BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 2 tygodni temu - 15 lata 2 tygodni temu #11593 przez ilona
współczuje takiej teściówki, ja mam naprawdę równą babkę. Jeździmy razem na zakupy, w ogóle jest taka w porządku, nie mogę narzekać.
jak jest gdzieś na zakupach i widzi coś fajnego to mi kupi np. dziś bluzeczkę taka tunikę ciążową :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 2 tygodni temu #11600 przez gold_butterfly
O to Ilona masz fajnie. Moja jak się dowiedziała,że moi rodzice kupili łóżeczko,to zaczęła gadać,że nie wolno niczego kupować dopóki dziecko się nie urodzi,bo inaczej poronię. No i od tamtej pory nie mówiłam już ,że kupiliśmy wózek, ubranka, kosmetyki, zabawki itp. Bo jak np. powiem,że źle się czuję,bo mam skurcze,to zaczyna narzekać co się teraz dzieje z kobietami,że nawet dziecka nie potrafią donosić. Naprawdę to przykre,bo przecież tyle się nią zajmowałam jak była chora. A teraz stanęła na nogi i zaczyna węszyć co się wokół dzieje. Nie wiem - taka niemiła się zrobiła,kiedyś aż tak źle nie było. Z tego co wiem,to jest po prostu zazdrosna,ale i tak to nie tłumaczy jej zachowania.

15 lata 2 tygodni temu #11605 przez angela660
współczuje teściowej, niestety bywają i tacy ludzie;/ ale jesteś silną dziewczynką i dasz sobie rade:)

Ja na swoją nie mogę narzekać, wręcz przeciwnie. Fakt, że nie widzimy się zbyt często- może byłoby zupełnie inaczej gdybyśmy razem mieszkały, ale na razie jest dobrze:)

linomag czyni cuda:) wiadomo, że jeszcze mi nie zeszło moje "dzieło", ale bardzo załagodził ból:)

po prasowałam baldachim do łóżeczka i odpoczywam, chce mi się robić ale jakaś zmęczona jestem i... najchętniej bym się przespała, ale boję się że później w nocy nie zasnę;/

15 lata 2 tygodni temu #11607 przez sloneczko
wrocilam od lekarza... nie ma rozwarcia, wysypka niewiadomo od czego, cukier mam podwyzszony i na ktg wyszly troche skurcze, po badaniu teraz caly brzuch mnie boli i pochwa ;(

powiedzial mi ze jezeli skurcze sie czesciej pojawia, tak jak dzis mam sie do niego zglosic. Chops sie saczy.
A to ze dziecko malo sie teraz rusza to nic zlego!!! pytalam specjalnie.

Co do tesciowej to naprawde gold_butterfly bardzo Ci wspolczuje, niektore matki takie sa bo juz od jakiegos czasu musza swojego synka z inna kobieta dzielic, i dlatego tak sie zachowuja. (ja tak sobie tlumacze)
ja nie moge na moja narzekac, do przed wcziraj byli tescie na urlopie, prawie codziennie dzwonili i sie pytali jak sie czuje, wczoraj tesciowa zrobila obiad, dzis tez przyniosla zupe. Niechce przechwalic, bo niechce zeby sie to zmienilo. Wiadome ze sa chwile co mnie tez denerwuje jak cos powie, ale mam nadzieje ze taki stosunek jaki teraz mamy pozostanie na zawsze!

15 lata 2 tygodni temu #11610 przez gold_butterfly
To teraz słoneczko dużo wypoczywaj. Poleż, poczytaj książkę :-) Ja umyłam szyby (po remoncie całe były w farbie),potem skoczyłam do teściowej i okazało się,że leży znowu w łóżku. Tętno jej i teściowi skoczyło (oboje niskociśnieniowcy, u nich norma to 100/60) do 170/120. A teść po trzech zawałach, ma założone bajpasy. Zaparzyłam im melisy, zrobiłam obiad, pozmywałam jak zjedli. No i... Jak tylko teściowej się polepszyło,to zaczęła mi mówić z czym mam mężowi zrobić jedzenie do pracy. Ale się śmiać zaczęłam :-D Szczerze mówiąc,to jej nie cierpię,ale kocham i tak :-) Taka zołza wstrętna,którą mam ochotę zadusić...
Mąż maluje pokój - lecę powspierać go duchowo :-D Trzymajcie się cieplutko :-*

15 lata 2 tygodni temu #11611 przez wiola
CZesc,ja mam termin na 30 maj ,ale moj Filipek jest duży ze względu na moją cukrzycę, 2 tygodnie jest rożnicy na usg,jak się czujecie ,ja jestem w 33 tygodniu ciąży ,i mam juz dosć wszystko mnie boli ,plecy żebra poprostu mam dosć w nocy nie mogę spać,pozatym mam bardzo bolesne żylaki wargi sromowej ,już nie daję rady ,plakać mi się chce,pozdrawiam was wszystkich,

15 lata 2 tygodni temu #11614 przez angela660
słoneczko - a częste skurcze to znaczy?

w ogóle miałam was zapytać jak często je macie? Ja do tej pory miałam tylko w nocy ale tera pojawiają się już w ciągu dnia ;/ np. przed chwilą miałam;/

Witaj Wiola, czym są te żylaki? i skąd się biorą?
Ja też jestem w 33 tyg i termin mam na 20 maja ale zdaje się że urodzę troszkę wcześniej;p

15 lata 2 tygodni temu #11616 przez gold_butterfly
Witaj Wiolu - jakoś dajemy radę :-) Ja mam bardzo częste skurcze mimo brania leków (ale chociaż nie są już takie mocne). Boję się,że jak w 36 tygodniu odstawię leki,to od razu urodzę. No ale zobaczymy co powie lekarz. Mam termin na 22 maja,ale inny lekarz wyliczył na dzień matki - 26 :-D

15 lata 2 tygodni temu #11617 przez ilona
witaj Wiola. Trzymaj się jakoś będzie mi też już ciężko jutro się dowiem jak duży mój synek wyrósł, ale mam wydaje mi się duży brzuch i wszyscy których spotykam to mówią" to ty jeszcze chodzisz???/" mam ochotę zabić.

Być może jest duże bo przed ciążą przez rok brałam sterydy ( na jelita, miałam straszne problemy) i do 2 miesiąca ciąży bo nie mogłam przerwać z dnia na dzień kuracji. Niby z dzieckiem wszystko dobrze, ale może być trochę większe niż rówieśnicy. :)

też mnie wszystko boli, a szczególnie jak się wyrwę na ,miasto :lol:
właśnie wróciłam i byłam w sklepie dla ciężarnych i kupiłam sobie spodnie ciążowe :) tak na poprawę humoru

15 lata 2 tygodni temu #11626 przez sloneczko
angela moje skurcze dzis byly przez 1h co 3 min ale nie byly sile, pozniej na ktg caly czas pokazywalo skurcze ktg trwalo 15 min, a po badaniu caly czas leze bo mnie wszystko boli, juz jest lepije ale ledwo co do domu doszlam, a do lekarza mam 10 min.
W nocy miewam tak 3 razy skurcze ale nie trwaja dlzgo i nie sa regularne

ja juz nie kupuje zadnych ciazowych rzeczy, mam 5 par spodni a tyle bluzek i swetrow, ciekawe co z tym zrobie, w rodzinie sie zadna ciaza nie szykuje, choc nigdy nie mow nigdy.

Wiola witaj chwilami przy bolach kazda chce z nas juz urodzic i wreszcie trzymac swoje szczescie na rekach. Damy rade jestesmy silne, na noc zaczkin zilowe herbatki pic albo mleko zawsze cos pomoze, tylko nie placz, prosze, kazda z nas rozumie ze wszystko jest ciezko. Moja dziewczynka tez jest znacznie duza powinna teraz wazyc 2,5kg wazy 3,5 kg do porodu troche zostalo wiec trudno powiedziec ile bedzie wazyc jak bedzie na swiecie. Duze dziecko nie znaczy ze np bedzie chore czy bedzie miec pozniej nadwage ;)

15 lata 2 tygodni temu #11630 przez Aga
Sloneczko odpocznij teraz duzo po tych badaniach .

Angela ciesze sie ze juz lepiej ....smaruj sobie tym kremem. Ja tez stosuje u siebie Sudokrem . bo czasami sie zaparzam przez te uplawki.
A mnie goli juz moj maz , hehe ja juz niestety nie mam sily nawet na nogi a co dopiero do okolic intymnych ....uzywam teraz malej maszyneczki elektrycznej , bo najszybciej tym .

Wiolu witaj !!!!!!! To chyba wszystkie mozemy podac sobie dlonie. Ja tez juz ledwo chodze. Wszystkim sie martwie bo coraz wiecej dolegliwosci dochodzi.
A czy mozesz napisac wiecej cos na temat tych zylakow warg sromowych ???

15 lata 2 tygodni temu #11636 przez ilona
ja tez mam tych ciuchów od zarąbania, ale mam siostrę w wieku "produkcyjnym" :lol:
a spodnie musiałam jakieś kupić bo zostały mi tylko czarne leginsy a reszta uciska, uwiera :)

15 lata 2 tygodni temu #11637 przez sloneczko
ja te co na poczatku kupilam spodnie sa mi za ciasne, a inne kupowalam na zime, wiec sa cieplejsze,a el musze dac rade, przed miesiacem kupilam spudniczke, jak cos to bede w niej tylko chodzic jak sie cieplej zrobi, te ciuchy a zwlaszcza spodnie sa strasznie drogie, a praktycznie ich juz pojniej nie zalozysz, bo ja nie planuje wiecej dzieciakow, chyba ze nas zaskoczy cosik ;)

teraz jest duzo lepiej, ale najwazniejsze sie tym pocieszam ze nie ma rozwarcia, wiec duzo mnie uspokoilo.
Lekarz powiedzial ze to juz taki tydzien ze moze i sie zdarzyc ze niedlugo bedzie porod, tego nie mozna przewidziec.

15 lata 2 tygodni temu #11642 przez angela660
dzięki słoneczko:)
u mnie nie trwają tak długo i absolutnie nie są regularne po za tym, że pojawiają się w nocy między 12 a 3, ale przerwy między nimi są czasem 3 min. czasem 10min. I tak kilka razy i przechodzi albo zasypiam;)

Co do wagi dziecka w brzuszku to USG nie jest takie pewne, okaże się po porodzie, zawsze jest jakieś plus minus mi lekarz w ciągu tygodnia i kilku dni policzył, że mały urósł o 300g co jest mało możliwe;p a mojej koleżance USG wyliczyło 3 dni przed porodem, że mały ma 3200g a urodził się 2500;p

Po za tym mam 2 pary spodni które kupiłam na początku ciąży ;p i więcej mi nie trzeba bo praktycznie nie wychodzę;p teraz tylko myślę sobie kupić jakieś leginsy, wiosenne buciki i może jakąś tunikę;p - tylko nie wiem jak tego dokonam bo nie mogę hasać po sklepach;/

15 lata 2 tygodni temu #11645 przez sloneczko
nie ma za co ;)

to musisz bardzo ostroznie isc na zakupy i czesto odpoczywac, bo to dosc meczy!

masz racje waga dziecka na usg praktycznie czesto sie myli, oni niby licza bez wod ale mysle ze tak nie jest!

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka