- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Latem byli u nas znajomi z corka i ja wozili w aucie wlasnie w cabriofix bez bazy i wydawalo mi sie stabilne.
A wogole jak ja bede sama jedzila z mala w moim aucie to bede stawiala maxicosi na fotelu z przodu, przynajmniej na poczatku, a tam nie mam tych zaczepow do isofix wiec baza i tak nie bedzie przydatna, biorac pod uwage ze wiecej bede jedziala ja sama z mala niz my dwie z Nacho.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
No i wlasnie! ta baza jest mega droga. ale z tego co pisza to starcza na 4 lata (do 18kg) i ten nastepny fotelik juz ja musi miec.
tak w ogole to teraz sie zastanawiam czemu nie kupilismy fotelika od 0-18kg?? chyba za bardzo bylam skupiona na wozku:/
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jeszcze zobacze, jesli wyda mi sie skomplikowane zakladanie pasow, albo ze nie jest to bezpieczne, napewno kupie baze ale narazie sie wstrzymam.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kamila Carolinka sliczna-jak szybko sie zmieniaja te maluszki. juz buzka nie taka noworodkowa-tylko z oczek wyglada cala ciekawosc swiata. Sliczna Krolewna.
Kurcze przykro mi ze ten kurs jakis taki trefny. dobrze ze nie wplacilas pieniedzy. (a tak w ogole to moj maz tez taki nieufny)Moze warto byloby sie dowiedziec chocby w ayuntamiento,albo jakiejs oficjalnej szkole?Na pewno maja jakies rozeznanie .
Agathe koniecznie pochwal sie wozeczkiem. No wiadomo z mala Zosienka bedzie prezentowal sie jeszcze piekniej -a wlasciwie to zosienka bedzie w nim pieknnie wygladala-ale ile radosci daje samo wyobrazenie sobie malego pasazera w srodku.
Ja mam fotelik do auta bez bazy.Nie jest zly choc opanowanie szybkiego przypinania go zajelo nam chwile. jedyny minus jest taki ,ze Milena jezdzi w nim tylem i to jest glowny powod jej placzy w podrozy. na szczescie wielkimi krokami zbliza sie moment zmiany z grupy 0 na 1 i mysle ,ze problemy sie skoncza.
Kasiah Milenus tez lezala po prawej stronie:) A lapkami "masowala "mi pecherz .efekt moje kursowanie do toalety przebilo kilkuletnie normy.
oho naspalysmy sie. na razie dziewczyny
- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie najbardziej na swiecie!
Dziekujemy za mile powitanie

Kibicuje przyszlym mamusiom ( kobiety w ciazy jakos niesamowicie mnie rozczulaja, wiec glaski w brzuszki) i juz tym rozpakowanym. A dzieciatka macie wszystkie obledne!!! Niektore z taka goraca, egzotyczna nutka

A propos, my mamy maxi cosi z baza i jestem mega zadowolona. Nie do konca pamietam nazwe, bo to dzialka meza ( ja nawet nie mam prawka!!! Wiem, wstyd sie przyznac!!!), ale bardzo latwo wpina sie fotelik, slychac tylko klik i jak zapielo sie dobrze to zapalaja sie 3 zielone swiatelka. A jak cos poszlo nie tak, to czerwone. Jak bylismy w Pl, to nie wzielismy bazy i Maya probowala majstrowac przy pasach, wychylala sie i bardzo ja to interesowalo, a z baza nie ma takiego problemu. Jak dla mnie zakup drogi, ale warty wydanych pieniedzy. No i skonczyla 9 miesiecy i ciagle jezdzi tylem do kierumku jazdy. To najbezpieczniejsza pozycja i chcialabym jak najdluzej ja tak wozic. Mam nadzieje, ze do roczku dotrwa (choc ostatnio rosnie jak na drozdzach, wiec to wcale nie jest takie pewne

Chce dodac zdjecie, ale ciagle jakis blad wychodzi.... ;(
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- cata
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- KOCHAM CIE OD PIERWSZEGO KRZYKU!!!
Dziekuje wszystkim za porady,jestescie niezastapione,super ze was mam !

Jeszcze nie bylam w pracy wybieram sie tam jutro,mam nadzieje ze nie zrobia mi zadnych problemow.Moj szef jest na skraju bankroctwa wiec mysle ze raczej bedzie mu na reke ze odejde,na finiquito i tak bym nie liczyla ani zalegle wakacje.
Dawno tu nie zagladalam i widze,ze dzieje sie duuuzo,nie nadazam za wami laski.

Olencja witaj na forum,twoja cora przesliczna,milo nam ,ze ktos z poza chce nas czytac i nam kibicuje

Anuskka super ze wyzdrowialas i trzymam za was kciuki byscie szybko sie zaaklimatyzowaly z nowa sytuacja bezcycowa.
LENITA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!

Kamila szkoda ,ze tak wyszlo,ale dobrze ze nie wplacilas kasy w pore sie zorientowalas,w INEM i ayuntamiento czesto sa jakies kursy gratis,moze popytaj. Carolcia rosnie jak na drozdzach.
Gumis jak sie ma "maly" Ryanek?
Ania-83 jaki prezent kupilas? I kobieto wrzuc na luz ,kiedy ty odpoczywasz??? Ciagle masz dzien pandy a mimo to masz czas na gotowanie (jedna reka) i pieczenie ciast!! Wirtualna amiga wydaje ci rozkaz odpoczynku!!!!

I przyszle mamusie objadajcie sie i tylko chcecie w koncu teraz mozecie sobie na to pozwolic

Doskonale pamietam te wiercioszki w brzuszku ,super uczucie,pod koniec byly juz toche uciazliwe,ale mimo wszystko takie jedyne i niepowtarzalne uczucie.
U nas tez deszczowo i ponuro ,niestety tak juz bedzie az do wiosny

- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!
Agathe jak tam u lekarza?? co tam u Zosienki?? Anuskka jak tam Milenka zaprzyjaznila sie juz z butelka?? no i Ty sie juz z tym pogodzilas?? A jak astma lekarstwa dzialaja?? Gumis a jak tam Rayanek i spanko w lozeczku?? no i dawajcie fotki swoich pociech

- olencja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mieszkamy w Londynie, wiec zycie na emigracji nie jest nam obce

No wlasnie Lenita WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO (spoznione, ale szczere).
Mamusie jeszcze w 2-paku- rozpieszczajcie sie ile sie da, pozniej juz nigdy nie bedziecie sobie mogly na to pozwolic!
Buziaczki dla Slodziakow!
Kamila, gratuluje nocki, teraz juz bedzie coraz lepiej

Gumis, a jak Wam minela nocka w lozeczku? I co z kolkami?
Lece dac dziecku sniadanko, bo malo mleczka weszlo

- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Przeziebiwszy sie, olalam dzis prace i spoczywam na sofie. W Barcelonie leje non stop od wczoraj.
Wozek stoi od dwoch dni na srodku salonu. jest najfajniejszym jego elementem, podjelismy wczoraj decyzje ze bedzie tu stal do stycznia:)
Wizyta u lekarza todo bien dzis o 18. Mala Zosia wie ze dzisiaj bedziemy ja podgladac, cwiczy wlasnie miesnie i skacze po brzuchu.
przytylam 9kg od poczatku ciazy. todo bien zrobi mine.. na pierwszej wizycie powiedzial mi ze normalnie to sie tyje 7-8kg. no nic, trudno.
Olencja witaj wsrod nas, masz przecudna coreczke. Gdyby nie to ze od zawsze miala byc Zosia to zaczelabym sie powaznie zastanawiac nad imieniem Maya. jest takie pozytywne!
Cata daj znac jak w pracy poszlo. Ja twardo twierdze ze wroce w lipcu ale nie wiem jak to bedzie jesli zakocham sie do szalenstwa w mojej coreczce.. chociaz kredyty same sie nie splaca..:(szkoda wielka, ze bankom w czasie kryzysu Panstwo pomaga a obywatelowi nie. (od rana w TV leca obrady sejmu, dlatego tak politycznie:))
Wlasnie przyszedl sms od Mamy - w przyszlym tyg dostaniemy mebelki. juuupi!!
Popsul nam sie aparat i nie mam jak zrobic zdjec. musze sprobowac z komorki Raula.
Buziaki