BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 1 tydzień temu #12056 przez angela660
hej dziewczynki:)
no uważajcie na mleko bo mały jeszcze się po parzy albo zatruje;p ha ha ha
no ale cóż jak już było mówione gdzieś wcześniej, niektórzy ludzie powtarzają coś bezmyślnie, a może po prostu chcą uchodzić za mądrych i doświadczonych;);p hi hi

mój mały jakoś dziwnie się wypycha, mam wrażenie jakby był ułożony w poprzek, ale to chyba nie jest możliwe skoro był już ułożony prawidłowo- główkowo to chyba nie może się przekręcić z powrotem...hm?
A może tak urósł ;D i zajmuje cała przestrzeń:)

Też zaraz uciekam spać:) Dostałam dziś paczkę z kosmetykami i kilka drobnych rzeczy dla maleństwa, jeszcze tylko kilka ciuszków i mały może przychodzić na świat... ah już chcę rozkładać pościel w jego łóżeczku:)

Życzę lekkiej nocy i kolorowych snów wszystkim ciężarówkom:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 1 tydzień temu #12065 przez _aga86_
angela ja pod rowniez mialam wrazenie, ze Niunia byla ulozona w poprzek, ale wcale tak nie bylo. Co do ulozenia z tego co mi wiadomodziecko moze sie jeszcze przekrecic- fakt, ze jesli dziecko jest ulozone glowka w dol to rzadko sie zdarza, zeby zmienilo pozycje- ale nie jest to niemozliwe.

15 lata 1 tydzień temu #12068 przez angela660
dziękuję Aguś, mam jednak nadzieję że to tylko złudzenie:)

15 lata 1 tydzień temu #12083 przez gold_butterfly
Dzień dobry dziewczyny! Z tymi zabobonami lepiej mnie nie dobijajcie ;-/ Ja usłyszałam od teściowej,że urodzę martwe dziecko,bo zgodziłam się na początku ciąży zostać chrzestną. Rozumiem,że starsi, niewykształceni ludzie mówią podobne rzeczy - w końcu nikt ich nie oświecił co jest prawdą,a co nie. Natomiast moja rówieśniczka, która ma roczne dziecko jest święcie przekonana:
- jak mam zgagę,to dziecko będzie miało długie włoski
- gdy dziecku śnią się koszmary trzeba przelewać mu nad główką gorący wosk (ponoć z wosku utworzy się to,czego dziecko się... boi)
- nie wolno w ciąży nosić korali ani naszyjników,bo inaczej dziecko będzie okręcone pępowiną

Jest święcie przekonana,że ma rację i za nic nie wdasz się z nią w dyskusję,bo tylko spogląda na Ciebie niezrozumiałym wzorkiem. Ech...

15 lata 1 tydzień temu #12105 przez Aga
Angela i ja mam takie wrazenie ze Mala jest w poprzek jest ciagle .
Ale to chyba tak nam sie wydaje .

gold_butterfly no a i tacy i tacy ludzie . Niektorzy wierza jeszcze w stare ludowe przesady. Niech sobie wierza a Ty mysl i wiedz swoje. :)

Dziewczyny a ja nadal nie mam wyniku testu ...i zaczynam sie wkurzac. Bo te uplawki naprawde sa duze zolte i czasami lekko " serkowate" . Nie swedzi nie piecze ale niepokoi mnie to. Bardzo!!!!!!! :(
Angela ja wiem ze ja juz po raz kolejny sie pytam Ciebie ...Ale czy Twoj lekarz mowil ze to normalne jak tak mialas??? Bo Ty bylas badana prawda?? A ja przez cala ciaze tutaj wogole. Kazdy wystawia diagnoze na oczy ....:(

15 lata 1 tydzień temu #12114 przez sloneczko
hej dziewczynki ;)

co do czkawki, ze jak dziecko ma czkawke to mu wloski rosna to juz slyszalm kilka krotnie, ciekawe czy sie sprawdzi, bo moja mala dzis w nocy az 3 razy miala czkawke ;)

okropnie spalam, nie moglam zasnac jak zasnelam to na godzine, i tak cala noc, mialam tez bole. Eh jestem strasznie zmeczona a tu jeszcze na kurs trzeba isc :(

Spodkalam sie ze znajomymi, nawet troche pracowalam ;) lody podjadlam, maja nowe , wiec musialam sprobowac ;) kilka kaw zrobilam bo juz nie umialam na tylku wysiedziec nic nie robic ;)

a teraz wreszcie jestem w domu i najlepiej bym sie spac polozylam....ale nie mam kiedy. buu

wiecie co z tym ulozeniem, to jest mozliwe ze dziecko sie obruci ale nie na dlugo, bo zawsze jak moja ma czkawke, to "puka" na dole brzucha a dzis w nocy dwa razy "pukala" u gory.

Co do ulozenia mozliwe ze dzidzia ma tak nozki i rozpycha. dlatego myslicie ze to w poprzek jest!

15 lata 1 tydzień temu #12150 przez Aga
Natmur pytalas o Penaten kosmetyki . Ja polecam szczerze , poniewaz uzywalam ich przy moim pierwszym dziecku I bylam zadowolona. Teraz takze Mama ma przywiesc z Polski bo tutaj niestety ich nie ma . Wogole jest bardzo maly wybor kosmetykow tutaj .

15 lata 1 tydzień temu #12151 przez Aga
Natmur a ja jestem zaniepokojona jak juz pisalam wyzej tymi uplawami ....dzis dzwonilam po wynik i nadal nie ma . W poniedzialek biegne do lekarza i nie bede czekala. :(

15 lata 1 tydzień temu #12152 przez martela89
Ja też będę używała kosmetyków penaten ale to będę miała z Niemiec bo u mnie w mieście jest mały wybór :) To są dobre kosmetyki moja mama używała ich przy mnie i przy mojej siostrze :)

15 lata 1 tydzień temu #12157 przez _aga86_
gold_butterfly napisał:

Dzień dobry dziewczyny! Z tymi zabobonami lepiej mnie nie dobijajcie ;-/ Ja usłyszałam od teściowej,że urodzę martwe dziecko,bo zgodziłam się na początku ciąży zostać chrzestną. Rozumiem,że starsi, niewykształceni ludzie mówią podobne rzeczy - w końcu nikt ich nie oświecił co jest prawdą,a co nie. Natomiast moja rówieśniczka, która ma roczne dziecko jest święcie przekonana:
- jak mam zgagę,to dziecko będzie miało długie włoski
- gdy dziecku śnią się koszmary trzeba przelewać mu nad główką gorący wosk (ponoć z wosku utworzy się to,czego dziecko się... boi)
- nie wolno w ciąży nosić korali ani naszyjników,bo inaczej dziecko będzie okręcone pępowiną

Jest święcie przekonana,że ma rację i za nic nie wdasz się z nią w dyskusję,bo tylko spogląda na Ciebie niezrozumiałym wzorkiem. Ech...

Nie martw sie to tylko zabobony... Ja mialam okropna zgage- jak by to zalezalo ile wlosow ma dziecko to moja corcia mialaby do kostek:D A nie miala duzo wloskow... Natomiast moja kolezanka urodzila prawie lysa dziewczynke, a zgage miala straszna. A tak swoja droga nie wiem jak Twoja tesciowa mogla powiedziec Ci takie cos?!To w glowie sie nie miesci, zeby tak straszyc kobiete w ciazy :ohmy:

15 lata 1 tydzień temu #12158 przez ilona
ja też mam straszną zgagę i wiem że ma to zupełnie inne uzasadnienie niż porost włosów :lol:
zastanawiam się czy macie może takie coś czego ja doświadczam od dawna i jest to bardzo męczące-mianowicie suchość śluzówki w nosie.
normalnie nie rozstaje się z roztworem wody morskiej w takim sprayu i co chwilę sobie psikam bo nie mogę oddychać.

15 lata 1 tydzień temu #12159 przez angela660
hej dziewczynki:)

ja dziś zrobiłam małe zakupy i małe porządki, była u mnie kumpela i ogólnie dzień jakoś zleciał;p

mam straszna zgagę, ale muszę iść coś zjeść, eh...

co do czkawki- gdyby to była prawda,że wtedy włoski rosną to mój synek musiałby być mała małpką ;p , a nie ma po kim być taki owłosiony;p

Aga co do upławów, u mnie zapewne z powodu krążka też jest trochę inaczej, ale teraz też są obfite(gdyby nie wkładka -duża wkładka - to miałabym całą bieliznę mokrą), gęste i żółtawe, białe i kremowe - nie wiem od czego to zależy;p i jeśli nic nie piecze, nie swędzi ani nie czujesz żadnych innych objawów infekcji to zdaje się że jest wszystko ok:)
Nie masz się co martwić, wiesz szaleństwo hormonów i wszystkie zmiany w narządach musi się jakoś objawić;p U mnie lekarz za każdym razem pyta jak tam, ogląda i nigdy nie mówił że jest coś nie tak. A ja od początku ciąży "cieknę";p - że tak się wyrażę;)

15 lata 1 tydzień temu #12162 przez Aga
Angela dziekuje slicznie :kiss:

15 lata 1 tydzień temu #12163 przez angela660
nie ma za co:*
polecam się na przyszłość:)

15 lata 1 tydzień temu #12200 przez natmur11
widze ze nie tylko ja mam problem z czasem oczekiwania na wyniki badan. raz przez cala ciaze zdarzylo sie ze dostalam je w czasie a tak zawsze tyle opoznienia bylo. ja tez mam dosc geste uplawy i dosyc sporo ich ale to chyba musi tak byc

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka