BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 1 tydzień temu #11770 przez ilona
ale mi narobiłyście ochoty na jakieś takie jedzonko :D
no uspokoił mnie trochę odetchnęłam z ulgą.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 1 tydzień temu #11771 przez sloneczko
wcale sie nie dziwie ze sie uspokoilas, tez bym sie uspokoila.

a potwierdzil tez date porodu na 1go?

no my to zarloki jestesmy co nie angela i reszta ;)

15 lata 1 tydzień temu #11772 przez gold_butterfly
A mi brzuch się tak obniżył,że szok - podtrzymuję go rękoma jak chodzę,bo inaczej strasznie boli. To normalne? Humor mi się polepszył :-) Poza tym wiem od czego mam zgagę - od czekolady. Najadłam się frytek z mięskiem w sosie czosnkowym i surówką (zgagi brak),a zjem jedno ciasteczko w czekoladzie i umieram :-D

15 lata 1 tydzień temu #11773 przez ilona
nie powiedział, że wg. niego to 9 maj :lol:

15 lata 1 tydzień temu #11775 przez sloneczko
gold_butterfly napisał:

A mi brzuch się tak obniżył,że szok - podtrzymuję go rękoma jak chodzę,bo inaczej strasznie boli. To normalne? Humor mi się polepszył :-) Poza tym wiem od czego mam zgagę - od czekolady. Najadłam się frytek z mięskiem w sosie czosnkowym i surówką (zgagi brak),a zjem jedno ciasteczko w czekoladzie i umieram :-D

mnie tez sie brzuszek opuscil, to jest normalne nawet miesiac przed porodem moze sie obnizyc.

ja skolei jak zjem cos kwasnego to kurcze tragedia zgaga nie da mi spokoju

15 lata 1 tydzień temu #11777 przez ilona
ja już głupia jestem w tym temacie. ale nie mam żadnego rozwarcia i powiedział, że "jeszcze pani ponosi ciężarek dwa tygodnie na pewno"

a zgagę top tez mam dziś taką od rana że nie mogę sobie poradzić. Mąż już pojechał po kebab :lol: kolega jego ma budkę z takim pysznym.

15 lata 1 tydzień temu #11778 przez sloneczko
ilona napisał:

nie powiedział, że wg. niego to 9 maj :lol:

hm to tez niwiadomo komu wirzyc.

no tak jezeli ona obliczyla to z wagi to wiadome ze wczesniej termin bedzie

15 lata 1 tydzień temu #11779 przez gold_butterfly
Hehehe - ale z nasz łakomczuchy :-D

15 lata 1 tydzień temu #11780 przez gold_butterfly
Mi z porodem się nie śpieszy - wolę,żeby maleństwo dłużej posiedziało w brzuszku i urodziło się z większą wagą :-D

15 lata 1 tydzień temu #11790 przez natmur11
a ja wlasnie siedze sobie z paczka chipsow, a przed chwilka skonczylismy grilla bo mi sie zachcialo:) zgage mam zawsze po parowkach chociaz przed ciaza moglo nic innego nie byc w lodowce byle byly wlasnie parowki a teraz niestety nie toleruje ich... wczoraj jak Wiola napisala o tych zylakach to zaczelam u siebie je podejrzewac, myslicie ze to sie jakos leczy? bo kurcze ciezko mi usiasc nawet juz nie wspomne o ubraniu spodni czy bielizny... koszmar a wizyta u poloznych dopiero we wtorek:/

15 lata 1 tydzień temu #11797 przez sloneczko
Pielęgnacja narządów płciowych:
U dziewczynek
delikatnie a zarazem dokładnie przemywamy okolicę warg sromowych ruchem z góry w dół !! Tak by na końcu obmywana była okolica odbytu.
Ruchy z dołu do góry są niedozwolone , ze względu na możliwość przeniesienia zakażenia pałeczką Escherichia coli. Może ona spowodować zakażenie układu moczowego.

Po umyciu należy dokładnie osuszyć skórę. Pośladki, fałdki ud , smarujemy cienką warstwą kremu przeciw odparzeniom . Nie polecam pudrowania dziewczynek ze względu na możliwość dostania się pudru do cewki moczowej, który czasami poza tym że podrażni ujście może zadziałać jak czop blokując oddanie moczu.

Pora na chłopców - po kąpieli w której namydloną myjką myjemy prącie uważając, aby równie dokładnie umyć miejsce pod moszną ,osuszamy dokładnie genitalia i smarujemy delikatnie kremem pielęgnacyjnym.

Pamiętajcie!
po każdej zmianie pieluszek trzeba obmyć dziecko! a następnie dokładnie osuszyć. Jeśli na wilgotną skórę położymy krem lub maść ,a następnie założymy pieluszkę, dojdzie do podrażnienia skóry jej zaczerwienienia i odparzenia.

15 lata 1 tydzień temu #11798 przez Aga
Ilona super ze nic sie nie dzieje :) !!!!!
A mowilas lekarzowi ze to jego cora tak obliczyla wage ??heheheh

A ja sluchajcie nie moge jakos jesc ostatnio . Nie dokuczaja mi zgagi ale za to pobolewa mnie zoladek i ulewa mi sie az , jak malemu dziecku. Chyba Malenstwo troche uciska na zoladek teraz.

Sloneczko dziekuje :) Pocieszylas mnie z tym serduszkiem . Moze tak jest wlasnie jak sie gdzies tam zwinie w bruszku i zasloni jeszcze raczkami i nozkami to nie slychac tak.
Ale rusza sie wiecej od tamtego czasu juz :)
A skurcze nie trwaja dlugo ..okolo 20 sekund ale bywa ze jak sie zaczna wieczorkiem to mam ich po kolei z 8 lub 10 co kilka minut . Ale jak narazie to tyle i przechodzi . Ufff oby jak najdluzej jeszcze Dzieciatko siedzialo .

NAtmur a boli Cie krocze rozumiem tak??? To nie koniecznie musza byc zylaki ...ja tez mam ciagle pobolewania tam na dole . I tez jak siadam musze uwazac lub wstaje i juz ciezko cokolwiek mi robic. A polozna poradzila jeszcze zeby po schodach wchodzic czy schodzic po jednym schodku.JAk MAlutkie dziecko . :)

15 lata 1 tydzień temu #11800 przez natmur11
tak boli mnie krocze ale w pachwinach i na wargach zobaczylam wlasnie takie zylki i nie mialam pojecia skad sie tam wziely dodatkowo mam spuchniete wargi ale to nie infekcja bo robilam badania wiec moze to zylaki wlasnie.

15 lata 1 tydzień temu #11805 przez Aga
Natmur moze Wiola dzis bedzie to napisze wiecej o tym jak to wyglada.
Kurcze my Kobity to sie mamy z tym wszystkim .
Natmur a jakie badanie mialas na wykluczenie infekcji?? Bo mi polozna ostatnio dala taki dlugi patyczek jak do ucha z tubka na zamkniecie. I kazala mi samej wziasc troche wymaziku z pochwy. Czekam na wynik czy to infekcja . Chyba jutro musze zadzwonic od GP.

15 lata 1 tydzień temu #11807 przez sloneczko
natmur skonsultuj to z lekarzem, i pozatym mysle ze Wiola moze cos ci na ten temat wiecej powidziec, ja tez zauwazylam ze moje wargi stromowe sa jak by opuchniete, ale nic pozatym nie widze wiecje, nawet jak lusterko sobie podloze ;) bez lusterka ani rusz-...

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka