BezpiecznaCiaza112023

mamusie pazdziernik2010:)

14 lata 5 miesiąc temu #21827 przez Joanna-Rona
Donrej nocki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #21981 przez Martynka__89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 5 miesiąc temu #22118 przez Joanna-Rona
Witam :)

Martynka_89 myśle że łóżeczko ma ładny wygląd. Jak będzi Ci jeszcze pasowało do innych
mebelków i Twoim zdaniem jest poręczne to oczywiście kup. Na początku to Ty masz być zadowolona z wystroju i funkcjonalności pokoiku. A i ta szuflada na pościel rewelacja nie wszystkie łóżeczka coś takiego oferują.

A ja dzisiaj nie poszłam do pracy. Rano przy suszeniu włosów zrobiło mi się słabo. Potem bardzo rozbolała mnie głowa i cały dzień mi duszno. Naszczęście jutro mam wizytę u pani ginekolog więc mi pewnie coś na to poradzi ale myśle, że skończy się już dłuższym L4
wsumie o dwa tygodnie wcześniej bo planowałam iść w połowie lipca. Dziś zazynam 26 tydzień ciąży :laugh:

Czas odpocząć przed wielkim spotkaniem z Alunią :)

14 lata 5 miesiąc temu #22160 przez poziomka32
Martynka_89 te kompleciki są bardzo fajne, widziałam je również.Praktyczne - posiadają szufladę pod łóżeczkiem.I cenowo atrakcyjne. Ja akurat łóżeczko posiadam tylko pościel będę kupować i tez na allegro.
A Joanna-Rona - pora odpocząć!!!! bo później to już czasu nie będzie:) Tym bardziej, ze słabo Ci si zrobiło. Teraz jest lato, zaczynają się upały i łatwo nam nie będzie. Ja na przykład długo stać nie mogę, bo kręci mi się w głowie. Kolejka w sklepie - wykluczone, postoję 5 minut i już "mroczki"przed oczyma.
Ale mój Antoś szaleje!!! Co 3 godzinki średnio w brzuszku się budzi!! Moja starsza Córcia -Martyna - uwielbia trzymać rękę na brzuszku - czuje wtedy jak jej braciszek kopie!!!
Pozdrawiam mamcie!!!

Ale u nas dzisiaj gorąco!!!
Załączniki:

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #22200 przez Katarzynka
Joanna-Rona kończysz dziś 26 a jutro zaczynasz 27 :) Bo u Ciebie tak samo jak u mnie :D

A mi jak na razie nic nie dokucza tylko w kosciele słabo mi sie robi jak jest pełen wiec przewaznie zostajemy na podwórku :) i wtedy jest dobrze.

Dziewczyny a macie siare :unsure: ja może mam od miesiąca ale głównie z prawej piersi...?

Martynka__89 pościel śliczna jak i cały komplet :lol:

14 lata 5 miesiąc temu #22216 przez poziomka32
Ja zaczęłam 25 tydzień dzisiaj jakoś tak (czasem tracę rachubę 24? 23? 25? hihihi) termin mam na 12 października. A co do siary to nie mam nic.Przy pierwszym dziecku było podobnie. Nie miałam siary i nie miałam mleka później niestety musiałam karmić sztucznie:(:(:( coś z prolaktyną chyba miałam. A co do Kościoła, to miesiąc temu moja Mati szła do komunii i tez siedziałam całą mszę, bo stanie to tylko na chwilkę.Poza tym straszny cellulitis zrobił mi się na udach. Wody nabrałam dużo!!! Wy tez macie???W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów...:(:( A jak u Was z rozstępami??? Ja narazie nie mam...ale przy pierwszym dziecku zrobiły mi się dzień przed porodem jak mi brzuch opadł!!!!
Załączniki:

14 lata 5 miesiąc temu #22313 przez Katarzynka
U nie ciąże widac po brzuszku nogi i pupa mi schudły jak i reszta ciała tylko brzuszek rosnie :)
A co do roztepów to nie mam.

A upał u nas straszny mam do dzidków 200m nie całe a jakos strasznie ciężko mi sie od nich w takie dni wraca

14 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #22325 przez Martynka__89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

14 lata 5 miesiąc temu #22333 przez Joanna-Rona
:) Cześć

Wsumie Kasiu to ja już nie wiem, ale według ostatniego USG 3D to dokładnie mam dziś 26 tc i 2 dni. Ech ale musze przyznać, że ja też trace rachube. A Alicja pwenie jeszcze coś innego wymyśli jak się na świat wybierze.

Dziś pędze do ginekologa, ale zabiore ze sobą mamę bo boje się sama po wczorajszych ekscesach tramwajem jechać. Mąż po pracy jedzie do domku do teściów za Kraków więc
nie mogę na niego liczyć - ale tak czasem bywa ze sprawami rodzinnymi.

Chym u mnie piersi milczą, ale słyszałam, że u nie których kobiet to wszystko rusza
dopiero po porodzie. Staram się tym nie martwić :)

Poziomka32 bardzo podoba mi się Twój kwiatuszek w wizytówce, nowe spojrzenie
bardziej kwiatowe na życie:) ?

Uważajcie na siebie w te upały moje Drogie :)

14 lata 5 miesiąc temu #22347 przez Katarzynka
Mója lekarz mówi ze dzidius raczej urodzi się we wrzesniu nie bedzie chciał czekac do października więc zobzaczymy :)
A ja tygodznie licze według @ bo inaczej to juz sama bym z nimi zgłupiała :D

Moja szfagierka 23.06 urodziła córeczke 2 tygodnie przed terminem bo malutkiej sie spieszyło :)

14 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #22349 przez Martynka__89

14 lata 5 miesiąc temu #22354 przez poziomka32
Joanna-Rona - zdecydowane TAK!! Zmieniam strategię:):)Ten kwiatuszek symbolizuje nowe życie jakie we mnie jest:):):)A po drugie mamy lato:) życie bywa cudowne, nawet jeśli czasami słońce za chmurkę zajdzie, a do tego każdy dzień zbliża mnie do narodzin mojego Antośka. Pozytywne myślenie wiele zmienia!!

Zaraz lecę pod prysznic i do miasta poszperać w sklepach:):) Może skuszę się na jakiś mały słodki deserek w cukierni??? Ach chyba dziś nie potrafię sobie odmówić:):)

Pozdrawiam wszystkie Mamcie!!!!
Trzymajcie się - upały straszne!!!!
Załączniki:

14 lata 5 miesiąc temu #22360 przez poziomka32
Martynka_89 widziałam Twój wózeczek, wygląda na praktyczny. Polecam koła pompowane, a nie piankowe i przekładaną rączkę do spacerówki - wygodniej jak maluch podrośnie!!! Ja gustuję w marce x-lander - ale tylko spacerówkę będę kupować i dopiero na wiosnę. "Głęboki" już posiadam:):)

14 lata 5 miesiąc temu #22487 przez Joanna-Rona
Moje drogie od dziś z Alunią odpoczywamy. Pani dr dała nam zwolnienie :)

14 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #22595 przez Martynka__89

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka