BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 1 tydzień temu #11809 przez angela660
Natmur- mnie też pobolewają pachwiny, tylko nie widzę żadnych żyłek, po za tymi normalnymi które przez naciągniętą skore są bardziej widoczne. Jeśli te żyłki nie są takie zgrubiałe to może nie są to żylaki.

Aguś mi też całą noc się dziś ulewało, a po czym?! Wieczorem wypiłam kakao;/

Ja odkąd brzuch mi odstaje, jak chodzę po schodach to muszę go podtrzymywać;p i czasem jak za długo idę to też;) Z porodem też mi się nie spieszy, ale...;p Chciałabym już być po;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 1 tydzień temu - 15 lata 1 tydzień temu #11810 przez ilona
Agawiedział że córka bo po pieczątce poznał :)

czytałam że te żylaki dopiero po porodzie znikają tzn podczas wysiłku w czasie porodu po prostu pękają i się wszystko ładnie wchłania.

a mam jeszcze takie jedno pytanie, bo czytałam gdzieś że do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci :dry: kocham mieć czerwone pazurki u nóg a u rak mam codziennie inne, nawet jak nigdzie nie wychodzę to sobie maluję, tak pod kolor ubrania, żeby sie dobrze czuć, których nie można mieć pomalowanych?????
ręce? nogi? czy i to i to????

15 lata 1 tydzień temu #11824 przez natmur11
Aga mi dokladnie tak samo kazala pobrac sobie wymaz na taki patyczek wyniki mialam po 2 dniach z tym ze ja dzwonilam do szpitala bo tam mialam wymaz brany. Ilona jak ja bylam w polsce w szpitalu mialam zabieg na kolano to nie moglam miec w ogole pomalowanych paznokci bo jakby sie cos dzialo to na paznokciach widac czy sa sine czy cos, chyba o to chodzi

15 lata 1 tydzień temu #11826 przez ilona
no ale chodzi mi czy można mieć np u rąk pomalowane :) u nóg jakoś zniosę brak :)

15 lata 1 tydzień temu #11827 przez natmur11
ja nie moglam miec nigdzie pomalowanych ale moze to jest zalezne od szpitala

15 lata 1 tydzień temu #11831 przez wiola
Hej dziewczynki ,jestem ,własnie dzis byłam z mężem na 1 zajęciach w szkole rodzenia,jestem zmęczona ,strasznie bolą mnie plecy,ale ogólnie super,polożna badala nam tętno maluszka,jedna laska zostala zabrana w 33 tygodniu na porodowkę choc nie czuła skurczów,fajnie ,a tak po zatym położna mowiła o pomalowanych paznokciach ,nie mogą być ponieważ gdyby niespodziewanie mialo być c,c, to aparatura nie jest w stanie odczytać parametrów i muszą zmywać .A co do żylaków warg sromowych to są one olbrzymie,bolą caly dół jest napuchnięty ,ja biorę ACARD,ale nie wiele pomaga są to grube ,napuchnięte żyly na wardze.pozdrowionka ,pytajcie ,miłej nocki.

15 lata 1 tydzień temu #11858 przez gold_butterfly
Dzień dobry dziewczyny! Dziwna historia z tymi paznokciami - nie przeszło by mi przez głowę,że nie można mieć pomalowanych ;-/ Zwłaszcza,że kiedyś u jednej baby widziałam ogromne tipsy (że też nie bała się,że podrapie swoje 2-miesięczne dziecko...).

Noc miałam oooookroooopną. Takiego apetytu mi wczoraj narobiłyście,że rzuciłam się na owoce - zjadłam trochę bananów i się momentalnie zatrułam. Kilka godzin posiedziałam w łazience usiłując zwymiotować, dostałam skurczy, zawrotów głowy, a najgorsze,że w końcu zwymiotowałam tabletki na podtrzymanie i na serce. Nie wiedziałam czy znowu mam wziąć kolejną dawkę,czy tamta zadziałała. W końcu padłam nieprzytomna spać,a o tabletkach zapomniałam. O 4 maleństwo mnie obudziło - a ja się czułam cudownie. Heh :-) Teraz już jestem po spacerku z psem i muszę jeszcze wywiesić wczorajsze pranie. Pomalutku wszystko sobie porobię tzn. masę porządków (bo te świeżo wyremontowane pokoje są malowane i ciągle jest tam bałagan. Mam wrażenie,że nigdy tego nie doprowadzę do ładu). Dużo zdrówka wszystkim życzę,bo z nami widzę jest coraz gorzej ;-/PS: idę pokazywać swoje Ogromne wdzięki :-D

15 lata 1 tydzień temu #11886 przez sloneczko
hej majowki ;)

ja wrocilam od lekarza, cukier spadl, a na ktg wreszcie nie pokalo skurczy. Malenstwo jest sporawe i uciska na wszystko stad mialam te skurcze od wtorku.

a ja Wam powiem ze sie juz doczekac nie moge i jak mialam te skurcze to chcialam juz zeby sie zaczelo i po kilku godzina zebym juz miala mala na rekach ;)

Co do paznokci to racja nie wolno miec, wrazie gdyby sie cos dzialo to pierwsze co to oni patrza na paznokcie czy sinieja, co do tipsow jak moj lekarz ostatnio u mnie zobaczyl to wyzywal(tylko ze ja mialam kilka tygodni i to na poczatku ciazy), bo tak naprawde nie widac co sie dzieje pod paznokcie, no tak u nog moga zobaczyc, ale mysle ze lepiej dla pewnosci i swietego spokoju ilona nie maluj! rozumiem skoro sie lepiej czujesz ale chyba kilka godzin dasz rade. p.s nawet bezbarwnym nie powinno sie malowac!

gold_butterfly to wspolczuje Ci nocy, ja dzis przespalam cala, i snilo mi sie ze kochanka milalam hahha, i zachowywalismy sie jakbysmy mieli po 18 lat ;) ale glupoty haha

dziewczynki jeszcze kilka tygodni damy rade!!!
ja musze dzis troche w domu ogarnac bo niedlugo az do niego nie bedzie sie dalo wejsc (przesadzilam) haha

15 lata 1 tydzień temu #11892 przez sloneczko
ah od dzis u mnie pozostalo do terminu rowniotkie 30 dni, czyli miesiac.

:woohoo: Oj moje malnstwo.. juz niedlugo mamusia bedzie Ci mogla klapsy dawac hahaha :cheer:

15 lata 1 tydzień temu #11895 przez gold_butterfly
To dobrze słoneczko,że u Ciebie wszystko ok z tymi skurczami. Ja posiedziałam troszkę na podwórku,teraz ścieram kurze i co chwilę robię odpoczynek. Mąż w sobotę musi pracować :-( A mieliśmy jechać kupić kuchenkę i lodówkę. Czy z firmy Amica lodówki są dobre? Może któraś się orientuje?

Poza tym tak myślę,że moja pupa nie wejdzie w spodnie z tamtego roku... :-D Hehehe... Nosiłam rozmiar 36,a teraz mi doszło prawie 10cm w bioderkach. Raczej już nie zniknie - w 40 może wejdę :-P

15 lata 1 tydzień temu #11900 przez Aga
Witam Dziewczyny !!!
Sloneczko ale fajnie jeszcze tylko 30 dni !!!

Ja zajrze pozniej do Was ....mija rowno tydzien od ostatniego bolu glowy i znowu to samo . Myslalam ze pod koniec ciazy przejda mi te bole ale gdzie tam . Boli srednio co tydzien lub dwa :( auuu

15 lata 1 tydzień temu #11901 przez sloneczko
moj tez musi w sobote pracowac, jestem wsciekla bo idziemy na urodziny, i bedzie musial dojechac..

eh gold_butterfly teraz nie zaprztaj sobie glowy tymi spodniami, mozliwe ze po porodzie szybko wrocisz do "starych" rozmiarow, ja np na to bardzo licze.
Wieszco co do amiki nic tak zlego nie slyszalam,ale trudno mi powiedziec bo ja nie mam polskich sprzetow. Musisz w neie poczatac, poszukac tego modelu co chcesz kupic i moze ktos sie wypowie na ten temat, chyba tak bedzie najlatwiej

Przed ciaza nosilam xs, s, albo 36, a teraz mam tylko praktycznie spodnie ciazowe w ktore wejde, najwyzej bede od tesciowej brac ona ma 46 rozmiar hahaha to juz bluzki nie bede potrzebowac hahah

15 lata 1 tydzień temu #11920 przez angela660
Cześć dziewczynki:)
Ja byłam dziś rano na badaniach, ale takich w laboratorium, i musiałam odespać;p Kurczę, miałam to badanie na obciążenie glukozą- nie wiem czy wszystkie też to macie więc chodzi o to, że pije się 50g glukozy rozpuszczone w szklance wody i po godzinie biorą krew, nie można w międzyczasie się nawet napić i oczywiście na czczo. Myślałam, że zwrócę wszystko co mam w środku tak mnie mdliło;/

Motylku współczuję nocki<przytul>, ja dziś spałam całkiem dobrze:)
Co do lodówki z amic'i to nie wiem;p Słyszałam tylko, że mastercook się "popsuł", a gościu który robił kuchnię moim rodzicom polecał electrolux i bosch chyba;p

Słoneczko dobrze,że wszystko w porządku- wiesz wszystkie chciałybyśmy już nasze maleństwa, ale nie dużo Ci już zostało więc daj niuni tam jeszcze posiedzieć;p no chyba, że też będzie taka niecierpliwa;p

oj, bolą mnie kości dziś;/ biodra mi rozpycha;/ eh...

Dziewczyny chciałam zapytać, jak często czujecie czkawkę swoich bobasów? Bo mój ostatnio ma tak przynajmniej 3, 4 razy dziennie i to tak dość długo. Tak już zostanie do końca ciąży? czy w którymś tygodniu przechodzi?

15 lata 1 tydzień temu - 15 lata 1 tydzień temu #11922 przez ilona
cześć dziewczyny :)

ja ogólnie dziś się dobrze czuję, spałam bardzo dobrze i bardzo długo, tylko mnie boli biodro... od spania na lewym boku.
angela ja na tym badaniu myślałam że się przekręcę, jak wróciłam do domu to wypiłam dwie herbaty gorzkie i cały dzień nie mogłam patrzeć na słodkie.
wieczorem dziś miałam skurcze kilka pod rząd dość bolesnych, ale przeszły i na razie nic.

a z paznokciami to racja zmyję jakoś wytrzymam :) czego się nie robi dla dobra dziecka

edit. mój mały ma bardzo często czkawkę. najczęściej w nocy

15 lata 1 tydzień temu #11926 przez gold_butterfly
Hej Angela - czkawka niestety już nie przechodzi :-) Ale zwróć uwagę jak się maleństwo zachowuje przy czkawce - jeżeli zaczyna Cię nerwowo kopać,to 100%,że jak się urodzi,to przy czkawce będzie wrzeszczeć w niebogłosy :-D W końcu to już taki malutki człowieczek i ma już własny temperament. Np. jak uspokaja się przy muzyce,to tak samo będzie po porodzie.

A i może maleństwo dostaje czkawki jak coś jesz lub pijesz? Bo mój maluszek ma zawsze,jak dużo na raz wypiję. A przestaje mieć czkawkę,jak tatuś coś do brzuszka mówi :-)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka