BezpiecznaCiaza112023

mamusie pazdziernik2010:)

14 lata 5 miesiąc temu #23563 przez kakasia20
hej no dokladnie.......maluszek sie wierci wypina co sie da :)))))) mie nogi najbardziej bola jak ze 2 h pochodze na dzien mam dosc chodzenia odazu puchna ale zakupilam zel na nogi .........ide obiadek robic i znowu ciasto hee polecam z roznymi owocami mniam:)))

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #23564 przez Katarzynka
To mi nic nie jest z takich dolegliwości :)

Tylko mam Malutkiego "pajączka" jak tylko sie garbie to Maleństwo kopie i musze sie prostować :)
Więc chodze i siedze prosto jak z miotłą za plecami :D

14 lata 5 miesiąc temu #23574 przez sloneczko
Katarzynka pamietam jak napisalas na forum ze jestes w ciazy, ale nie pamietam tygodnia, a teraz juz 27 tydzien, loo ale czas leci, poglaskaj syneczka od nas.

zreszta wszystkie poglaskajcie brzusio od cioci a zarazem mamy laury.

p.s glaskanie mam na mysli tyci tyci.

14 lata 5 miesiąc temu #23576 przez Katarzynka
Może to był 5 albo 6 tydzień :)

A czy synek nie wiadona lekarka zmienia zdanie co USG. Może jutro sie dowiemy :D

14 lata 5 miesiąc temu #23577 przez sloneczko
no mial byc Mateuszek. No to bylo jakos na samym poczatku.

a co czujesz, ze co bedzie, jak by co to imiona masz juz wybrane?

14 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #23581 przez Martynka__89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 5 miesiąc temu #23591 przez Joanna-Rona
Cześć Mamusie :)
Ja dziś cały dzień jem babkę piaskową niestety kupną, ale za to dobrej cukierni.
Wczorej byłam na pogrzebie dziadzia Męża, i oczywiście w słoneczku zrobiło mi się słabo.
Mała wcale za dużo nie kopie, coś się leniwa zroboła ta moja Dzidzia :) Niestety łapią mnie za to skurcze, macica mi się napina a ja zamiast brzuszka mam piłeczke do kosza :( Choć dziś i tak jest mie źle.

Nie dobrze że Was męczą upały i opuchlizna nóg przykro mi kakasia20 że się męczysz. Może połuż się i wypoczywaj znogami do góry to chyba pomaga :)

Całuski :)
Ps miłego pieczenia i gotowania.

14 lata 5 miesiąc temu #23592 przez Katarzynka
No jak bedzie chłopiec to bedzie Mateuszek :) A dziewczynka Oliwka :)

Ja chyba mam przeczucie na chlopca ale sie zobaczy dziewczynke też chcem. Piotrus się smieje że najlepiej by bliżniaki. Chłopiec i dziewczynka razem :D

14 lata 5 miesiąc temu #23594 przez Joanna-Rona
Katarzynka
Mój Mąż też był za nliźniakami i najchętniej za parką. Ja nie szczególnie chciałam bliźniaki, mężczyźnie łatwo mówić znika na cały dzień w pracy, a ty biedna niewiasto martw się o wszystko. A do tego jeszcze obiadek najlepiej z ciasteczkiem zrób pranie, posprzątaj domek, pielęgnuj ogródeczek, wyprasuj koszule itp :) No żyć nie umierać. I stałe powiedzonko mojego ukochanego, jak Alicja szaleje i kopie "jak jest niegrzeczna to jest twoja córka :)"
Ech Ci kochani Mężowie :P

14 lata 5 miesiąc temu #23603 przez Katarzynka
My miezakmy z moimi rodzicami obok dziadków wiec by było wsparcie :D

Ja tez bym chciała bliźnaki od razu chłopca i dziewczynke. A że u Piotrka w rodzinie są to mielismy szanse. No ale u nas po koleji najpierw jedno dziecko potem drugie na które nie zamierzamy długo czekać :D

14 lata 5 miesiąc temu #23687 przez poziomka32
A ja byłam dzisiaj na wizycie u mojego lekarza. Zrobił mi szybkie USG i potwierdził, że wszystko w porządku:):) Synek będzie na pewno - więc zostaje Antek :):)Widziałam jak leniwie się rusza:)Lekarz mówił, że będę miała spokojnego poważnego Antonio :P - przynajmniej narazie tak to wygląda :D.
A u mnie deszczyk pada!!

14 lata 5 miesiąc temu #23692 przez Joanna-Rona
Witajcie :)
Ale burzowa pogoda :( u mnie jeszcze nie pada, ale kto wie zaciągnęło się i duszność straszliwa dobrze, że nie muszę nigdzie wychodzić.

Poziomka32 super, że już wiesz na 100% gratujuje w takim razie pięknego zdrowego i spokojnego synka :) Mój ginekolog jak byłam na 3D stwierdził, że Alicja strasznie zamyślona jest i filozofem zostanie.

Wsumie to się martwie moje Drogie przez te napięcie macicy, czuje dużo mniej ruchów małej już drugi dzień :( a wizyte u Pani ginekolog mam dopiero na 28 lipca. Nie wiem co robić czy czekać czy umawiać się wcześniej, jeszcze ją poobserwuje. Mąz i siostra mi mówią że panikuje bo mała pewnie urosła i nie ma już tyle miejsca co ostatnio, ale same powiedzcie przez ostatnie dwa dni by jej się tak ciasno zrobiło :(

Sle uśniechy :laugh:

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #23698 przez poziomka32
Joanna-Rona nie martw się!!! Nasze Maluszki widać już takie mają temperamenty:) Mój Antoś również jakby zamilkł od niedzieli...jeśli się rusza, to z gracją, i subtelnie akcentuje swoją obecność w moim brzuszku:P. Zapewne pogoda zrobiła swoje. Dzisiaj miałam mierzone ciśnienie i wyszło 112/70 więc nie za dużo - zatem nie dziwię się Synkowi (a o poranku wypiłam już kawcię)poza tym z godziny na godzinę nasze Maluszki rosną!!!Zresztą ja również - kurce dużo przytyłam już - 12 kg - średnio co 3 tygodnie 2 kg mi przybywa. Aż się boję końca:D
Ja również ze 2 tyg temu dzwoniłam do mojego Lekarza, bo wydawało mi się, że Antoni coś się nie rusza - powiedział, ze mogę przyjść jak najbardziej. Ale zrezygnowałam, bo przecież ruszał się, ale nie tak gwałtownie :P po prostu miał leniuszka, tak jak teraz:)A dzisiaj wyjaśniłam mu, że jak to "baba" w ciąży" - marudzę czasem:) Uśmiechnął się i powiedział, że on jak najbardziej mnie rozumie:):) Naprawdę super mam lekarza:):):)Miły, sympatyczny i kompetentny:):)
Pozdrowionka dla Mamci!!!
Załączniki:

14 lata 5 miesiąc temu #23706 przez sylwcia
witam październikowe mamuśki :) ja mam termin na sierpień :) jejku już nie mogę się doczekac a i jako jedyna z sierpniówek spodziewam się synka :laugh: u was pewnie jest Was więcej :P

chciałam kilka słów do Joanny-Rony naskrobac żebys się nie martwiła tymi ruchami ja jestem w 34 tygodniu to dzidzia ma już ponad 2kg jednak nadal ją czuje i to bardzo dobrze ale zdarzają się takie ciche dni że też się martwię bo jak na takiego rozrabiake to naprawdę nieraz poważnie sie bałam ale lekarz mi mówił że to normalne i ze dzidzia też czasem czuje sie słabiej senniej np z powodu pogody itp jak każda z nas a to że Twoja ma juz za mało miejsca to raczej nie prawda

14 lata 5 miesiąc temu #23707 przez sylwcia
mała sobie odpocznie i znów zacznie rozrabiac głowa do góry :blink:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka