- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
no uważajcie na mleko bo mały jeszcze się po parzy albo zatruje;p ha ha ha
no ale cóż jak już było mówione gdzieś wcześniej, niektórzy ludzie powtarzają coś bezmyślnie, a może po prostu chcą uchodzić za mądrych i doświadczonych;);p hi hi
mój mały jakoś dziwnie się wypycha, mam wrażenie jakby był ułożony w poprzek, ale to chyba nie jest możliwe skoro był już ułożony prawidłowo- główkowo to chyba nie może się przekręcić z powrotem...hm?
A może tak urósł ;D i zajmuje cała przestrzeń

Też zaraz uciekam spać

Życzę lekkiej nocy i kolorowych snów wszystkim ciężarówkom:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- jak mam zgagę,to dziecko będzie miało długie włoski
- gdy dziecku śnią się koszmary trzeba przelewać mu nad główką gorący wosk (ponoć z wosku utworzy się to,czego dziecko się... boi)
- nie wolno w ciąży nosić korali ani naszyjników,bo inaczej dziecko będzie okręcone pępowiną
Jest święcie przekonana,że ma rację i za nic nie wdasz się z nią w dyskusję,bo tylko spogląda na Ciebie niezrozumiałym wzorkiem. Ech...
- Aga
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dzieci- sens naszego istnienia :)
Ale to chyba tak nam sie wydaje .
gold_butterfly no a i tacy i tacy ludzie . Niektorzy wierza jeszcze w stare ludowe przesady. Niech sobie wierza a Ty mysl i wiedz swoje.

Dziewczyny a ja nadal nie mam wyniku testu ...i zaczynam sie wkurzac. Bo te uplawki naprawde sa duze zolte i czasami lekko " serkowate" . Nie swedzi nie piecze ale niepokoi mnie to. Bardzo!!!!!!!

Angela ja wiem ze ja juz po raz kolejny sie pytam Ciebie ...Ale czy Twoj lekarz mowil ze to normalne jak tak mialas??? Bo Ty bylas badana prawda?? A ja przez cala ciaze tutaj wogole. Kazdy wystawia diagnoze na oczy ....

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.

co do czkawki, ze jak dziecko ma czkawke to mu wloski rosna to juz slyszalm kilka krotnie, ciekawe czy sie sprawdzi, bo moja mala dzis w nocy az 3 razy miala czkawke

okropnie spalam, nie moglam zasnac jak zasnelam to na godzine, i tak cala noc, mialam tez bole. Eh jestem strasznie zmeczona a tu jeszcze na kurs trzeba isc

Spodkalam sie ze znajomymi, nawet troche pracowalam

a teraz wreszcie jestem w domu i najlepiej bym sie spac polozylam....ale nie mam kiedy. buu
wiecie co z tym ulozeniem, to jest mozliwe ze dziecko sie obruci ale nie na dlugo, bo zawsze jak moja ma czkawke, to "puka" na dole brzucha a dzis w nocy dwa razy "pukala" u gory.
Co do ulozenia mozliwe ze dzidzia ma tak nozki i rozpycha. dlatego myslicie ze to w poprzek jest!
- Aga
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Aga
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- martela89
-
- Gość
-

- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
Dzień dobry dziewczyny! Z tymi zabobonami lepiej mnie nie dobijajcie ;-/ Ja usłyszałam od teściowej,że urodzę martwe dziecko,bo zgodziłam się na początku ciąży zostać chrzestną. Rozumiem,że starsi, niewykształceni ludzie mówią podobne rzeczy - w końcu nikt ich nie oświecił co jest prawdą,a co nie. Natomiast moja rówieśniczka, która ma roczne dziecko jest święcie przekonana:
- jak mam zgagę,to dziecko będzie miało długie włoski
- gdy dziecku śnią się koszmary trzeba przelewać mu nad główką gorący wosk (ponoć z wosku utworzy się to,czego dziecko się... boi)
- nie wolno w ciąży nosić korali ani naszyjników,bo inaczej dziecko będzie okręcone pępowiną
Jest święcie przekonana,że ma rację i za nic nie wdasz się z nią w dyskusję,bo tylko spogląda na Ciebie niezrozumiałym wzorkiem. Ech...
Nie martw sie to tylko zabobony... Ja mialam okropna zgage- jak by to zalezalo ile wlosow ma dziecko to moja corcia mialaby do kostek:D A nie miala duzo wloskow... Natomiast moja kolezanka urodzila prawie lysa dziewczynke, a zgage miala straszna. A tak swoja droga nie wiem jak Twoja tesciowa mogla powiedziec Ci takie cos?!To w glowie sie nie miesci, zeby tak straszyc kobiete w ciazy

- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24

zastanawiam się czy macie może takie coś czego ja doświadczam od dawna i jest to bardzo męczące-mianowicie suchość śluzówki w nosie.
normalnie nie rozstaje się z roztworem wody morskiej w takim sprayu i co chwilę sobie psikam bo nie mogę oddychać.
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ja dziś zrobiłam małe zakupy i małe porządki, była u mnie kumpela i ogólnie dzień jakoś zleciał;p
mam straszna zgagę, ale muszę iść coś zjeść, eh...
co do czkawki- gdyby to była prawda,że wtedy włoski rosną to mój synek musiałby być mała małpką ;p , a nie ma po kim być taki owłosiony;p
Aga co do upławów, u mnie zapewne z powodu krążka też jest trochę inaczej, ale teraz też są obfite(gdyby nie wkładka -duża wkładka - to miałabym całą bieliznę mokrą), gęste i żółtawe, białe i kremowe - nie wiem od czego to zależy;p i jeśli nic nie piecze, nie swędzi ani nie czujesz żadnych innych objawów infekcji to zdaje się że jest wszystko ok:)
Nie masz się co martwić, wiesz szaleństwo hormonów i wszystkie zmiany w narządach musi się jakoś objawić;p U mnie lekarz za każdym razem pyta jak tam, ogląda i nigdy nie mówił że jest coś nie tak. A ja od początku ciąży "cieknę";p - że tak się wyrażę

- Aga
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1