BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 1 tydzień temu #12426 przez gold_butterfly
Ojejej - ale wczoraj panowała dyskusja :-D Wczoraj też miałam taki nieszczęsny humorek - raz się śmiałam,aby po chwili usiąść na mokrej ziemi na spacerze i zalać się łzami. Poślizgnęłam się w łazience, mało nie uderzając brzuchem o kafelki, potem rozmawiałam z mamą przez telefon i rozkojarzona uderzyłam o spad dachowy (głowa rozcięta). Mąż uznał,że lepiej,żebym nie gotowała obiadu,bo stwarzam zagrożenie dla siebie i innych :-P Pojechaliśmy do restauracji, trochę pospacerowaliśmy. W sumie,to ciągle miałam te dziwne humory. Mam nadzieję,że nie będą one trwały do końca ciąży.

Pozdrawiam cieplutko! :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 1 tydzień temu #12438 przez angela660
Dzień dobry:)

oj... widzę, że ktoś odsypia nockę;p hi hi
Ja się właśnie pozbierałam i biorę się za farbowanie;p

Dziewczyny! Jaki miałam sen! Urodziłam! I wszystko było takie jakby realne w tym śnie z tym że nie do końca prawdziwe, mój synek ważył 4900g ha, był taki ciężki że nie umiałam go utrzymać, po za tym mój nie zdążył na poród wszystko poszło tak szybko i bezboleśnie nawet nie wiedziałam jak to się stało, i jak do niego zadzwoniłam to się w ogóle nie przejął powiedział; " no wpadnę tam później" ha ha

15 lata 1 tydzień temu #12444 przez sloneczko
hej dziewczynki ;)

kurcze mowie Wam spalam do 10:30 ;) ale masowania pleckow nie bylo wczoraj,bo jak wychodzilam z wanny to sie poslizglam i uderzylam o reka, i jest troche spochnieta, boli ale nie wyglada tragicznie. A pozytam wieczorne skurcze nie daly mi masowac sobie pleckow...

ale jak tylko nic mi nie bedzie biore sie do "akcji" ;)

ja mialam okropny sen wrecz horror, z krwia i bojka, fuj..

ja mysle ze ta noc przespalam bo kapiel mi duzo pomogla i juz bylam taka padnieta, wkoncu trzy nocki prawie nie spac to juz sie odczuwa.

milego dnia Wam zycze, u mnie pogoda tragiczna zimno, pada i wiatr, nawet nie mam zadnej kurtki zebym mogla sie dopiac i troche na spacerek wyjsc.

15 lata 1 tydzień temu #12486 przez Aga
Hej !! WItam poniedzialkowo :)

U mnie z tym sexikiem to bylo tak ze od samego poczatku mialam pobolewania w pochwie. Mysle ze to zwiazane z tylozgieciem macicy.Ustawiala sie do normalnego poziomu i odczuwalam to . Niezbyt przyjemne ale ni ebolace bardzo bardzo mocno. Z tym ze przestajesz miec ochote na sex. Niestety. :(
A od 9 tygodnia lekkie plamienia ...co kila tygodni. Nigdy wielkie jakies ale jednak sa . Wiec juz po tym calkiem mi odeszla chec , bo balam sie o Malenstwo. Oczywiscie polozna stwierdzila ( bez badania do srodka ) ze jest ok . I chyba jest mam nadzieje . Ze to moga byc palmienia z szyjki macicy.

Sloneczko jak masz opuchnieta raczke mozesz przylozyc sobie ALTACET w zelu , tylko nie wiem czy masz to u siebie w aptece.

gold_butterfly dobrze ze nic sie nie stalo powazniejszego . Uwazaj na siebie !!!

Co do przyspieszaczy porodu to jak nabardziej podobno wskazny masaz szyjki przez partnera ..heh czyhtaj sexik. Stymulacja brodawek ....czyli znowu wkracza tutaj partner :)
Podobno duza ilosc bananow ( ale nie wiem czy to prawda )

Milego dnia !!

15 lata 1 tydzień temu #12491 przez ilona
witam :)

gold_butterfly te humorki to u mnie normalka :)bardzo mi buzują hormony.
angela660 sen super. Chciałabym taki poród, tylko reakcja męża mogłaby być troszkę bardziej budująca.
sloneczkocieszę się że kąpiel pomogła, ale z ta ręką toi żeś przegięła. Ja mam cała łazienkę usłaną dywanikami antypoślizgowymi.
Aga my się z mężem masujemy :) może coś to przyspieszy.
wczoraj w nocy kończyliśmy oglądać film, i chciałam pójść do toalety i złapały mnie takie skurcze przez 20 minut nie ustępowały, że już chciał mnie wieść do szpitala, ale weszłam pod prysznic i ustąpiło.

15 lata 1 tydzień temu #12495 przez Aga
Ilonka oj to juz moze niebawem Cie wezmie .... czyli jak nie bedziesz zaglada kilka dzionkow to jestes na porodowce ??Tak ??? Jejku alez malo czasu i juz bedziesz tulic swoje Malenstwo do serca :)

15 lata 1 tydzień temu #12496 przez angela660
ah...
się na sprzątałam, a teraz wskoczyłam do łóżeczka;p
Mały gniecie mi żebra i majstruje przy wyjściu- chyba sporo urósł w ostatnim czasie.
Dziewczyny uważajcie w tych łazienkach! Ja też mam dywaniki i zawsze jak wychodzę z wanny staram się trzymać wszystkiego jak się tylko da...

A masaż szyjki ma chyba jakiś wpływ na rozwarcie- bo mojej koleżance na ostatniej wizycie przed porodem lekarz jakoś tam majstrował- mówiła, że ją to później bolało, fakt że rozwarcia do porodu nie miała i tak;/ więc nie wiem jak to do końca jest...

15 lata 1 tydzień temu - 15 lata 1 tydzień temu #12499 przez sloneczko
tak masazyk szyjki ma wplyw na rozwarcie, tak samo jak masaz brodawek, dlatego nie zaleca sie wyciaskania siary, ostatnio wyczytalam, i ktos tez na forum pisal.

wiesz co wzielam sobie woda z octem i nawet opuchlizna zeszla, bolec boli, ale nie juz tak bardzo. Ja sie poslizgnelam w wannie jak wstawalam, ale kapiel super, codziennie bede robic.

ja tez jak mam skurcze to od 30 min do godziny trwaja sa co 2-3 min, i pozniej przechodzi, ale niektore bola, ilona u ciebie tez tak czesto sa jak je masz?

15 lata 1 tydzień temu #12516 przez ilona
sloneczko ja je mam kilka dni już i są naprawdę nieregularne i zawsze wieczorem.

Aga obiecałam już sobie, że jak będę miała jechać do szpitala to Wam napiszę że się zaczęło i że jadę rodzić :)
mam laptopa praktycznie cały czas włączonego więc żaden problem :), a jeśli nie zdążę napisać bo małemu będzie się tak bardzo spieszyć to jak się nie odezwę któregoś dnia znaczy że RODZĘ. :lol:

15 lata 1 tydzień temu #12518 przez ilona
a masaż krocza z tego co wiem, to ma ponoć być pomocny w rozciągnięciu krocza, i zapobiec jego nacięciu.

15 lata 1 tydzień temu #12523 przez Madzia89862
słoneczko jak zaczniesz rodzic to to dopiero bedzie bol ale sie i=o nim tak nie mysli jednak bo wszystko pochlania mysl ze szkrab zaraz bedzie na swiecie..na moich rekach..

15 lata 1 tydzień temu #12528 przez angela660
nie wiedziałam, że sutki mają wpływ na rozwarcie, prędzej podejrzewałam skurcze, ale dobrze wiedzieć...

Byłam na małym spacerku, nie mogłam już wytrzymać - oczywiście najpierw musiałam wysłuchać kazanie, ale aż się lepiej czuję:)
A zaraz będę miała romantyczny wieczór przy jakimś filmie;p hi hi
więc do jutra dziewczynki:* kolorowych snów:)

15 lata 1 tydzień temu #12529 przez sloneczko
mmm to pomyslnosci przy romantycznym wieczorku.

ja troche w szafie poukladalam, bo na swieta tego nie zrobilam, jak i polowy innych rzeczy.

madziajak czasem miewam te bole, choc wiem ze jeszcze sie nie zaczyna, ale to juz odrazu mam taka mysl a co tam bole.. niedlugo bedzie moj dzidzus przy mnie i to dodaje mi wiecej odwagi, juz teraz a co to dopiero bedzie jak beda prawdziwe bole...

ja ide do wanny ;) i na "masowanie pleckow" i spac, mam wielka nadzieje ze dzisiajsza noc tez tak super przespie, a przynajmiej po kazdej wizycie wc szybko zasne.

dobranoc laleczki, do juterka

15 lata 1 tydzień temu #12530 przez sloneczko
angela660 napisał:

nie wiedziałam, że sutki mają wpływ na rozwarcie, prędzej podejrzewałam skurcze, ale dobrze wiedzieć...

no wlasnie podobno wywoluja skurcze i co prowadzi do rozwarcia macicy.

podobno tak jest.

pisze to co wyczytalam hahaha zreszta jak inne rzeczy, w ktore czesto gleboko wierze ze mi pomoga podczas porodu

15 lata 1 tydzień temu #12531 przez ilona
no tylko uważaj sloneczko przy wchodzeniu i wychodzeniu :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka