BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #632219 przez anneem6
Lenita minka rozbrajająca, wyglada na takeigo powaznego czlowieczka ztaka miną jak wyostrzył rysy ze złośći ;)) dobrze juz sie nie nabijam mam swojego tez sie z niego polewam!!!
a te wczesniejsze fotki, super, świetnie wyglądacie oboje i tak trzymajcie.

Chyba kazda tu z nas ma takie nastawienie jak ja ogolnie w zyciu i poza forum jak moze komus pomoc to pomaga byle by druga strona nie przegiela (bo jednym da sie palec to reke chcą)
Ale są ludzie co wogole są mega obojetni na innych, mysla ze sa sami wystarczalni,i innych maja w du.. nawet nie chodzi o pomoc, ale mile slowo, jakas relacje podtrzymac to im przez gardło nie przejdzie nawet jak patrze tylko jako obserwatorka to mnie qur bierze.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Obiecuje juz Wam o tym nie smiecić!!!!

Larita jakie rozpoznanie rynku zrobiłaś ze spacerówki, ja tez jak cos kupuje to analizuje analizuje aż potem i tak wcale nie to co przyciąga wzrok kolorki czy marka kupuje tylko to co praktyczne!!
Rozbawilaś mnie tym pół świniaka ale taka prawda, tyle się wdomu przejada i non stop się trzeba znowu coś kupić!
Agathhe postepy ciesza, już zcznie sie Zosia bawić, mój juz zaczyna gugac i sie usmiecha na całego.Nie stresuj sie wyjazdem taka ładna blondynka z brneta narękach cały persolnel LOTu WASz ;))

Gatita gratulacje, jak ten czas leci,

Antonio zdawaj nam relację jak rośnie dzidzia, to fajna wycieczkę sobie zrobicie. A z PL skad jesetś? Ja mojego synka to w brzuchu przemycałam ale to był 1 miesiąc,

Anuskka uuu my tez takie spiochy do 11 ej, zdrówka dla Milenki
Kamila co nowego w Poland? zdrówka
i osttni chorowitek Majeczka rówież zdroweczka ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #632347 przez larita
anneem na takie osoby tez czasem warto sie wyzalic, lepiej obcym niz np mezowi hehe bo ja tez mam taka dziwna sytuacje wrodzinie i czasami widze,ze sie mojemu panu mezowi obrywa za to ;) niepotrzebnie.. ale nic, a wiesz co Ci napisze, ze wyslalam mamie wsyztskie dokumenty potrzebne do zalatwienia pesela i wyobraz sobie,ze akt urodzenia na druku europejskim jest dla nich niezrozumialy, co tam jest napisane imie i nazwisko i data urodzenia i nasze imiona i nazwisko :) takze musze teraz robic tlumaczenie i zrobie i ppjade tam oosbiscie i babe przeszkole!!!!
a ze swiniakiem to nawet o to chodzilo,ze zawsze wracam ze spaceru i wstepuje do sklepu po chleb i wychodze cala obladowana!!! :)
no a jak tam Andres???
agathe ja przy wejsciu na poklad zapytam sie gdzie mam wozek odebrac i tyle :)

11 lata 8 miesiąc temu #632404 przez anneem6
Larita no cos Ty nie zrozumialy ??? z jakiej racji mas zkase plaic i tlummaczyc przeciec PL tez w UE na 2 str. aktu sa tutuły kazdej rybryki ww roznych wersjach jezykowych oznaczone ukosnikami, bo oprocz ang jest kilka innych jez urzedowych UE.

np.1. Mother/Madre/ inny jez/inny jez chyba z 5-7 tych jezykow ale ang tezjest. Niech sie urzedniczka dopyta jak niewie albo mama niech powie burmystrzowi urzedu

Mojemu tez nie potrzebnie sie dostaje i głupio mi bo go to boli bd widzi jaka jest moja mama a jaka jego, no ale wie ze mam rację i nie broni swojej mamy dla zasady, z tego sie ciesze bo z meza jestem zadowolana bd a ze w spadkku taka tesciowa z nią nie zyje.

Damy radę Larita dobrze ze rozumiesz mnie!

No bo my niby na spcerek a to do lekarza zapisać a to podrodze smieci wynieść, a to znowu cs tam kupić i dajemy rade, teraz caly tydzien sama wszysto daje rade przynajmniej maz nie balagani , malego tez sama kapie, spi to lece smieci wyrzucic. Tyle ze tesknie ale wieczorem się stawi już Mi Marido.

A Andres grzeczny albo spi abo je i pielucha czyste zasady, teraz to juz szef łagodnieje smieje sie ze dusza wneigo wstapila usmiecha się na całego, no i gapi się w czarno bialy obraz

Jak tam u Was w Madrycie słonecznie? jakoś wietrznie wczoraj u mnie bylo i dzis bedzie, o raz gorzej z ta pogodą.

11 lata 8 miesiąc temu #632419 przez Lenita
Poniedzialkowe hejka :)

Larita sliczne wielkie dzieki, za obszerne objasnienia co do wozkow. Zrobie obeznanie i pewnie zaniedlugo cos kupimy, to sie pochwale. Ten wozek, ktory mamy teraz, jest pozyczony od siostry mojego meza i powoli trzeba go odstawic, zeby sluzyl dla nastepnego nowego czlonka rodziny. Okazalo sie, ze jego druga siostra jest w ciazy i jej dziecko urodzi sie tak jak Javi w listopadzie :laugh: . Strasznie sie wszyscy cieszymy, zwlaszcza, ze ona jest mi bardzo bliska i jako ze pracuje w szpitalu, w ktorym urodzilo sie Ksawiatko, byla przy jego porodzie. No a teraz jej kolej ju`ppppi, ale fajnie.

Anuskka, super, ze Mileneu juz lepiej. No to sie nawracalas do domu, ale koniec koncow krowlewna wyzdrowiala, szkoda tylko, ze musialas narobic kilometrow... wiec teraz odpoczywaj!!! A u nas "oszukancze" mleko nie przeszlo, ale to chyba przez to, ze mlody nie zna innych smakow niz mleko, wiec od razu wyczul i mina jak cytryna i usteczka zamkniete na klodke i nastepne 5 minut czekania, az zapomni i nastepna proba wciskania leku z efektem rozpaczy wykrzykiwanej na cala okolice. Ania83 jakbys uslyszala gdzies z zewnatrz wrzaski dziecka jakby obdzieranego ze skory, to Javi wyraza swoje niezadowolenie. Ja nie wiem, ale wrzeszczec to on umie i to tak, ze az bembenki w uszach pekaja. Staram sie tego oduczyc i nie wiem ile to potrwa ehhh. Jak zaczyna, to go zostawiam w spokoju, zeby wiedzial, ze nic tym nie wskora. Moze i jestem zbyt szorstka, ale nie wiem jak inaczej postepowac. Jemu w tym momencie naprawde nic zlego sie nie dzieje i jak widzi, ze nie ma publiki i posluchu, to sie uspokaja i po sekundzie juz sie smieje, jakby nigdy nic. No co za maly artysta :evil: !!!

Anneem prawda, ze wyglada jak stary malenki jak sie tak krzywi? hihi Spoko, smiej sie, dlatego Wam pokazuje ta fote, bo my co na nia patrzymy z eFkiem to umieramy ze smiechu :lol: i od razu jakos tak weselej nam.
Prawda Agathe, ze wygladaja jak z kreskowki jak sie dra hihi?? Jak Ksawy otwiera paszcze, to ja widze go jakbym ogladala bajke, gdzie buzka rozdarta jest na cala twarz w krztalcie kwadratu o zaokraglonych bokach, w ktorym w srodku widac tylko taki dyndajaco wibrujacy jezyczek z gardelka hihih :lol: ;).
b]Kasiah [/b] ta minka cytrynka to tzw.ryfka ponoc. Nie znalam tego okreslenia wczesniej, a uzywa go moja mama. Krzyczy "oj moja kochana ryfka" i rzuca sie na malego z usciskami. No i sie znowu powtorze, ze fajnie Ci na tym poludniu. U nas ostatnie dni jakos tak znow sie ochlodzilo i piz.a :dry: co zreszta znasz z autopsji, wiec grzej sie ile wlezie i zdawaj relacje, no i fotki, fotki z tego Twojego raju plizzz .

Agathe gratulacje dla Zosi, no i Tobie samozaparcia z silka. Ja dwa tygsy temu sie "przebieglam" i przez nastepny tydzien czulam nogi hihi. No i koniecznie zdawaj nam relacje z kolejnych wyjsc, to mnie moze zmobilizujesz i tez sie bede wyczolgiwac, chociazby ze wstydu, ze ja to taki len, a mozna przeciez... No i na lotnisku na pewno Ci pomoga, tym bardziej ze lecisz dobrymi liniami. A co do obmyslania i knucia planow, to tylko sie chwali takie podejscie. Lepiej zawsze byc przygotowanym, ja to uwielbiam, czuje sie wtedy o wiele bardziej spokojna, jak panuje nad sytuacja. Niestety ostatnio trochu mi to nie wychodzi i wszystko jakos leci na wariackich papierach. Nie lubie tak! Ale pora chyba sie przyzwyczaic :lol:

Anneem, no tak, ludzie sa rozni, ale czasem nie wygrasz, choc przykro. Najwazniejsze, ze zdrowi jestescie i szczesliwi wszyscy razem i sie kochacie. A reszta niech sie pocaluje w nos jak taka skapa i samolubna ;).

Gatita miliony buzkow dla naszego polrocznego elegancika. Ale zlecialo. :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

No i mam nadzieje, ze sie nasze forumowe chorowinki wszystkie wykurowaly, albo wykuruja w trymiga. Ksawiatko juz smiga jakby nigdy nie mial goraczki i tylko chce coraz wiecej jesc, wiec dzis mu podamy pierwszy raz kaszke. Zdam potem relacje, jak daleko bedzie plul.

Cmoki w boki i milego dzionka :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #632462 przez larita
anneem pogoda u nas nie najgorsza, da sie przezyc hehe ale mogloby nie byc tego wiatru... no ale moze byc jak chce bo ja teraz tylko interesuje sie pogoda jaka bedzie w Polsce w nastp tygd :woohoo:
no pani w urzedzie dzis zepsula mi humor,ale trudno, nie bede sie niepotrzebnie denerwowac, ani mamie glowy wiecej zawracac, zrobie tlumaczenie i pojde tam sama!! :)
eee to mlody spokojny widze, fajnie, a nocki jak?? no i jakies zdjecie byloby mile widziane, bo ja nie mam fb nie wiem czy tak bardzije na biezaco jestescie.. :)

lenita gratulacje dla szwagierki!! to rodzina sie powieksza :lol: no i o ile jest Ci ona bliska, to teraz z dziecmi to juz calkiem psiapsoilki bedziecie ;) wazne,ze masz blisko rodzine... a tak jak kasia pisala kiedys,ze wazne jest,zeby znalezc sposob, jesli Javi po chwili sie uspokaja, to ja jestem za, nauczy sie, bedzie plakal coraz mniej, krzywda mu sie nie dzieje, o ile Ty jestes w stanie to wytrzymac.. bo wiem,ze z mamami bywa czasem gorzej niz z dziecmi :silly:

cata, odbebnilas raz liste obecnosci i teraz cooooooooo :angry: maly daje w kosc? rozwala wszytso na swojej drodze, w pracy todo bien??? :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #632480 przez Agathe888
Lenita fajnie ze masz sposob na Ksawcia. Zosia tez ma pluca mocne i tez czasem widze ze niby krzyczy a jednym okiem patrzy jak kolo niej biegamy. tez ja powinnam zostawiac ale ona sie drze do skutku - az sie porzadnie zapowietrzy zrobi czerwona jak cegla i nie moze powietrza zlapac..moze wyrosnie z tego.
no i czasem jak jej mowimy 'nie placz' to sie patrzy i przestaje :lol: eRek zaslyszal ode mnie i tez po polsku do niej mowi - 'nie plac'

ahh i lenita gratuluje kolejnego dzidziusia w rodzinie i dzieki tez za slowa pocieszenia co do wloskow. oby zeszly predzej czy pozniej! annaem ma racje - dzieci w szkole sa okropne. za nic w swiecie nie chce tego dla Zosi.

Larita co sie stalo w urzedzie i na ktora pania mamy mafie naslac?:) registro civil? no wlasnie Ty juz za tydzien lecisz a kiedy wrocisz?

u nas pizdzi jak w kieleckim

dzisiaj pojechalam do sklepu bo 50% wyprzedaz w sklepie dzieciecym i chcialam cos Zosi do PL kupic, po drodze weszlam tez do primarka i tam tez maja nawet fajne rzeczy i taaakie tanie. a ludzi tyle ze szok. a kupuja tyle ze nie moglam uwierzyc. oni 10 tanich bluzek a ja zawsze wole jedna lepszej jakosci. w kazdym badz razie weszlam jeszcze do zary (zanim dotarlam do tego dzieciecego) i tam Zosi sie zachcialo kupe i zrobila.. ale tak glosno ze sie ludzie na nas patrzyli!!!!!!!! nie wzielam ze soba pieluch wiec od razu w auto i do domu, bo ostatnio robi raz dziennie ale taka ze szok. wpadam do domu, juz mysle jak ja fotelik upiore, otwieram pieluche a tam NIC! ale zla bylam! przeciez slysze codziennie, znam scenariusz, nawet ubranko na zmiane naszykowane a tym razem NIC :dry: musze jeszcze jedno podejscie zakupowe zrobic :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #632654 przez larita
hehe ale sie osmialam agathe z tego, co napisalas :kiss: :kiss: :kiss:
trzeba bylo zajrzec pod pieluche, ale pewnie balas sie ,ze wyplynie.. a tu zonk,moze zosia sama w samochodzie sie przebrala ;)
ale zawsze to pretekst,zeby jeszcze raz jechac na zakupy ;)
no i fajnie brzmi jak hiszp probuje swoich sil mowiac po polsku :D
no i ja tez czasem wejde do primark,ale tam zawsze taaakie kolejki i ci ludzie mam wrazenie,ze rzucaja sie na towar jakby przynajmniej za darmo cos dawali.. jakosc nie powala delikatnie mowiac.. ale np reczniki sa nie do zdarcia :D jakas pizamke Lara tez ma,ale jak juz ma byc tanio to z Lidla o wiele lepsze pizamki sa!! :)
a pani w urzedzie niekumata oczywiscie w polsce... przeciez tam zawsze jakies "ale" znajda.. ale nic, pojade to wyjasnie i powiem jej co mysle :) i nie przejmuj sie tak wloskami na pleckach, przeciez ona jeszcze jest malutka, samo zniknie, a ja bym sie bala laser u takiego dziecka, nawet nie wiem, czy wolno w ogole??? zobaczycie, jesli nie zniknie w przeciagu roku mozna walczyc,ale mysle,ze do lata samo przejdzie... takze glowa do gory i nie stresuj sie od razu.
przygotowalam zapiekanki na kolacje, bo nie chcialo mi sie gotowac i ide mala kapac, pana m jeszcze nie ma z pracy..
pzniej jeszcze zajrze.. besos

11 lata 8 miesiąc temu #632693 przez anneem6
Larita powiedz tej Pani w urzędzie z einaczej sie sprawe zalatwia ale skoro nie zna podstaw ang. pracując w urzedzie i nie rozszczyta z aktu ur. UE to specjalnie dla niej przelumaczylaś akt.Głupia baba ale wazne zebys sobie załatwila!!!

UUu to zaraz nam wyfruniesz, smutno będzie bez WAS ale w JL napewno jest internet ;))już coraz cieplej w PL wiosna na całego, wiec pogoda Wam bedzie sprzyjać.

[b]Agathhe noo to Zosia Cię pogoniła, może się rozpuścilo ;))
ja się raz bez pieluch do lekazra sie wybrałam i na złość się ze..ał ;)) No i co wstydzilam sie sama za siebie pielegniarka dała mi podklad ten co na kozatke mają zawinelam tyłeczek i w spodenki dobrze ze 5 min od lekarza do domu, teraz juz nosze ze sobą!!

A ja obiadek zjadłam taki obiadokolacja losos z ryzem, w zyciu tyle łososi sie nie najadałam jak w tym roku...
i zaraz kąpiel, no i miedzy czasie sledze lot męza fajna stronka www.flightradar24.com

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #632722 przez anneem6

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #632907 przez kasiah
Hej hej

Nie wytrzymalam i dalam dzisiaj Majci trosze soczku jablkowego sprobowac. Ale sie krzywila hehe ale chyba jej smakowalo bo chetne buzke otwierala jak widzial lyzeczke. Jutro tez jej dam, a co

Lenita moja tez potrawi wrzeszczec jak nie wiem i chialabym ja tego oduczyc ale wydaje mi sie to niewykonalne.

A co do pogody to tutaj tez sie lekkoochlodzilo ale i tak fajnie jest. Tylko jak widac na moim i Majci przykladzie to zdradliwa ta pogoda bo katar sie przyplatal i jak narazie trzyma ale pszczola chyba sie przyzwyczaila bo jej apetyt wrocil.

Agathe no super z ta silownia. Oby zapal cie nie opuscil. Ja musze zaczac robic miesnie brzucha, bo chuda jestem ale brzucho jakie takie miekkie. Tylko sie jakos nie moge za nie zabrac. Wiem ze jak zaczne to pewnie w miare systematycznie bede robic ale jakos nie moge sie zmobilizowac aby zaczac. Cos czuje ze chyba z tym rusze jak z plu wroce.

Hehe ale przygoda sklepowa cie spotkala. No i tym razem bez niespodzianki hehe tez bym byla zla. To teraz pewnie juz nigdy pieluch nie zapomnisz.

A ja w primarku kupuje malej pizamki i czasem body i jestem zadowolona. Ale nie lubie tam chodzic bo. Tam zawsze ludziiii...

11 lata 8 miesiąc temu #632908 przez kasiah
Andresik boski!!!
Fajnie mu w tych podwinietych spodenkach

11 lata 8 miesiąc temu #632910 przez kasiah

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #633009 przez larita
anneem jejku Andres jest taaaaki malutki, to moja tak szybko urosla???? jeny... dopiero tez taka bylaa, teraz jak patrze na nia to pannica mi rosnie :) bardzo ladnie sie prezentujecie i chrzciny widac tez spokojne, ja to az sie boje, bo my to wiesz na "sumie" w niedziele, przy pelnym kosciele hehe ale moze jakos zleci szybko i pozniej nie bede zestresowana ;)

kasiah soczki uzalezniaja :) male dzieci rowniez, dlatego,ze zawieraja cukier i dobrze smakuja... mojej czasem tez kupuje ktorys dla dzieci,ale rzadko, wole,zeby pila wode, u Ciebie na razie poczatki,ale uwazaj z soczkami, nie sa za drowe, przez ten cukier, mi pediatra kazal nawet z deserami uwazac owocowymi, bo powiedziala,ze tam tez cuekir i smak jest inny niz prawdziwy owoc,ale ja i tak czasem daje ;) a swieze owoce tez wcina..

tam w oddali jest morze?? jejku,ale Wam fajnie, ja tez bym chcila,zeby ktos w takije okolicy wozil mnie w wozku hehe

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #633070 przez Agathe888
hahaha no wlasnie Zosia sie chyba sama w aucie przebrala. przeczytalam to z godzine temu a ciagle sie smieje:)

ja tylko na chwilke bo dzisiaj nas odwiedza przystojniak Jamal i musze chalupe posprzatac.

kasiah pieknie mieszkacie.. przepieknie. nawet patrzylam na mapie gdzie jestescie dokladnie, moze sie kiedys w okolice na wakacje wybierzemy:)

annaem Andresito do schrupania. a Twoj maz wyglada troche 'hiszpansko' ale jest made in poland? :lol: no i tez widoki cudne.

a teraz z innej beczki. czy ktoras z was ma lodowke NO FROST? czy ona prawie zawsze chodzi? my mamy nowa (tzn w sierpniu kupilismy) i ona mnie tak wkurza ze nie moge juz wytrzymac. az wczoraj weszlam w google i sprawdzalam - jak zepsuc lodowke (tych nowych sie nie da :dry: ). byl facet z AEG i mowi ze tak ma byc ze ma tak wlasnie chodzic bo jest no frost no ale ja ja ciagle slysze. moze mam jakas schize sama nie wiem. jak sie siedzi w domu to sie ma 'domowe' problemy :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #633100 przez anuskka
Dziendoberek... Uuuuu- ale mam do nadrobienia :ohmy:

No wiec probuje odpisac-haha zobaczymy jak dlugo Milenie wystarczy cierpliwosci ,zeby bawic sie sama :silly:
Wiec przede wszystkim Antonio jeszcze raz witam na forum. Widze ,ze dziewczyny juz ci odpowiedzialy na pytania wiec ja tylko dodam jeszcze ze moje znajome hiszpanki mowia ze tutejsze szpitale publiczne sa lepiej wyposazone i dzialaja lepiej niz prywatne.Ale to juz musza potwierdzic osoby ktore korzystaly z obu tych "przybytkow" :silly:
widze ze prowadzisz ciekawe zycie :silly: chwile w ES chwile w Polsce...

Agathe pytalas o usg bioderek- Milenie tez nie robili,ale na ktorejs z kontroli lekarka powiedziala,ze w zasadzie warto byloby zrobic-ale skoro ona staje juz na nozki to wszystko ok i nie ma sensu- :huh: :huh: :huh: :huh:

Annaem

Kasiah ja tez zastanawialam sie co z cytusami-ale w soczkach tutaj to juz chyba od 6 m-ca sa zawarte cytrusy.
haha z suknia slubna to musialabys pousmiechac sie do mojej kumpeli Carmen-bo to ona zrobila caly szablon i czarna robote-a ja tylko skladam do kupy :silly:

Larita super ze zakup dla meza uwienczony sukcesem i maz zadowolony. Przynajmniej jest szansa ,ze nie bedzie wisial w szafie i czekal na jakies weselisko,komunie czy inna rownie wazna okazje :silly:
Haha sandaly na pielgrzymke-dobry twoj mezczyzna :silly: Nastepne kup sobie niebotyczne szpilki do lozka :silly:

Dziewczyny na razie tyle-dziecko mi targa odkurzacz-pora na porzadki....

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka