- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Aguś mi też całą noc się dziś ulewało, a po czym?! Wieczorem wypiłam kakao;/
Ja odkąd brzuch mi odstaje, jak chodzę po schodach to muszę go podtrzymywać;p i czasem jak za długo idę to też

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24

czytałam że te żylaki dopiero po porodzie znikają tzn podczas wysiłku w czasie porodu po prostu pękają i się wszystko ładnie wchłania.
a mam jeszcze takie jedno pytanie, bo czytałam gdzieś że do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci

ręce? nogi? czy i to i to????
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- wiola
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Noc miałam oooookroooopną. Takiego apetytu mi wczoraj narobiłyście,że rzuciłam się na owoce - zjadłam trochę bananów i się momentalnie zatrułam. Kilka godzin posiedziałam w łazience usiłując zwymiotować, dostałam skurczy, zawrotów głowy, a najgorsze,że w końcu zwymiotowałam tabletki na podtrzymanie i na serce. Nie wiedziałam czy znowu mam wziąć kolejną dawkę,czy tamta zadziałała. W końcu padłam nieprzytomna spać,a o tabletkach zapomniałam. O 4 maleństwo mnie obudziło - a ja się czułam cudownie. Heh

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.

ja wrocilam od lekarza, cukier spadl, a na ktg wreszcie nie pokalo skurczy. Malenstwo jest sporawe i uciska na wszystko stad mialam te skurcze od wtorku.
a ja Wam powiem ze sie juz doczekac nie moge i jak mialam te skurcze to chcialam juz zeby sie zaczelo i po kilku godzina zebym juz miala mala na rekach

Co do paznokci to racja nie wolno miec, wrazie gdyby sie cos dzialo to pierwsze co to oni patrza na paznokcie czy sinieja, co do tipsow jak moj lekarz ostatnio u mnie zobaczyl to wyzywal(tylko ze ja mialam kilka tygodni i to na poczatku ciazy), bo tak naprawde nie widac co sie dzieje pod paznokcie, no tak u nog moga zobaczyc, ale mysle ze lepiej dla pewnosci i swietego spokoju ilona nie maluj! rozumiem skoro sie lepiej czujesz ale chyba kilka godzin dasz rade. p.s nawet bezbarwnym nie powinno sie malowac!
gold_butterfly to wspolczuje Ci nocy, ja dzis przespalam cala, i snilo mi sie ze kochanka milalam hahha, i zachowywalismy sie jakbysmy mieli po 18 lat

dziewczynki jeszcze kilka tygodni damy rade!!!
ja musze dzis troche w domu ogarnac bo niedlugo az do niego nie bedzie sie dalo wejsc (przesadzilam) haha
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Poza tym tak myślę,że moja pupa nie wejdzie w spodnie z tamtego roku... :-D Hehehe... Nosiłam rozmiar 36,a teraz mi doszło prawie 10cm w bioderkach. Raczej już nie zniknie - w 40 może wejdę :-P
- Aga
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dzieci- sens naszego istnienia :)
Sloneczko ale fajnie jeszcze tylko 30 dni !!!
Ja zajrze pozniej do Was ....mija rowno tydzien od ostatniego bolu glowy i znowu to samo . Myslalam ze pod koniec ciazy przejda mi te bole ale gdzie tam . Boli srednio co tydzien lub dwa

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
eh gold_butterfly teraz nie zaprztaj sobie glowy tymi spodniami, mozliwe ze po porodzie szybko wrocisz do "starych" rozmiarow, ja np na to bardzo licze.
Wieszco co do amiki nic tak zlego nie slyszalam,ale trudno mi powiedziec bo ja nie mam polskich sprzetow. Musisz w neie poczatac, poszukac tego modelu co chcesz kupic i moze ktos sie wypowie na ten temat, chyba tak bedzie najlatwiej
Przed ciaza nosilam xs, s, albo 36, a teraz mam tylko praktycznie spodnie ciazowe w ktore wejde, najwyzej bede od tesciowej brac ona ma 46 rozmiar hahaha to juz bluzki nie bede potrzebowac hahah
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja byłam dziś rano na badaniach, ale takich w laboratorium, i musiałam odespać;p Kurczę, miałam to badanie na obciążenie glukozą- nie wiem czy wszystkie też to macie więc chodzi o to, że pije się 50g glukozy rozpuszczone w szklance wody i po godzinie biorą krew, nie można w międzyczasie się nawet napić i oczywiście na czczo. Myślałam, że zwrócę wszystko co mam w środku tak mnie mdliło;/
Motylku współczuję nocki<przytul>, ja dziś spałam całkiem dobrze:)
Co do lodówki z amic'i to nie wiem;p Słyszałam tylko, że mastercook się "popsuł", a gościu który robił kuchnię moim rodzicom polecał electrolux i bosch chyba;p
Słoneczko dobrze,że wszystko w porządku- wiesz wszystkie chciałybyśmy już nasze maleństwa, ale nie dużo Ci już zostało więc daj niuni tam jeszcze posiedzieć;p no chyba, że też będzie taka niecierpliwa;p
oj, bolą mnie kości dziś;/ biodra mi rozpycha;/ eh...
Dziewczyny chciałam zapytać, jak często czujecie czkawkę swoich bobasów? Bo mój ostatnio ma tak przynajmniej 3, 4 razy dziennie i to tak dość długo. Tak już zostanie do końca ciąży? czy w którymś tygodniu przechodzi?
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-

ja ogólnie dziś się dobrze czuję, spałam bardzo dobrze i bardzo długo, tylko mnie boli biodro... od spania na lewym boku.
angela ja na tym badaniu myślałam że się przekręcę, jak wróciłam do domu to wypiłam dwie herbaty gorzkie i cały dzień nie mogłam patrzeć na słodkie.
wieczorem dziś miałam skurcze kilka pod rząd dość bolesnych, ale przeszły i na razie nic.
a z paznokciami to racja zmyję jakoś wytrzymam

edit. mój mały ma bardzo często czkawkę. najczęściej w nocy
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A i może maleństwo dostaje czkawki jak coś jesz lub pijesz? Bo mój maluszek ma zawsze,jak dużo na raz wypiję. A przestaje mieć czkawkę,jak tatuś coś do brzuszka mówi