BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 2 tygodni temu #11647 przez ilona
angela to może allegro???
ja naprawdę pół rzeczy które mam w domu mam z allegro i jestem zadowolona, bo mam dostawę do domu a wybór przeogromny i mogę na spokojnie pooglądać. Nie mogę tylko dotknąć i przymierzyć, ale jeśli kupuje ubrania, a w aukcji nie ma dokładnych wymiarów to pisze do sprzedawcy meila proszę o podanie dokładnych wymiarów, czy materiał się rozciąga czy nie itp :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 2 tygodni temu #11650 przez angela660
no ja też kupuję dużo na allegro:) tylko te ciuszki chciałabym na sobotę na urodziny, a paczka mi nie dojdzie do soboty;p i skoczę tylko do jednego sklepu na szybko może mi się uda :)

15 lata 2 tygodni temu #11651 przez ilona
no to jak już zamierzasz się tłuc po sklepach to nie szybko tylko na spokojnie i powoli, a nie szybko skoczę. Bo szybko możesz skoczyć na porodówkę :)

15 lata 2 tygodni temu #11653 przez sloneczko
to angela zrob najlepiej tak ze juz wiesz do jakiego sklepu pojdziesz, zebys byla pewna ze tam dostaniesz to co oczekujesz, a nie zebys musiala jeszcze gdzies tam jechac.

ja za zakupami przez internet nie jestem za. niestety nie zawsze mozesz oddac jak nie pasuje. ale jak czasem nie ma innego wyjscia, to trzeba sie cieszyc ze cos takiego jak allegro czy ebay jest.

oj ja ide sie polozyc do lozka, mam nadzieje ze dzisiejsza noc bedzie lepsza od poprzedniej....

15 lata 2 tygodni temu #11654 przez Madzia89862
słoneczko malutka wcale tak duzo nie wazy:)teraz to norma u ciezarnych zakreci sie przy porodzie napewno kolo 4 kilo i do tego +200 gram .ja urodzilam normalnie 4460 kg zywej wagi:)a co do ciuchow.to ze stanu ciazowego faktycznie zostalo mnustwo spodni bluzek tunik..upchne je w szafie..moze kiedys sie przydadza:)

15 lata 2 tygodni temu #11655 przez angela660
to kolorowych snów i spokojnej nocy :*

no z tym sklepem to przy okazji badań sklep jest obok lekarza i laboratorium ;)

A z zakupami na allegro, to mam obawy kupić np. spodnie bo nie "zmacam" ani nie przymierze, ale powiem wam że i tak bardzo przekonałam się do zakupów internetowych odkąd zaczęłam kompletować wyprawkę;p

15 lata 2 tygodni temu #11657 przez Aga
Sloneczko w sumie to faktycznie , jestes juz w bezpiecznym tygodniu. Wiadomo lepiej niech Malenstwo jeszcze poczeka sobie , ale gdybys zaczela rodzic to Twojej Kruszynce juz nic nie grozi :) Ja tez juz chcialabym byc w tym tygodniu. :)

Spokojnej nocki dla nas Wszystkich .

15 lata 2 tygodni temu #11658 przez ilona
no dobranoc dziewczynki :)
ja się właśnie pokłóciłam z moim. Tzn wkurzył mnie do czerwoności i wzięłam sobie kompa, kołdrę i podusie i przeniosłam się piętro niżej.
niech spada na drzewo.
spokojnej nocy

15 lata 2 tygodni temu #11666 przez gold_butterfly
Dzień dobry dziewczyny! I jak tam - wyspane? O Ilona to Ty powinnaś wygonić męża,żeby szedł na piętro - przynajmniej ja tak robię :-D W nocy szamotałam się z kołdrą - nie wiem co usiłowałam z nią zrobić. W końcu mąż się obudził i całą mnie otulił,żebym przestała się kręcić - mało nie spadłam z łózka :-P A w ogóle śniło mi się tym razem,że pływałam... łodzią podwodną. Matko jedyna... Co za idiotyczne sny mnie ostatnio dopadają. Ale to chyba dlatego,że sama czuję się jak taka wielka, ociężała łódka :-D

Mi problem z bezsennością minął. Ale dostałam ciekawą radę - żeby w dzień za bardzo się nie przemęczać i chodzić spać gdzieś o godzinie 22-23. Bo jak się okazało,jak człowiek jest przemęczony,to ma problemy z zasypianiem. No i wiadomo,żeby się na wieczór niczym nie denerwować - ale w ciąży o to trudno,bo kobieta sama się nakręca :-D

Co do wagi,to ja nawet teraz nie wiem ile moje maleństwo waży. Ostatnio cały czas było w położeniu miednicowym,to nawet nie jestem w 100% pewna płci dziecka. Czuję się lepiej,więc do lekarza na razie nie jadę. Wizytę mam mieć w następnym tygodniu - najpóźniej w piątek,może wtedy wszystko się ustali :-)

Pozdrawiam cieplutko! Lecę na spacer z psem i biorę się za małe porządki w domu.

15 lata 2 tygodni temu #11668 przez angela660
Dzień dobry:)

Eh, Ilona mi też się to zdarza, ale to wtedy ja eksmituje mojego z łóżka (zresztą on sam wie kiedy ma się zabrać;p) i idzie spać do dużego na kanape;p

No jak człowiek jest tak bardzo przemęczony to też ma problem ze snem, choć wydawałoby się ze skoro zmęczony to szybciej powinien zasnąć wcale tak nie jest!
Ja dziś spałam całkiem dobrze i miałam takiego lenia,że nie wstałam na te badania, ale jutro już może się zbiorę.;p

I dziś chyba troszkę poleniuchuję;p Po południu troszkę po prasuje i tyle;p

Miłego dnia życzę:*

15 lata 2 tygodni temu - 15 lata 2 tygodni temu #11669 przez sloneczko
hej dziewczynki.

u mnie noc byla straszna, wszystko mnie boli, plecy, biodra, do 2 mialam skurcze i wiadome nie moglam zasnac o 2 zrobilam sobie mleko to zasnelam, ale juz o 6 mialam skurcze. Czuje ze sa coraz silniejsze, dzis zapowiada sie u mnie do 20 stopni zobacze czy dam rade na spacerek isc, taras mi nie wystarcza..

gold_butterfly co do godzin o ktorych piszezs ja zawsze ide o tej porze spac, ale wlasnie jak cos masz w glowie to nie usniesz.

madzia dlatego ja nie wierze w ta wage co mi lekarz mowi, brzuch jest duzy to fakt ale napewno to nie sa dokladne wymiary.

milego dnia dziewczynki
p.s do mnie paczka ciagle z posciela nie przychodzi, kurde juz bym skonczyla pokoik.

ah a mnie sie moja lalunia snila, miala juz od 4msc i tak sobie lezalysmy i sie przytulalysmy, oj piekny sen. Zawsze mi sie zni ze ma sliczne krecone wloski a dzis prawie ze lysa byla ;) hm
chyba matce (mnie) odbilo i jej wloski obciela ;) hahaha

15 lata 2 tygodni temu #11681 przez wiola
Cześć dziewczyny ,bardzo wam wszystkim dziękuję ,za odpowiedzi i słowa otuchy ,które od Was otrzymałam .Pytacie czym są żylaki wargi sromowej,to to prostu nic innego jak powychodzące na wierzch żyły,na wardze.wszystko tam ci puchnie i boli ,a jak pochodzę to juz koniec.Piszcie o waszych pociechach ,o waszym samopoczuciu,pozdrawiam Was ciepło.

15 lata 2 tygodni temu #11687 przez ilona
dziewczyny witam Was cieplutko.

odebrałam wyniki badań (mocz) i jestem przerażona! Ginekologa mam dopiero o 16.30 a na wynikach masakra:
białko - 30mg/dl
to chyba nic dobrego. :(

ale miałam USG (robię w innej przychodni, niż przyjmuje mój lekarz- robi mi jego córka bo ma lepszy sprzęt) no i?????

mój synek waży 3200 g :) i wg. USG termin porodu 1 maj :)

15 lata 2 tygodni temu #11689 przez sloneczko
oj ilonka to sie pozmienialo troszke u Ciebie. Na to wychodzi ze najpierwsza zobaczysz swoje malenstwo. super

niemam pojecia jakie sa dobre wyniki.
ale napewno sie nie martw bardzie dobzie.

ja wrocilam ze spacerku caly czas mialam skurcze teraz troche przeszlo... ale chwilami to naprawde boli, nie trwa dlugo bo do ok 30-50 sek ale da sie odczuc bo sa czeste.

ja dzis leze na taranie, szkoda ze nie moge na do gory pupa, ale i tak jest dobrze, samo to ze slonko swieci to juz w czlowieku inna dusza sie odzywa.

15 lata 2 tygodni temu #11692 przez angela660
Ah, Ilona pozazdrościć termin za 3 tyg;D fantastycznie! No jak już ma 3200 i USG nie pomyliło się jakoś znacząco to będzie spory:) hi hi
Wiesz, ja też nie wiem jak to jest z białkiem w moczu, ale nie martw się lekarz Ci wszystko powie i będzie dobrze:)

A ja się jeszcze przespałam;p teraz się obudziłam:) miałam delikatny skurcz wcześniej i bolą mnie dziś jakoś biodra;/

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka