BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 2 tygodni temu #11512 przez _aga86_
Tez stosuje krem NIVEA przeciw odparzeniom

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 2 tygodni temu #11513 przez ilona
aga a stosowałaś go od pierwszych dni życia????

15 lata 2 tygodni temu #11515 przez angela660
ja zamierzam odciągać napletek właściwie od samego początku, wiadomo że powolutku i bardzo delikatnie, a nawet będzie to chyba robił tatuś;p

co do pudru, w ogóle nie jestem jego zwolenniczką a na pewno nie powinno się go łączyć z oliwką bo wtedy będą jak mówisz kluski. Z tego co słyszałam puder w ogóle umieszcza się w fałdkach skóry i - nie wiem czy coś powoduje czy nie, ale wydaje mi się mało skuteczny i potrzebny do czegokolwiek:)

Do pupy zamierzam profilaktycznie używać kremu przeciw odparzeniom-nivea, a jeśli odparzenia się pojawia to leczniczo mam linomag i sudocrem, zobaczę co będzie lepsze.
a do reszty ciałka po kąpieli oliwka i masażyk:) chyba żeby maleństwo nie tolerowało oliwki, czy nie potrzebowałby jej to mleczko nawilżające też z nivei. A jak będzie "starszy" jakieś 2,3 miesiące i tatuś wyraziłby chęć pielęgnowania swojego synka to też mleczko bo nienawidzi oliwki;p

15 lata 2 tygodni temu #11516 przez _aga86_
ilona napisał:

aga a stosowałaś go od pierwszych dni życia????

Nie na poczatku uzywalam Bephanten, czy cos takiego- nie pamietam dokladnie nazwy, ale to dlatego, ze nie mialam dostepy do kosmetykow NIVEA. Na opakowaniu napisane jest, ze mozna ZDROWA SKORA OD CHWILI NARODZIN, wiec podejrzewam, ze mozna uzywac odrazu.

15 lata 2 tygodni temu #11517 przez ilona
no ja tez mam jeszcze sudocrem i Bepanthen ( jak to mówi moja koleżanka cudokrem :))
w razie czego mam z czego wybierać, oczywiście najlepiej żebyśmy żadnego nie potrzebowały, oprócz tych profilaktycznych

15 lata 2 tygodni temu #11518 przez _aga86_
No z tym to roznie bywa:/ Moja coreczka jakis tydzien temu dostala niewielkich odparzen mimo, ze czesto zmieniam pampersy i smaruje kremem:( No ale ten sudokrem naprawde dziala cuda- 2 dni i po wszystkim:)

15 lata 2 tygodni temu #11522 przez ilona
aga śliczne zdjęcie córci

15 lata 2 tygodni temu #11523 przez sloneczko
super dziewczyny to ja tez nie bede uzywac pudru, tez mam krem na odparzenia i oliwke, wiec tez bede tego uzywac, ciagle sie zastanawialam co inne mamy na ten temat powiedza ;)

wlasnie Bephanten tez mam i jezeli tak jest ze mozna tez go na pupe uzywac to bede i pozniej moze od tygodnia zaczne kremu, albo moze od dwoch tygodni, aga mozesz sobie przypomniec od kiedy uzywalas?

masz agus racje jeszcze miesiac, oj juz sie doczekac nie moge,
acz kolwiek z mila chcecia bym jeszcze pochodzila z brzuszkiem, teraz cieplo sie robic to kazdy bardziej patrzy... juz mi go zaczyny brakowac, a Wam?

15 lata 2 tygodni temu #11525 przez sloneczko
ilona napisał:

aga śliczne zdjęcie córci

oj mala urocza ;)

niewiem dziewczyny jak Wam, ale mnie sie wcale spac niechce.. czyzby mleko trzeba bylo mi wypic..

15 lata 2 tygodni temu #11526 przez ilona
ja to chodzę normalnie spać o 1-2 więc normalka dla mnie a mleczko nie zaszkodzi a zawsze trochę więcej wapnia. wstaje koło 10-11 ale jutro wcześniej pobudka bo te badania muszę porobić.

Wiesz co słoneczko ja już bym chciał urodzić maluszka i mieć go przy sobie, może później będzie mi brakować brzuszka ale teraz już mi ciężko i chciałabym mieć to za sobą.

15 lata 2 tygodni temu - 15 lata 2 tygodni temu #11527 przez _aga86_
Dziekuje:) Bephanten uzywalam na drugi dzien jak do domu przyjechalysmy. A NIVEA jak Julka miala niespelna 3 m-ce, bo dopiero wtedy bylam w PL i zakupilam ten krem...

Ilona ja mialam tak jak Ty- strasznie nie moglam sie doczekac i nawet przez mysl mi nie przeszszlo, ze moge tesknic za brzuszkiem :silly: Z tym, ze jakis czas po porodzie przyszla tesknota za brzusiem :woohoo: Ale nie chcialabym cofnac czasu- nie pamietam juz jak bylo bez Niuni- jak ja moglam bez Niej zyc :ohmy: :woohoo:

15 lata 2 tygodni temu #11530 przez ilona
no właśnie jak teraz siedzę sama w domu bo mąż w pracy i mi się takk bardzo nudzi to już bym chciała go tak bardzo przytulać :)

a brzuch mam już naprawdę duży bo dość dużo przytyłam (20 kg a jeszcze miesiąc) i po prostu już bym chciała zacząć to zrzucać :lol:

15 lata 2 tygodni temu #11532 przez _aga86_
He he... wiem co czujesz:) Strasznie zazdroscilam kolezance, ktora ma 5 m-cy starsza coreczke od mojej... Ciagle tylko wyobrazalam sobie jak ja bede sciskac moja corunie :) No, ale doczekalam sie i Wy sie doczekacie :woohoo:

15 lata 2 tygodni temu #11536 przez ilona
mi wg. miesiączki został równo miesiąc ale cały czas mi wszyscy wmawiają że urodzę za dwa tygodnie :)

15 lata 2 tygodni temu #11537 przez ilona
dobranoc dziewczyny

ja obejrzę z mężem filmik i spać :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka