BezpiecznaCiaza112023

mamusie pazdziernik2010:)

14 lata 5 miesiąc temu #23864 przez Katarzynka
No ja wcale bede miala 5 tydodni miedzy wizytami bo moja tez gdzieś jedzie... Ale mówiła że jak by co to moge iść do tej co z nia pracuje :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #23880 przez Joanna-Rona
Cześć :)
Dziewczyny a ja standardowo chodze do mojej Pani ginekolog co 4 tyg, słyszałam że to dopiero miesiąc przed samym porodem chodzi się co 2 tyg. Wy chodzicie częściej??

14 lata 5 miesiąc temu #23883 przez Gosia
To chyba zależy od lekarza lub przychodni. Ja chodzę co 2-3 tygodnie od samego początku. I u nas tak wszystkie dziewczyny chodzą.

14 lata 5 miesiąc temu #23886 przez poziomka32
A ja mam wizytę zawsze co 3 tygodnie - myślę, ze dlatego iż jestem na L4. Wczoraj miałam, a następną mam 27 lipca.

14 lata 5 miesiąc temu #23888 przez Gosia
Bardzo prawdopodobne że L4 ma z tym coś wspólnego.

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #23889 przez Joanna-Rona
Gosia napisał:

To chyba zależy od lekarza lub przychodni. Ja chodzę co 2-3 tygodnie od samego początku. I u nas tak wszystkie dziewczyny chodzą.

No cóż ja na początku to chodziłam co 5 lub nawet 6 tyg, ale potem zmieniłam lekarza
i obecna Pani dr zawsze zaprasza mnie co 4 tyg (teraz też jestem na L4 ale wcześniej nie byłam). Może rzeczywiście zależy to od lekarza, a jeśli nie ma wskazań do częstszych wizyt i dobrze się czuje to nie ma się co martwić.

A wizyty na KTG co wykonują panie położne ze szpitala gdzie się rodzi to kiedy się zaczynają ??

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #23893 przez poziomka32
Przy pierwszej ciąży KTG robiono mi dopiero w czasie porodu. Teraz chyba również tak będzie. A serduszko słyszałam po raz kolejny wczoraj - mój lekarz zrobił mi niezapowiedziane USG:) hihihihi. Skurcze mam nadal ale na szczęście mój Antoś śpi całą noc ostatnio. I dzisiaj jak byłam w Firmie na chwilę, moje dziewczyny powiedziały ,że brzuszek mi opadł!!!! Wystraszyłam się, bo brzuszek opada przed porodem. Jednak po powrocie do domku, porządnie się przypatrzyłam w lustrze i jest ok moim zdaniem:)Po prostu dawno mnie nie widziały :P
Busssiiii :):):)

14 lata 5 miesiąc temu #23957 przez Katarzynka
Ja na poczatku też chodzilam do innego lekaza i mialam wizyty od 1 do 3 tygodni. A teraz od 2 do 5 (5 pierwszy raz bo nona wyjeżdza) Ale kazdy lekaż umawia jak chce i jak jest z ciażą :)

14 lata 5 miesiąc temu #23968 przez kasia86
mój średnio zaprasza dziewczyny co 3-4tyg..ale ja niestety mam problemy i musze bywać czesciej...czasem nawet po2-3 dniach musiałam do niego wracać...jeśli u was nie ma żadnych komplikacji i czujecie się dobrze to spokojnie wizyty co 4 tyg wystarcza :)

14 lata 5 miesiąc temu #23989 przez Joanna-Rona
Cześć Mamusie :)

Jak dzionek :) U mnie zdecydowanie dobrze. Długo dziś pospałam, potem zrobiłam pranie pościeli wszystko schnie pięknie w ogródku. Skurcze miałam tylko przez chwile rano ale zażyłam już magnez i no-spe i wszystko jest cacy. Mała chyba głównie śpi bo znowu siedzi cichutka, ale za to wieczorkirm troszke rozrabiała :)

Śliczna pogoda popołudniu wybiore się na spacer do parku z przyjaciółką, dotlenić Alicje.
Może jakieś ciasteczko upiekę, choć Mąż wyjechał do Austrii w delegacje to rodzinka sie ucieszy :)

Pozdrawiam

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #24046 przez kakasia20
u mnie tez ok .........dzis bylam u poloznej bo maly mala mi sie malo rusza kopie mniej ale jest ok serduszko bije sobie rytmicznie od malenstwa:)) tez morfologia krwi zas i mocz do badania jutro beda wyniki:)... moga byc zle bo nerki mnie bolaly dosc przez ostatni tydzien :)))ale juz jest ok :)))pozdrawiam mamusie i te przyszle :))

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 5 miesiąc temu #24087 przez Joanna-Rona
kakasia20 napisał:

u mnie tez ok .........dzis bylam u poloznej bo maly mala mi sie malo rusza kopie mniej ale jest ok serduszko bije sobie rytmicznie od malenstwa:)) tez morfologia krwi zas i mocz do badania jutro beda wyniki:)... moga byc zle bo nerki mnie bolaly dosc przez ostatni tydzien :)))ale juz jest ok :)))pozdrawiam mamusie i te przyszle :))

Oj to musisz więcej odpoczywać i może jakąś żurawinkę na nerki. Mi naprawde bardzo pomogła od początku ciąży miałam infekcje uk moczowego a odkąd zażywam profilaktycznie urinal jak mówiła Pani ginekolog to jest dobrze. Jest też taki soczek z żurawiną i malinami i tylko 4,50 kosztuje :)

Dobranoc Mamusie!

14 lata 5 miesiąc temu #24124 przez Joanna-Rona
Moje drogie gdzie się podziewacie ??
Coś tu smutno na tym naszym październikowym temacie mam :blink:

Ja właśnie upiekłam ciasto i czytam książkę dzisiaj mam leniuszka :)

14 lata 5 miesiąc temu #24165 przez Katarzynka
A ja dziś robilam bułeczki jedne z jagodami a drugie z twarogiem dla Piotrusia bo te woli :D
I chyba będe robic drugi raz bo sie dopominaja bo z kilograma a juz nie ma :)

A tak to przespalam w dzień 2 godiny i po drzemce zrobilismy sobe mały spacer do dziadków ;)
Mąż mówił że jak spałam to dzidzia sie kopala bo on czuł a ja nic nie czulam... Bo czasami juz tak mocno sie kopie że mnie budzi a dzis spalam. To mozliwe że już się przyzwyczaiłam do kopniaczków i ich nie czuje jak śpie???

14 lata 5 miesiąc temu #24167 przez Joanna-Rona
Kasia to ja poproszę moja droga przepis na bułeczki chętnie coś odmienie w wypiekach :P

Alutka dziś tylko troszke się wierci, ale dała o sobie znać więc się nie martwie.

:laugh:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka