BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 2 tygodni temu #11694 przez ilona
no czytam właśnie że to może być zatrucie ciążowe, któremu towarzysza wymioty, nudności a mi od kilku dni wieczorem i rano tak bardzo niedobrze.
Nie wytrzymam do 16. miałam iść od razu do niego i tez na USG tylko normalne to mi się zachciało 3D.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 2 tygodni temu #11695 przez sloneczko
ilona nie martw sie bedzie dobrze, to prawda jezeli pod koniec ciazy wystepuja wymioty czy nudnosci to nie jest dobrze. wytrzymasz do 16tej, spokojnie ;) trzymam kciuki :kiss:

15 lata 2 tygodni temu #11696 przez ilona
dzięki sloneczko, ale chyba się położę i prześpię. Bo moje myśli czarne tylko zaszkodzą małemu. A tego nie chce. napisze wieczorem co i jak, o ile mnie do szpitala od razu nie pośle ;)

15 lata 2 tygodni temu #11699 przez gold_butterfly
Widzę,że samopoczucie jakoś nikomu nie dopisuje. Ja jestem teraz tak rozleniwiona,że najchętniej bym wzięła koc i rozwaliła się na cały dzień na podwórku. Niestety gleba jeszcze za zimna :-) Od rana mam zgagę, nawet tabletki nie pomagają :-/ Idę coś przekąsić i może w końcu wezmę się za jakąś robotę,bo cały dzień się obijałam czytając książkę :-D

15 lata 2 tygodni temu #11710 przez angela660
napisz koniecznie Ilona co lekarz powie! Trzymam kciuki za pomyślne wieści:*

U mnie niestety nie jest tak cieplutko, fakt nie pada i słońce się przebija, ale nie na tyle żeby się wylegiwać;/

Gold Butterfly - ja miałam cała noc tak okrutna zgagę, że aż mi się ulewało;/ myślałam, że się wścieknę;/

15 lata 2 tygodni temu #11713 przez Aga
Ilona oby to nie bylo zatrucie ciazowe . Trzymam kciukasy , daj znac jak wrocisz.
Zatruciu ciazowemu towarzyszy rowniez wysokie cisnienie i obrzek duzy twarzy , wiec badzmy dobrej mysli ze to nie to.
Ale wyliczyla Ci fajna date 1 majowe Dzieciatko :) Superrrrrrr!!!!

Widze Dziewczyny ze faktycznie u kazdej z nas dzis jakies problemy....ja tez jakas chodze rozleniwiona i jakas przygnebiona. Od kilku dni co wieczor przed zasnieciem mam lekkie skurcze ....wystepuja dosc czesto co kila minut ...jejku czy to normalne jest?/
A tu jeszcze polozna mowi tylko " tak to normalne " i nie wysyla na KTG wogole . Mowie Wam ze Anglia pod niektorymi sprawami to sredniowiecze jeszcze :angry:

15 lata 2 tygodni temu #11716 przez gold_butterfly
A ja chodzę i się wściekam na wszystkich i wszystko. Zrobiłam kebaba na obiadek z frytkami. Teraz muszę trochę poprasować, posłucham muzyki,może troszkę mi poprawi samopoczucie. Bo jak na razie,to lepiej bez tarczy do mnie nie podchodzić :-P

15 lata 2 tygodni temu #11718 przez angela660
Ja już się pozbierałam:)
robię pranie, za niedługo ogarnę mieszkanie powolutku i będę coś tam prasowała;p

Dziewczyny, trochę za wcześnie na rozłożenie pościeli w łóżeczku, nie?
Wczoraj rozwiesiłam baldachim bo prasowałam i żeby się już nie gniótł;p hi hi taki pretekst;) rozłożyłabym najchętniej już wszystko:)
A widziałam jak tatuś tam dziś zaglądał:) tak fajnie mi się zrobiło:)

Może pora wprowadzić tu dziś trochę optymizmu:*

"Kacperek z wielkim apetytem jadł na obiad ryby złowione przez dziadka.
Na koniec mówi:
- Dziadek, ryby są smaczne, ale szkoda, że nie złowiłeś filetów."

Nie martwcie się dziewczynki:*
Wszystkie szczęśliwie doczekamy rozwiązania i nasze dzieci będą zdrowe i silne i jeszcze tak nam dadzą popalić, że będziemy chciały żeby wróciły do brzucha;p

15 lata 2 tygodni temu #11722 przez Aga
Angela :)

15 lata 1 tydzień temu #11733 przez sloneczko
dokladnie jak moja sie do mnie poda to tak jak juz pisalam 2 lata o forum moge zapomniec, ja bylam djabel.

Mnie od wczorajszego badania co jakis czas mam skurcze, i to dosc silnawe czasemi. Jutro mam isc na badanie moczu i ktg, wiec musze mu powiedziec bo to zaczyna mnie niepokoic, az tak czesto jeszcze nie mialam.

Aga to prawda mozesz odczuwac skurcze ale to zalezy tez jak dlzgo trwaja i w jakich odstepach. a powiedz mi Twoje dzieciatko wiecje sie rusza od tego momentu co sie tak balas?

wracajac do wczoraj bo mi sie przypomnialo, wczoraj na ktg tez byl bardzo slyby puls u mojej niuni (co jakis czas tylko pokazywalo), wiec to poprostu zalezy jak sie dzidzia ulozy, i moze sie zdarzyc ze nawet go nie wyczujesz.

oo kebab z frytkami mmmm, ja dzis zrobilam na pieczywie z tostu dalam ser szynke i jajko na to pycha ( ostatanio w teleiwzji widzaialam, no ostatnio wczoraj, i nie moglam sie opszec;)

mowie Wam ja teraz mam takie zachcianki jak baba w ciazy, hm oj chyba w ciazy jestem ;) hahaha

15 lata 1 tydzień temu #11734 przez sloneczko
ilona odezwij sie, nie trzymaj nas w niepewnosci!!!!!!!

15 lata 1 tydzień temu #11755 przez angela660
słoneczko może Ty w ciąży jesteś;p takie zachcianki;p hi hi
a ja wam szczerze powiem, że nie mam jakoś szczególnych zachcianek...
czasem na jakąś kiełbaskę z musztardą- a wcześniej nie szczególnie jadałam takie rzeczy, i najczęściej na coś czego nie mogę dostać tzn. jagody, truskawki. Choć truskawki jadam, ale to nie to co nasze świeże<mniam>.

A tak się składa, że akurat jak się pojawią to my już nie pojemy;/ eh...

15 lata 1 tydzień temu #11762 przez sloneczko
oh ja jem to co widze,cala ciaze nie mialam takich zachcianek jak teraz.

ja wczesniej nie jadalam musztady, chrzanu, zupy pomidoroej a na jablka to nie umialam patrzec, poprstu nie lubialam, a teraz wszystko jem, a jabka to dwa codziennie!

15 lata 1 tydzień temu #11767 przez ilona
wróciłam. :)

lekarz powiedział, że jakby wszystkie pacjentki z takimi wynikami podejrzewały u siebie zatrucia i inne choróbska, to by w szpitalu na dachu leżały chyba z braku wolnych miejsc :laugh:

zapewnił że wszystko jest dobrze, zrobił mi drugie USG takie zwykłe bo on tym nowoczesnym aparaturom nie wierzy :lol: i pytał się co za pani doktor taka wagę zapodała (jego córka. Wg drugiego USG moje dziecko waży 2900 i bądź tu mądry.

15 lata 1 tydzień temu #11768 przez sloneczko
uf to swietnie

haha no napewno by juz miejsca nie mieli ;)

no wlasnie ja tez nie wierze wadze na usg.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka