyczna robotą, ogarnialam ten pokręcony system, ktory 3 lata temu ( tyle mialam przerwy) nie był tak rozbudowany. Kiedys były sterty papierów a teraz od groma klikania. Ogólnie widzę zmianę w sobie - bardziej pozytywne nastawienie, mniej się wszystkim stresuję, także pozytywnie:) Jak wróciliśmy do domu ( mąż z dziećmi po mnie przyjechali), zjedlismy kolację i padłam jak kawka. Dziś idę na nocke.

Śliczne brzuszki tu widziałam :lol:

martuska Oczywiście, że moze tak być. 3 dni przed może byc jeszcze za niski poziom hormonu i na tescie nie wyjdzie. A my chyba na podobnym etapie? Ktory u Ciebie dzień cyklu?

martyna Dobrze że już w domku jesteś:) Koniecznie daj znać po wizycie.

8 lata 2 tygodni temu #1047991 przez mar-tuska
hej dziewczynki

Nati fajnie ze w pracy ok i pozytywnie moze skupisz sie na pracy to i zaraz bedzie pozytyw :) :) :)
u mnie dzis 27dc i czuje chyba sie zbliza @ takze czas zaczac 7 cykl staran jak ty to mowisz.... ehhhh... a ile twoje dzieciatko juz ma latek?
moj 6 takze spora roznica ale co tam...

magmus faktycznie nie zauwazylam suwaczka.. to ty raczej jeszxze poczekaj... :p

martyna to trzymam kciuki... bo 30 razy w ciazy byc to moze byc meczace.. a tak na powaznie... silna babka z ciebie widze!!! trzymsm za ciebie tez kciuki

jak tu ze spokojem wejsc w nowy cykl...polecscie cos? i znow bede sie wkurzac na te testy... od pojawienia sie kreseczki to tak ze 3-4 dni trzeba by sie przytulac co????
daje testom ost szanse . hahehe jak sie nie uda to chyba robie pause od stycznia... kasuje kalendarzyk z telefonu i mam gdzies :p :p

8 lata 2 tygodni temu #1047995 przez nati.olsztyn
martuska
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 2 tygodni temu #1048006 przez GoNia79
Hej dziewczynki
Ja znow leze bo rano znow brązowe plamienie mąż mówi odpoczywaj ale jak to zrobić skoro pomywanie obiad dzieciaki wszystko do ogarnięcia a on w trasie..
Wczoraj się z nim poklocilam o to wlasnie ze jak jest w domu to obiecuje ze pomoże a potem sie polozy i ogląda tv a ja znow wszystko mam na glowie.. Ręce mi czasami opadają a do wizyty tydzień do tego nerwy jo czekam na wyniki prenatalne maly znow chory po tygodniu chodzenia do przedszkola dzwonie do przychodni a tam Kuźwa nikt nie odbiera..
Czasami mam ochotę się spakować i wyjechać do rodziców tam wiem ze bym odpoczela ale dzieciaki damych ich tu nie zostawie..

Masakra :(

8 lata 2 tygodni temu #1048007 przez aklim88
Martyna - nie wracamy do Polski. Kupiliśmy dom na kredyt w Anglii.

Nati - oj znam te dylematy. Może praca pomoże na luzie podejść Ci do staranek.

Magmus - dziękuję. Ala z jednej strony się cieszy, bo nie będzie tam takich dwóch dziewczyn z jej klasy, które często jej dokuczają, a z drugiej strony będzie tęsknić za innymi dziećmi w klasie. Poradzi sobie. Jest jeszcze młoda, zawrze nowe przyjaźnie. Przynajmniej mam taką nadzieję

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1048008 przez Sandruska1995
magmus Możliwe, że tak jest . Ja w domu też z nią muszę ćwiczyć to samo co ta Babka tam po 30 minut dziennie. My mamy szczepienie w piątek :)

Udanych Mikołajek . dostaliście coś od swoich drugich połówek? ;)

W zdjęciu moja charakterna dziewczynka. I Synek który bierze udział w konkursie na kinderki :)

8 lata 2 tygodni temu - 8 lata 2 tygodni temu #1048010 przez magmus88
Sandra - nie ma zdjęć :(
Najważniejsze, ze ćwiczenia przynoszą rezultaty :)

My po szczepieniu.... teraz Mały śpi :(
Załączniki:

8 lata 2 tygodni temu #1048011 przez Nowa...
Gonia- nie denerwuj się, choć wiem jak to jest jak jest się samemu. Ja z moim widzę się w środy i niedziele poza tym jestem tutaj sama z synkiem i też nie mam co liczyć na czyjąś pomoc. Mimo wszystko postaraj się leżeć i odpoczywać. Może ugotuj zupy tak na 2 dni co by codziennie nie stać przy garnkach:) Wiesz Twój ma prace jaką ma i niezależne jest to od niego. Natomiast kiedy jest w domu powinnaś odpoczywać a On wszystko robić. Takie jest moje zdanie. Tym bardziej, że są plamienia a z tym żartów nie ma. Trzymaj się :kiss:
Podziękowania: GoNia79

8 lata 2 tygodni temu #1048015 przez martyna_z
magmus widać suwaczek :) powodzenia na szczepieniu, oby jak najmniej bolało EDIT: cudny Twój Mikołajek :kiss:

martuska trzeba znaleźć sobie inne zajęcie i przytulać się z mężem od końca @ co 2-3 dni aż do następnej @ bo oprócz tego że Ty musisz być gotowa to męża żołnierzyki tez muszą być młode i gotowe do działania. Zbyt rzadkie przytulanie je rozleniwia i nawet jak traficie w dzień i godzinę to nic z tego nie wyjdzie. Testy pomogły tu niejednej dziewczynie, ale wielu tyko napsuły krwi, więc póki co proponowałabym je odłożyć na dno najgłębszej szuflady i cieszyć się życiem! (tak, tak wiem że łatwo mówić, ale ja przestrzegam przed tym przez co sama przechodziłam a nawet dalej przechodzę. Życie jest za krótkie na wieczne czekanie)

gonia spokojnie porozmawiaj z mężem i przypominaj mu co trzeba zrobić jak jest już w domu. Mój M ostatnio jest do rany przyłóż i nie mogę narzekać ale oni tak mają że po prostu nie widzą/nie pamiętają co trzeba zrobić. Po za tym jak to mówi moja mama mieszkanie to nie muzeum, więc dbaj o siebie i odpoczywaj ile tylko możesz

aklim to gratulacje :) a Ala na pewno sobie świetnie poradzi, takie zmiany w życiu dzieciaków zwykle wpływają na nie pozytywnie nawet mimo pierwszych trudności

To się naprodukowałam ;) chyba z tych nudów w domu, nie bardzo chce coś robić bo się jeszcze boję a leżenia też już mam trochę dość, więc teraz pozawracam Wam głowę ;)
Podziękowania: GoNia79

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka