BezpiecznaCiaza112023

naciecie krocza ;/

13 lata 5 miesiąc temu #221794 przez agrawa
mi też przy kąpieli wypadały szwy, te wewnętrzne oczywiście.

http://www.kobietawdomu.plwww.kobietawdomu.pl

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #221872 przez sylka
A ja po ściągnięciu tych zwykłych nie zauważyłam by jakieś ze mnie wychodziły. chyba nie miaąm wewnętrznych tylko te zewnętrzne zwykłe i tylko kilka szt.

13 lata 5 miesiąc temu #225011 przez kotek23
Ja niestety byłam nacięta. Na szczęście wewn i zewn szwy miałam rozpuszczalne.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #225254 przez ifka
ja też miałam nacięte krocze :dry: , dośc ciężko sie goiło, był tez moemnt,że zrobił się "zroślak" :dry: :S , ale wchłonął się.Później dłuższy czas jeszcze odczuwałam dyskomfort, i jak dotykałam bliznę to takie dziwne uczucie było :S , unikałam też przez pewien czas zbliżen przez to, ale teraz wszystko jest juz ok :lol: :) .Czasem tylko tak boli :dry: :angry: , "ciągnie do ziemi"ale cóż.... :).Szwy się same rozpuszczały.

[/url]

13 lata 5 miesiąc temu #229490 przez madzia0507
Ja też byłam nacinana i miałam założone rozpuszczalne szwy, które rozpuściły się dosyć szybko, po chyba 10 dni po porodzie nie miałam już ani jednego. Szwy na początku trochę ciągnęły i bolało, ale do wytrzymania. Po porodzie używałam takiej pianki do higieny intymnej Baifem z Herbapolu i okazała się być rewelacyjna. Krocze się dzięki niej goiło bardzo szybko, bo po 7-miu dniach od porodu przestałam czuć tam jakikolwiek dyskomfort.

13 lata 4 miesiąc temu #242930 przez pati911
Zazwyczaj każda kobieta ma nacinane krocze nawet przy pelnym rozwarciu nacinaja nawet 1cm. Ja też miałam nacinane i szwy same zginely.

13 lata 4 miesiąc temu #242995 przez angellika1
Ja bylam też nacinana ale mialam tylko 1 szew praktycznie wogóle nie czulam dyskomfortu :)

13 lata 4 miesiąc temu #243037 przez Moniq
pati911 napisał:

Zazwyczaj każda kobieta ma nacinane krocze nawet przy pelnym rozwarciu nacinaja nawet 1cm. Ja też miałam nacinane i szwy same zginely.

nieprawda, kiedyś nacinano rutynowo krocze ale nie zawsze jest taka potrzeba. ja nie miałąm nacinanego

12 lata 11 miesiąc temu #345272 przez marzusiaa
W większości szpitali starają się dzisiaj ochronić krocze.Wszystko zależy od wielkości dziecka i elastyczności krocza.Jest już dostępny specjalny środek który aplikuje położna w czasie porodu-ułatwia wyjście dziecka i zapobiega pękaniu.Ja zdecydowałam się na jego zakup bo w sierpniu rodzę.Przy pierwszym porodzie z racji że córcia ważyła 4kg niemożliwe było obycie się bez nacięcia.Najlepiej skonsultuj się ze swoim ginekologiem co on sądzi na ten temat-pomoże ci podjąć decyzję czy aby na pewno wyrazić zgodę na nacięcie.Co do bólu przy zszywaniu też nie powinnaś się martwić na zapas.Dzisiaj przy każdym zszywaniu dostajesz znieczulenie miejscowe-oczywiście nie na każdą rodzącą ono działa-ja omal nie zwiałam z fotela z bólu.Słyszałam także od przyjaciółek że nie zawsze czuć zszywanie bo niekiedy krocze jest tak odrętwiałe że nie zauważysz nawet momentu szycia.
Co do szwów-moje wychodziły prawie miesiąc ale nie pofatygowałam się do lekarza na ściągnięcie bo i tak były rozpuszczalne i z tego co mi wiadomo dzisiaj do krocza używa się wyłącznie takich.

Powodzenia i nie martw się na zapas....

12 lata 11 miesiąc temu #346187 przez nati87
Moja mama miała pęknięcie 3go stopnia-czyli b.duże przy jej szyciu było 6 studetów bo była "bardzo ciekawym przypadkiem"już z samych jej opowiadań wolałam być nacinana,właściwie to położna wcale się mnie nie pytała o to tylko nacięła w szczycie skurczu,bólu nie czułam tylko ciepło cieczy na pośladku-to pewnie krew była.I pare sekund po tym dzidzia moja już głośno dawała mi znać że już jest na świecie:) a dodam że partych miałam 1,5h i dopiero po nacięciu poszło.W szpitalu w którym rodziłam można przeć w różnych pozycjach.Ja parłam na boku,na kucąco,i na kolanach tyłkiem do świata:)jednak urodziłam na plecach.
Wszystko jest do przeżycia,a ja moge rodzić choćby za tydzień.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka