BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 1 tydzień temu #12202 przez angela660
Dzień dobry dziewczyny:)

Choć właściwie nie taki dobry, no ale na to wpływu nie mamy...

Jak tam samopoczucie? I wasze maleństwa?
U mnie fatalna pogoda, zachmurzone nawet padał deszcz, grad , ble...
Ale muszę się pochwalić, że udało mi się zrobić zakupy:) i mam w czym iść na urodziny;p
Miłego dnia:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 1 tydzień temu #12203 przez sloneczko
hej kobitki ;)

ja tez wrocilam z zakupow, zmeczona jestem fatalnie...

ilona ja na poczatku ciazy mialam problemy z suchoscia sluzowki, ale pozniej przeszlo, to skolei pojawily sie krawienia z nosa, teraz mam nawet spokoj.

ja dzis tez ide na urodziny, kupilam ladna bluzeczke sobie, bo jakos w ciagu tygodnia wszystko mi nie pasuje, zaciasne w brzuszku albo za krotkie. Tesciowa tez mi przyniosla, ale wygladam w tym jak w "worku" skoro ona nosi 44-46 to co sie dziwic ;)

zycze Wam milego dnia i wieczorku jak odezwe sie dopiero jutro.

15 lata 1 tydzień temu #12205 przez Aga
Natmur ja dzis wlasnie dostalam odpowiedz listownie ze szpitala. I odpowiedz brzmi ze to normalne w czasie ciazy ( uplawy ) . Nie ma konkretnej odpowiedzi ze jest stan zapalny czy go nie ma :angry:
I nizej napisane ze jezeli odczuwam dyskomfort , pieczenie lub swedzenie to mam zglosic sie do lekarza ....i badz tu madrym czlowieku !!!
Wogole tak jak mowisz tutaj z niczym sie nie spiesza. A czasem nawet wyniki gina i trzeba robic raz jeszcze :(

Ilona ja nie mam raczej problemu ze sluzowka ...nawet mialam chyba bardziej mokro w nosku. A moze masz suche powietrze w domku?? A wlasnie masz remont chyba tak?? Byc moze to od tego masz teraz .

Angela i Sloneczko super ze zakupy sie udaly ....milych urodzinek zycze!!!
Ja tez po zakupach ...tez zakupilam dluzsza bluzeczke i cienka ,na letnie dni ....bo ostatnio u nas jak lato prawie ...a ja nie mam w czym chodzic.

Milego dnia Dziewczyny :) Mimo tych strasznych wiadomosci od rana dzis z Polski :(

15 lata 1 tydzień temu #12223 przez ilona
dziewczynki witam :)

no właśnie nie mam żadnego remontu i w domu wilgotność jest om bo mam taki miernik zamontowany i nie wiem od czego to jest.

15 lata 1 tydzień temu #12271 przez ilona
witam mamusie :)
wszystkie jakieś zajęte, co niektóre imprezowały to rozumiem wypoczywają :)
u mnie dziś brzydka pogoda, zimno a ja nie mogłam dziś spać, zasnęłam ok 3 a o 7 już pobudka.
Wczoraj miałam kilkanaście skurczy i mąż już chciał mnie wieść do szpitala :)chciałam iść z nim dziś do kina ale się boi, że zacznę rodzić :blink:

15 lata 1 tydzień temu #12274 przez sloneczko
no ja odpoczywam, ale zostalo duzo jedzenia z tych urodzin, to jedziemy jeszcze na obiad.

ja musze powiedziec ze wczoraj prawie zadych skurczy nie mialam.. ale za to dzis troch zas.

ilona ja tez kupilam bilet do kina na wtorek, ale zobaczymy jak to bedzie czy pojde.

ja wczoraj bylam u fryzjera, bo niestety pozniej nie bedzie tak latwo z maluszkiem sie czesac czy obcinac. choc w planach mam zaraz po ciazy jak tylko to mozliwe na blond znowu wloski zrobic;)

ilona uwazaj na siebie Ty masz jeszcze 3 tyg. czyli mozna powiedziec tydzien, bo to te dwa to wiesz jak jest ;)

ja sie boje tych boli, ale gdy je mam i tak pomysle ze za kilka godzin (jak juz sie naprawde zacznie) zobacze moja krolewne to ciesze sie strasznie.

15 lata 1 tydzień temu #12277 przez ilona
ja już bym bardzo chciała urodzić. I wczoraj rozmawiałam z położna i powiedziała że jak tak bardzo chcę urodzić około 38 tygodnia to żebym zaczęła pić napar z liści malin. Może przyspieszyć akcję, ale cały czas się waham i chyba dam szanse synkowi zadecydować kiedy ma przyjść na świat.

15 lata 1 tydzień temu #12289 przez angela660
Witam wszystkie niecierpliwe mamusie;p

Ja też chcę już rodzić, od kilku dni co wieczór i co rano jak leżę w łóżku marzę, że obok leży już moja kruszynka:) Albo wyobrażam sobie jak próbuję zasnąć a mały zaczyna krzyczeć w łóżeczku;p

Ilona- ktoś mi powiedział, że to normalne w ciąży, ta sucha śluzówka- też tak mam i używam jakiegoś żelu w aerozolu do nawilżania, czasem aż mnie boli jak oddycham no i krew też się pojawia;/

Co do włosów, ja właśnie 2 dni temu byłam u fryzjera się podciąć, a teraz planuje się po farbować- tylko tak jak wcześniej nie miałam obaw, tak teraz nie wiem czy to aby na pewno nie zaszkodzi w żaden sposób małemu...

15 lata 1 tydzień temu - 15 lata 1 tydzień temu #12290 przez ilona
angela660 napisał:

Witam wszystkie niecierpliwe mamusie;p

Ja też chcę już rodzić, od kilku dni co wieczór i co rano jak leżę w łóżku marzę, że obok leży już moja kruszynka:) Albo wyobrażam sobie jak próbuję zasnąć a mały zaczyna krzyczeć w łóżeczku;p

Ilona- ktoś mi powiedział, że to normalne w ciąży, ta sucha śluzówka- też tak mam i używam jakiegoś żelu w aerozolu do nawilżania, czasem aż mnie boli jak oddycham no i krew też się pojawia;/

Co do włosów, ja właśnie 2 dni temu byłam u fryzjera się podciąć, a teraz planuje się po farbować- tylko tak jak wcześniej nie miałam obaw, tak teraz nie wiem czy to aby na pewno nie zaszkodzi w żaden sposób małemu...

Ja czytałam nawet o tym w M jak mama i po 12 tygodniu kiedy płód jest najbardziej narażony na uszkodzenia farbowanie jest bezpieczne. Jeśli będziesz chciała się farbować u fryzjera powiedz żeby użył farbę z mała ilością amoniaku. Są już na rynku farby bez jego zawartości tylko są ciut droższe.
Ja ostatnio o taką poprosiłam.

a jeśli chcesz sama w domu to podobno L'OREAL Casting Creme Gloss jest bez amoniaku.

15 lata 1 tydzień temu #12292 przez Aga
Dzien Dobry !!!!!

Ilonka Ty Tobie juz najmniej zostalo :) jejku tylko 23 dni :)

A ja jeszcze modle sie zeby czekala moja Niunia chociaz kilka tygodni ....bo czasami tak mnie cisnie na krocze ze juz mysle ze nie dlugo bedzie chciala wychodzic. A jeszcze troche chyba niebezpiecznie dla Niej sie urodzic . Chociaz nie ukrywam ze juz tez chcialabym ja miec przy sobie na zewnatrz .

A dzis w nocy bolalo mnie po prawej stronie nad pachwina :( i juz myslalam ze cos sie dzieje :( ....nad ranem przeszlo ale nie mam pojecia co to bylo .

15 lata 1 tydzień temu #12295 przez ilona
no fakt Aga Twoja Niunia mogłaby jeszcze poczekać :) ja już w 38 mogłabym urodzić a raczej chciałabym. Już jestem taka duuża, że czasem naprawdę mi ciężko.
Może mała ucisnęła Ci jakiś nerw czy narząd i taki ogólny ból Ci wszedł pachwinę.

15 lata 1 tydzień temu #12302 przez angela660
Ja... Ilona, jak Ci zazdroszczę! 37 tydzień :D marze już o tym!

A co do farbowania, to tak, nawet lekarz mi powiedział że wolno tylko żeby nie za często;)
Farbowałam włosy w ciąży 2 razy, ale właśnie teraz problem polega na tym że mam farbę z amoniakiem bo nie ma takiego koloru z tych serii bez, ani z garniera ani loreal - tzn. zapewne są, ale nie mogłam znaleźć w żadnej drogerii, a że za dużo nie mogę szukać wzięłam już taka.

Ja o 3 dni w ogóle nie czuje takiego silnego parcia na kroczę- jak wcześniej- i w ogóle mam wrażenie, że mały jest jakoś wyżej, chyba że jest już tak duży i zajmuje całe dostępne miejsce;p

15 lata 1 tydzień temu #12304 przez sara125
ilona i sloneczko wy juz teoretycznie mozecie rodzic. u mnie ciaze donoszona uznaje sie od zakonczenia 36 tyg czyli poczatek 37 a ty dwie juz macie 37:)

15 lata 1 tydzień temu #12306 przez Madzia89862
ilona mi nawet dlugie spacery ciagle ani masaz brodawek nie pomagal:)a o lisciach malin nie slyszlam:/a szkoda

15 lata 1 tydzień temu #12307 przez natmur11
witam wszystkie mamuski;] ja wlasnie wrocilam sobie z miasta i szczerze mowiac jestem padnieta, jeszcze ta letnia temperatura... dzis w nocy mnie zaczal kregoslup troszke bolec i mialam takie jakby skurcze w jajnikach (chyba) myslicie ze to normalne? oj ja tez musze wlosy pofarbowac i podciac w koncu musze ladnie wygladac na porodowce na powitanie maluszka:P

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka