BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 1 tydzień temu #12309 przez Aga
Natmur ja mam od miesiaca juz co jakis czas skurcze w jajnikach ...sa podobne do okresowych z tym ze bardzo lekkie . Byc moze Tobie teraz sie zaczely . Obserwuj siebie ...jezeli nie sa coraz to mocniejsze to nie powinnas sie niepokoic.

Ilona tez wlasnie tak myslalam ze moze to jakis ucisk. Bo to najczesciej pojawia sie w nocy wogole. Moze jak leze za dlugo na jednej stronie .

I ja powinnam sie wybrac do fryzjera ...z farbowaniem sie wstrzymam ( nawet sie ciesze ze odzyly mi wlosy przez ten czas) Ale koniecznie musze obciac troche .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 1 tydzień temu #12310 przez ilona
no ja już się trochę "podszykowałam" na czas po porodzie, obcięłam, ufarbowałam, wyregulowałam wczoraj brwi. A i nawet pokusiłam się o dwie nowe bluzeczki z allegro jak już zejdzie trochę brzuszek, to żeby było w czym na spacer pójść. :) i wygodne baletki :)

15 lata 1 tydzień temu #12314 przez angela660
eh też muszę brwi zrobić;p i chyba w ogóle jakoś w siebie zainwestować....

RATUNKU DZIEWCZYNY!
mam takiego doła, że nie wiem co z sobą zrobić... nie mam ogólnie kompleksów i to nie jest tak, że teraz sobie truje że jestem gruba czy coś... tylko czuje się jakaś nie atrakcyjna... ;(((

15 lata 1 tydzień temu #12315 przez sloneczko
ja tez farbowalm dwa razy wlosy i to pierwszy raz to chyba w 12 tc bylo a drugi jakos ok 26tc.

oj ja tez marze zeby juz urodzic, no wlasnie lekarz mi ostatnio powiedzial zePani to juz jest mama;) oj az na sercu tak milo sie zrobilo, najpierw uslyszec ze jest Pani w ciazy, a pozniej juz praktycznie jest Pani mama, to cos pieknego dla kobiety.

Ja tez praktycznie 2 dni mialam spokoju ze skurczami, dzis znowu... i znowu jakies uplawy sie pojawily..hm

co do napraru z lisci malin to slyszalam juz czesto i z soku z ananasu.

podobno napar z lisci malin bardziej usmierza bol jak przyspiesza porod. ale niewiem ile w tym prawdy.

15 lata 1 tydzień temu #12317 przez sloneczko
angela660 napisał:

eh też muszę brwi zrobić;p i chyba w ogóle jakoś w siebie zainwestować....

RATUNKU DZIEWCZYNY!
mam takiego doła, że nie wiem co z sobą zrobić... nie mam ogólnie kompleksów i to nie jest tak, że teraz sobie truje że jestem gruba czy coś... tylko czuje się jakaś nie atrakcyjna... ;(((

takie cos mialam na poczytku ciazy, a zwlaszcza wtedy jak przestalam sie malowac, uczesalam sie tylko w kitke, spodnie na tylek i wogole nie zwracalam uwagi na to zeby byl atrakcyjna jak to zawsze u mnie bylo, ale teraz pod koniec pomimo ze brzuch ciezki, to bardziej zwracam uwage na to co zakladam.

Ale doly tez czasem przychodza...

15 lata 1 tydzień temu #12318 przez ilona
to chyba normalne pod koniec ciąży. Ja też tak mam... rano wstaję, kąpiel... i zaczynają się schody, co bym na siebie nie włożyła wyglądam jak lodówka w pokrowcu i nic mi się z tego tytułu nie chce. Mieliśmy dziś iść do kina ale z okazji braku humoru "obrażona" zamknęłam się w łazience i w ryk.

15 lata 1 tydzień temu #12319 przez sloneczko
ilona napisał:

. Mieliśmy dziś iść do kina ale z okazji braku humoru "obrażona" zamknęłam się w łazience i w ryk.

hahah moj maz juz klucze ze wszystkich pokoi pochowal, bo tez tak robilam ;) !

15 lata 1 tydzień temu #12320 przez angela660
ah, widzę że nie tylko ja tak mam... u mnie to chyba chodzi jeszcze o to, że nie mogę wychodzić na spacery, fakt kupiłam sobie butki i bluzeczkę ale i tak praktycznie ubieram ciągle to samo;/ byłam u fryzjera a włosy i tak mi się nie układają... eh, jeszcze 3-4 tyg. I zaczniemy działać:) jakoś wytrzymam, chyba...

15 lata 1 tydzień temu - 15 lata 1 tydzień temu #12321 przez sloneczko
dziewczyny tez Wam tak rece i nogi puchna? kurcze tragedia, poprostu czuje jak zaczyna wszystko puchniec.

na buzi tez kolo nasady nosa mam czasem opuchniete, caly czas obserwuje buzie, bo jak bardziej sie puchnie to nalezy niezwlocznie do szpitala jechac!

ja znowu wysypke dostalam, kilka dni mialam spokoj i znowu, nawet wapno juz nie pomaga, boje sie czy te krostki pozniej po ciazy nie zostana, bo wygladac bede jak waz po schodzonej starej skorze.

15 lata 1 tydzień temu #12322 przez ilona
ja tez mam palce u rąk popuchnięte i lekkie obrzęki na nogach, ale lekarz powiedział że taki stan zobowiązuję :) ja zauwazyłam że od kilku tygodni mam większy nos :)

15 lata 1 tydzień temu #12323 przez sloneczko
no wlasnie nos zauwazylam tak od ok 2 tyg ale nie jest ciagle, tylko przechodzi i znowu za kilka dni.

to ze rece i nogi sa opuchniete to wlasnie podobno normalne. ale nie wszystkie buty juz mi pasuja, jeszcze tylko dwie pary... a co pozniej na japonki zawczesnie ;(

15 lata 1 tydzień temu #12324 przez angela660
no na temat puchnięcia nic nie poradzę bo mnie to nie dotknęło, może jeszcze nie ...

a co do wysypki to może z powodu hormonów i podejrzewam,że po porodzie minie, chyba że jakieś uczulenie, może zjadłaś coś "nie zwykłego", albo zmieniłaś proszek, jakiś kosmetyk? czy coś podobnego?
I może być jeszcze od słońca, o ile jest w miejscach które odsłoniłaś?

15 lata 1 tydzień temu #12325 przez ilona
no ja zostałam tak na dobra sprawę w jednych.... baletki z zeszłego roku takie szerokie, rozchodzone, szerokie że normalnej dziewczynie w tym wieku obie stopy by się zmieściły :lol:

15 lata 1 tydzień temu #12326 przez sloneczko
hehh ;)

wlasnie ze nie, nie zmienilam proszku, myje sie mydlem z owcy ( to i tak mi pomoglo) i bardzo uwazam na to co jem. a slonko jest owszem ale jest zimno na dworze wiec tez sie nie opalam. jedynie sprawa hormonow zostaje, ale kurde tragedia to swedzi jak niewiem co, caly brzuch i dekolt. eh a sie wyzalilam ;) haa

15 lata 1 tydzień temu #12327 przez ilona
samo swędzenie można by wytłumaczyć rozciąganiem się skóry ale jeśli jeszcze wysypka...
może masz krostki zamiast rozstępów :lol:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka