BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 6 dni temu #12813 przez natmur11
ja mialam troche napiety dzien pranie, sprzatnie, obiad i tak mi czas zlecial. jutro musze poprasowac ostatnie rzeczy maluszka i dokonczyc pakowanie torby do szpitala. w ogole czulam sie dzis jakbym byla przed okkresem, takie dziwny bol brzuszka i jakos dziwnie mnie piersi bolaly.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 5 dni temu #12824 przez sloneczko
hej mamuski ;)

ja tylko na chwile chcialam zapytac czy Wasze piersi tez swedza i sa miekkie?

pytam bo niewiem czy to swedzenie od wysypki czy to tak ma byc.

zaraz wychodze do lekarza.
dzis 3 razy popuscilam mocz, tzn mysle ze to mocz, choc nie mialo takiego zapachu.noc mialam straszna, wszystko mnie swedzialo a jak zasnelam to mialm koszmar.

ok do pozniej mamuski pa ;)

15 lata 5 dni temu - 15 lata 5 dni temu #12841 przez ilona
Witam Was mamusie.
U mnie noc w miarę poz tym że złapał mnie kilka razy skurcz w łydkę.
Poza tym zauważyłam, że bardzo zmieniłam się na twarzy. Tak brzydko wyglądam.

mnie też piersi swędzą. Napisz sloneczko co tam Ci lekarz powie.

15 lata 5 dni temu #12848 przez sloneczko
hej tyle co i ledwo co wrocilam.

Na swedzenie powiedzial ze jezeli do poniedzialku nie przejdzie to przepisze mi antybiotyk.
powiedzial ze trudno mu okreslic jak daleko porod jest bo rozwarcia nie ma, a te "popuszczanie" mam obserwowac.wiec na to wychodzi ze to nie sa wody plodowe.

czuje sie fatalnie wszystko mnie boli jak by ktos mnie zbil na kwasne jabko a w krocze wcadzil jakas beczke. Postaram sie przespac, bo noc tez mialam fatalna, moze cos mi przejdzie.

do pozniej dziewczynki.
ilona ja biore magnez dodatkowo oprocz witamin, bo czasem jak mi wieczorem nogi spuchna to nawet do 7 razy skurcz lydek mam, tragadia, bo pozniej caly dzien nogi bola.

15 lata 5 dni temu #12854 przez ilona
ja biorę taki cały zestaw witamin dla kobitek w ciąży i tam jest magnez, a lekarz powiedział, że dodatkowa porcja magnezu to może być za dużo.

15 lata 5 dni temu #12859 przez Aga
Hej Majoweczki !!!

I ja mialam ciezka nocke ...mialam skurcze kilka godzin co kilka minut...tzn . miewam cos takiego juz od miesiaca . Ale zazwyczaj trwalo to okolo godzinki . A dzis kilka godzin i juz sie zaczelam niepokoic . Ale przeszlo. Zawsze dzieje sie tak jak klade sie do lozka . Jak chodze to nie czuje tych skurczy. No i pojawiaja sie najczesciej na wieczor jak jestem zmeczona bardziej .
Czytalam gdzies ze 80% kobiet odczuwa cos takiego i nie musi to byc jakies zagrozenie juz . Ale i tak sie balam dzisiejszej nocy :(

Ilonka to mialas super niespodzianke !!!! :) Ciesze sie

Natmur a moze Ty takze maials takie skurcze ,jak piszesz o tym bolu ...bo te delikatne skurczyki przypominaja taki lekki okresowy bol.

Milego dnia Majoweczki !!!!

Aaa Sloneczko ale czy ten antybiotyk jest konieczny na to uczulenie ????

15 lata 5 dni temu #12861 przez angela660
Hej dziewczyny:)

Kurczę, współczuje wam nocki, ja tam nie mogę narzekać- pobolewa mnie coś czasem i mały szaleje ale daje radę spać.

Ogólnie całe piersi mnie nie swędzą, ale sutki czasem tak, że jakby się dało to bym je rozdrapała;/

Ja chyba jestem jakaś inna, nie puchnę,nie mam skurczy łydek, (miałam kilka dni temu tak 4 razy pod rząd, ale w stopie- rozmasowałam i było ok), za to zrobił mi się rozstęp!!! i tak myślę, że będzie ich więcej;/

A o czym chciałam wam powiedzieć:
Wczoraj trzymałam malutkie dziecko mojej koleżanki- i automatycznie mały zaczął tak kopać i się denerwować jakby był zazdrosny- nie wiem czy na prawde czuł jakież "zagrożenie" czy to tylko zbieg okoliczności, ale on raczej nie wierzga tak nerwowo jak robił to w tamtej chwili... ciekawa sprawa;p

15 lata 5 dni temu #12863 przez sloneczko
Aga jezeli nie przejdzie, to juz jest prawie 2 tygodnie( w niedziele bedzie) wiec jak na koniec ciazy to juz troche. Dalego mi nie przepisal bo to jednak antybioryk, ale jak nic nie bedzie lepiej to chyba bede musiala uzyc, choc sie boje strasznie.

ja mam wlasnie skurcze juz od 45 minut co 5 minut, niektore sa co 3min. Mala sie tez troche kreci. Myslam ze usne ale niestety przy bolach sie nie da.

sutki tez mnie swedza to uzywam tej masci betha( cos tam) i jest super, przechodzi.

ale mnie cale piersi swedza..

15 lata 5 dni temu #12864 przez natmur11
no moze Aga masz racje moze to takie skurcze. dzis sie czuje w miare dobrze noc w miare przespalam a niedlugo trzeba sie zabrac za jakis obiad:/

piersi mnie nie swedza ale za to zrobil mi sie rozstep na wardze sromowej i troche boli (a moze to zylak) no i po depilacji zauwazylam kilka niewielkich rozstepow w miejscu (nie wiem jak to prawidlowo nazwac) ale miedzy brzuszkiem a narzadami rozrodczymi (tam gdzie sie fryzurki tworzy)xD mam nadzieje ze zrozumiecie bo pewnie zamotalam troche.

15 lata 5 dni temu #12865 przez sloneczko
sloneczko napisał:

ja mam wlasnie skurcze juz od 45 minut co 5 minut, niektore sa co 3min. Mala sie tez troche kreci. Myslam ze usne ale niestety przy bolach sie nie da.

teraz troche przeszlo, ale pol godziny byly juz regularne, wiec pochodzilam troche i przeszlo.
narazie ustapilo wiec falszywy alarm

p.s my z mezem teraz w niedziele mymy 4 rocznice jak jestesmy ze soba, kto wie czy mala niechce nam niespodzianki zrobic ;)

15 lata 5 dni temu #12866 przez sloneczko
natmur11 napisał:

piersi mnie nie swedza ale za to zrobil mi sie rozstep na wardze sromowej i troche boli (a moze to zylak) no i po depilacji zauwazylam kilka niewielkich rozstepow w miejscu (nie wiem jak to prawidlowo nazwac) ale miedzy brzuszkiem a narzadami rozrodczymi (tam gdzie sie fryzurki tworzy)xD mam nadzieje ze zrozumiecie bo pewnie zamotalam troche.

masz na mysli podbrzusze? no troche nizej.

15 lata 5 dni temu #12867 przez natmur11
sloneczko swietny prezent by wam zrobila:) ale chyba lepiej jakby jeszcze z tydzien poczekala;)

15 lata 5 dni temu #12868 przez angela660
może po prostu wzgórek łonowy;p

15 lata 5 dni temu #12870 przez sloneczko
natmur11 napisał:

sloneczko swietny prezent by wam zrobila:) ale chyba lepiej jakby jeszcze z tydzien poczekala;)

no ja bym wolala jak by nawet dwa poczekala, zobaczymy narazie jest cisza, plecy mnie bola jak by ktos mnie kijem pobil po nich. ale tak juz mialam.

15 lata 5 dni temu #12871 przez Aga
Sloneczko to mielibyscie super niespodzianke :) Piekna niezapomniana data. :)
Sloneczko Ty masz czesto KTG i miewasz bardzo czesto skurcze ....lekarz nie mowi ze to zle jest??/
Bo moje dzisiejsze mnie wystraszyly i niektorzy mi radza zebym poszla do szpitala bo polozna to nic nie zrobi znajac zycie . Ona tylko osluchuje takim malym urzadzeniem serduszko Maluszka :( Mozliwe ze moze robi mi sie rozwarcie ze mam te skurcze. Ale sie boje. Poobserwuje sie jeszcze dzis i jak cos to do szpitala pojade . :(

Natmur i ja wyczuwam na wardze zylaczka takiego. Mysle ze to od obciazenia przez Malenstwo. Na pewno po porodzie sie schowa. Nie przejmuj sie .

Angela mogl sie ruszac tak Malutki bo Ty bylas podekscytowana i pewnie wyobrazalas sobie ze juz niedlugo bedziesz tulic do serduszka Swojego :) I wtedy Maluszek odpowiadal Ci ruszajac sie ze i On nie moze sie doczekac ...:)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka