- Otrzymane podziękowania: 24
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
jak jest gdzieś na zakupach i widzi coś fajnego to mi kupi np. dziś bluzeczkę taka tunikę ciążową

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja na swoją nie mogę narzekać, wręcz przeciwnie. Fakt, że nie widzimy się zbyt często- może byłoby zupełnie inaczej gdybyśmy razem mieszkały, ale na razie jest dobrze:)
linomag czyni cuda:) wiadomo, że jeszcze mi nie zeszło moje "dzieło", ale bardzo załagodził ból:)
po prasowałam baldachim do łóżeczka i odpoczywam, chce mi się robić ale jakaś zmęczona jestem i... najchętniej bym się przespała, ale boję się że później w nocy nie zasnę;/
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
powiedzial mi ze jezeli skurcze sie czesciej pojawia, tak jak dzis mam sie do niego zglosic. Chops sie saczy.
A to ze dziecko malo sie teraz rusza to nic zlego!!! pytalam specjalnie.
Co do tesciowej to naprawde gold_butterfly bardzo Ci wspolczuje, niektore matki takie sa bo juz od jakiegos czasu musza swojego synka z inna kobieta dzielic, i dlatego tak sie zachowuja. (ja tak sobie tlumacze)
ja nie moge na moja narzekac, do przed wcziraj byli tescie na urlopie, prawie codziennie dzwonili i sie pytali jak sie czuje, wczoraj tesciowa zrobila obiad, dzis tez przyniosla zupe. Niechce przechwalic, bo niechce zeby sie to zmienilo. Wiadome ze sa chwile co mnie tez denerwuje jak cos powie, ale mam nadzieje ze taki stosunek jaki teraz mamy pozostanie na zawsze!
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Mąż maluje pokój - lecę powspierać go duchowo :-D Trzymajcie się cieplutko :-*
- wiola
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
w ogóle miałam was zapytać jak często je macie? Ja do tej pory miałam tylko w nocy ale tera pojawiają się już w ciągu dnia ;/ np. przed chwilą miałam;/
Witaj Wiola, czym są te żylaki? i skąd się biorą?
Ja też jestem w 33 tyg i termin mam na 20 maja ale zdaje się że urodzę troszkę wcześniej;p
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Być może jest duże bo przed ciążą przez rok brałam sterydy ( na jelita, miałam straszne problemy) i do 2 miesiąca ciąży bo nie mogłam przerwać z dnia na dzień kuracji. Niby z dzieckiem wszystko dobrze, ale może być trochę większe niż rówieśnicy.

też mnie wszystko boli, a szczególnie jak się wyrwę na ,miasto

właśnie wróciłam i byłam w sklepie dla ciężarnych i kupiłam sobie spodnie ciążowe

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
W nocy miewam tak 3 razy skurcze ale nie trwaja dlzgo i nie sa regularne
ja juz nie kupuje zadnych ciazowych rzeczy, mam 5 par spodni a tyle bluzek i swetrow, ciekawe co z tym zrobie, w rodzinie sie zadna ciaza nie szykuje, choc nigdy nie mow nigdy.
Wiola witaj chwilami przy bolach kazda chce z nas juz urodzic i wreszcie trzymac swoje szczescie na rekach. Damy rade jestesmy silne, na noc zaczkin zilowe herbatki pic albo mleko zawsze cos pomoze, tylko nie placz, prosze, kazda z nas rozumie ze wszystko jest ciezko. Moja dziewczynka tez jest znacznie duza powinna teraz wazyc 2,5kg wazy 3,5 kg do porodu troche zostalo wiec trudno powiedziec ile bedzie wazyc jak bedzie na swiecie. Duze dziecko nie znaczy ze np bedzie chore czy bedzie miec pozniej nadwage

- Aga
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dzieci- sens naszego istnienia :)
Angela ciesze sie ze juz lepiej ....smaruj sobie tym kremem. Ja tez stosuje u siebie Sudokrem . bo czasami sie zaparzam przez te uplawki.
A mnie goli juz moj maz , hehe ja juz niestety nie mam sily nawet na nogi a co dopiero do okolic intymnych ....uzywam teraz malej maszyneczki elektrycznej , bo najszybciej tym .
Wiolu witaj !!!!!!! To chyba wszystkie mozemy podac sobie dlonie. Ja tez juz ledwo chodze. Wszystkim sie martwie bo coraz wiecej dolegliwosci dochodzi.
A czy mozesz napisac wiecej cos na temat tych zylakow warg sromowych ???
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-

a spodnie musiałam jakieś kupić bo zostały mi tylko czarne leginsy a reszta uciska, uwiera

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

teraz jest duzo lepiej, ale najwazniejsze sie tym pocieszam ze nie ma rozwarcia, wiec duzo mnie uspokoilo.
Lekarz powiedzial ze to juz taki tydzien ze moze i sie zdarzyc ze niedlugo bedzie porod, tego nie mozna przewidziec.
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
u mnie nie trwają tak długo i absolutnie nie są regularne po za tym, że pojawiają się w nocy między 12 a 3, ale przerwy między nimi są czasem 3 min. czasem 10min. I tak kilka razy i przechodzi albo zasypiam;)
Co do wagi dziecka w brzuszku to USG nie jest takie pewne, okaże się po porodzie, zawsze jest jakieś plus minus mi lekarz w ciągu tygodnia i kilku dni policzył, że mały urósł o 300g co jest mało możliwe;p a mojej koleżance USG wyliczyło 3 dni przed porodem, że mały ma 3200g a urodził się 2500;p
Po za tym mam 2 pary spodni które kupiłam na początku ciąży ;p i więcej mi nie trzeba bo praktycznie nie wychodzę;p teraz tylko myślę sobie kupić jakieś leginsy, wiosenne buciki i może jakąś tunikę;p - tylko nie wiem jak tego dokonam bo nie mogę hasać po sklepach;/
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

to musisz bardzo ostroznie isc na zakupy i czesto odpoczywac, bo to dosc meczy!
masz racje waga dziecka na usg praktycznie czesto sie myli, oni niby licza bez wod ale mysle ze tak nie jest!