BezpiecznaCiaza112023

mamusie pazdziernik2010:)

14 lata 5 miesiąc temu #23710 przez poziomka32
Znalazłam ciekawą stronkę o ciąży, co prawda po angielsku, ale naprawdę super zrobiona-przynajmniej mi się podoba hihi:)Bardzo fajna - jak chcemy starszemu dziecku pokazać np jak Maleństwo się odżywia albo jak rośnie:) mnóstwo animacji i objaśnień na mnóstwo tematów!! Polecam!!
Tutaj kalendarz ciąży - 6 miesiąc - na zaczyna się reklamą, trzeba zaczekać "jak przeleci"później jest filmik
health.discovery.com/videos/ultimate-gui...nancy-month-six.html

niżej są inne miesiące, wystarczy kliknąć:) znowu reklama (trawa jakieś 10 sekund) i potem filmik:)

a to adres całej stronki:)
health.howstuffworks.com/pregnancy-and-parenting/pregnancy

Buziaczki!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #23713 przez Joanna-Rona
Dzięki Poziomka32 pocieszyłaś mnie !! Może rzeczywićcie Mała zrobiła się leniuszkiem. Najpierw dawała w kość tak, że mi cały brzuch skakał a teraz w dystyngowaną damę się bawi :) Pewnie podrosła też przez te ostatnie 3 tyg od USG :)

A ja gotuje dziś kalafior na parze na obiadek :)

14 lata 5 miesiąc temu #23714 przez poziomka32
A ja dzisiaj łazanki z kiełbaską i młodą kapustką:) A do tego ciasteczko mam zamiar upiec...tylko coś nie mam natchnienia jeszcze...ale do wieczora czas...za nim mój Miś z pracki wróci:)
Załączniki:

14 lata 5 miesiąc temu #23716 przez _aga86_
Ymm. poziomka jutro robie lazanki:D Narobilas mi apetytu;) Joanna nie martw sie- ja rowniez mialam takie dni, ze mala sie slabo ruszala i tak jak dziewczyna lekarz mowil, ze dzieci w brzusiu tez maja prawo do "gorszych dni" .

14 lata 5 miesiąc temu #23719 przez Joanna-Rona
_aga86_ napisał:

Joanna nie martw sie- ja rowniez mialam takie dni, ze mala sie slabo ruszala i tak jak dziewczyna lekarz mowil, ze dzieci w brzusiu tez maja prawo do "gorszych dni" .

Dzięki Aga :)
Uspokoiłyście mnie Dziewczyny już bardziej optymistycznie patrze na zachowanie Ali.

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #23732 przez kakasia20
kobietki a ja mam dzis twardy brzuch maly mala kopala a teraz cisza i twardy brzuch mam do tego skurcze 5 s ehhh moze macica cwiczy ??????/jak sadzicie?

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 5 miesiąc temu #23740 przez Joanna-Rona
kakasia20 napisał:

kobietki a ja mam dzis twardy brzuch maly mala kopala a teraz cisza i twardy brzuch mam do tego skurcze 5 s ehhh moze macica cwiczy ??????/jak sadzicie?

Masz takie rozterki moja Droga jak ja już mnie dziewczyny też pocieszały, żeby się nie martwić tą ciszą u mojej Alicji. Może rzeczywiście taka pogoda ??

Pozdrawiam :)

14 lata 5 miesiąc temu #23741 przez poziomka32
Myślę, z ćwiczy sobie macica już. U mnie tez tak jest. Jak mam skurcz to trwa nawet i z 10 sekund. Wtedy głęboko, spokojnie oddycham sobie. A jak skurcz minie to mój Młody też się nie rusza za bardzo. gdzieś czytałam, że dzieci czują te skurcze i nie są one przyjemne dla nich:( stąd późniejszy może bezruch??

14 lata 5 miesiąc temu #23745 przez Joanna-Rona
Ojej biedne te nasze Dzidzie :(
Nie wiedziałam, że one też nie lubią tych skurczów.Choć rzeczywiście od środka też je muszą Biedactwa jakoś odczuwać. To może rzeczywiście dlatego takie są ciche. Choś teraz pod wieczór z Alicją jest troche lepiej :)

14 lata 5 miesiąc temu #23757 przez kakasia20
juz przeszlo mly mala zas kopie :)) zaraz jej muzyke puszcze kolysanke jakas:)) nerka mnie od rana boli ale watpie ze to dzidzia uciska ja bo ja juz nie raz mialam do czynienia z ropnym zapaleniem nerek i jade jutro do doktora czym predzej:))pozdrawiam was:) :kiss:

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 5 miesiąc temu #23793 przez Katarzynka
Jesteśmy po wizycie :)
USG nie zrobiła bo mówiła że aparat się zepsół :( Ale mówiła że na nastepnej 10.08 napewno zrobi :D Słuchala serduszka i mówiła że z dzidzia jest wszystko dobrze :)

A takie skórcze (jak macicza się uczy) lekarz mowil że moga byc nawet do 12 razy dziennie i to jest w normie :) Jak sa czesciej to jest juz nie za dobrze, a tak to wszystko OK.

14 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #23801 przez Martynka__89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 5 miesiąc temu #23837 przez Joanna-Rona
Katarzynka najważniejsze, że wszystko ok a jak Maleństwo podrośnie jeszcze do kolejnej wizyty to będziesz miała większą radość obserwowania jak się ładnie prezentuje na USG.

Ja mam dziś mniejsze skurcze, ale Mała i tak nie wiele kopie :(

Całuje

14 lata 5 miesiąc temu #23847 przez Katarzynka
Moje maleństwo tez czasem kopie i sie rusza mniej a zasem wicej zalezy od dnia i jego i mojego nastroju. Bo mój malenstwu sie udziela...

14 lata 5 miesiąc temu #23856 przez kasia86
katarzynko dobrze że wszystko jest dobrze :) a na usg jeszcze się doczekasz :)

moja niunia też czasem kopie mniej a czasem więcej...dziś wróciła na swoje poprzednie miejsce czyli nóżkami kopie mnie po prawej stronie:) chyba jednak jej tam najwygodniej..to dobrze bo ja też już się przyzwyczaiłam że śpię na lewym boku..tak już sobie mamusię wytrenowała :P

ja mam wizytę dopiero za 2 tyg :( tzn aż 4 tyg między wizytami będę miała a to dlatego że mój gin siedzi sobie na urlopie..ale w sumie dobrze że teraz pojechał na ten urlop jak u mnie wszystko dobrze i jak do porodu jeszcze mi się nie śpieszy..

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka