BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 2 tygodni temu #11441 przez ilona
wypiłam już dwa wielkie kubki... i zjadłam paczkę migdałów czasem pomagają, ale nie dziś

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 2 tygodni temu #11442 przez sloneczko
uu to nie fajne uczucie, mnie juz przeszlo, czuje jeszcze taka gorycz ale nie jest tak strasznie jak u Ciebie.. wspolczuje

15 lata 2 tygodni temu #11454 przez sloneczko
oj dziewczynki majowe swietuja ;)

ja wrocilam z kosciola tyle co, pogoda nie za fajna, ale moze choc na krotki spacerek sie uda mi wyjsc.

mokrego dyngusa

15 lata 2 tygodni temu #11461 przez ilona
cześć dziewczynki :)

no właśnie przed chwilą miałam mokrego dyngusa. Mąż chciał się zabawić i zalał mi laptopa :angry: ale jak na razie wysuszył i działa, ciekawe jak długo. W rewanżu tez mu się dostało i teraz pięknie z mopem zasuwa całe piętro w domu.

15 lata 2 tygodni temu #11462 przez sloneczko
heh to niezle, ja kiedys razem z kurtka wypralam mp3, wysuszylam i dziala super, ale laptopik to roznie moze byc...

ja mialam tak troszeczke ale za to za rok bedziemy sie lac juz w trojke ;)

15 lata 2 tygodni temu #11488 przez angela660
witam :)

a ja miałam w tym roku specjalne względy w związku z dyngusem;p już wczoraj zastrzegłam mojemu kochanemu, żeby nie wpadł na genialny pomysł i nie zalał łóżka albo nie wyniósł mnie do wanny, bo będę się szarpała;p kuzyni i wujek szaleli perfumami , a tatuś siknął mnie takim małym "polewaczkiem" a najpierw mnie uprzedził żebym się nie wystraszyła;p

kurczę, ciągnie mnie jakoś skóra na brzuchu od kilku dni tak w jednym miejscu, ale nie robi mi się żaden rozstęp ani nic... drażniące uczucie;/

po za tym chyba jutro wybiorę się na badania, o ile wstanę tak wcześnie;p no i w pt chyba do lekarza tak "ponad programowo", żeby skontrolować to rozwarcie... eh
:*

15 lata 2 tygodni temu #11490 przez ilona
no ja tez jutro z samego rańca brykam do laboratorium oddać co trzeba bo w środę wizyta u ginekologa i USG :)

15 lata 2 tygodni temu #11491 przez sloneczko
ja mam jutro wizyte, czyli badania i mam nadzieje ze usg. mam wielka nadzieje ze wszystko jest tak jak powinno..

angela dzidzia rosnie, wiec naciaga skore.

ilona Ciebie wczoraj zgaga meczyla a mnie dzis caly dzin, fee, juz tyle probowalam, troche przechodzi i znowu wraca..

15 lata 2 tygodni temu #11495 przez angela660
nie pójdę jutro;p zapomniałam kupić "moczbox" i nie mam w co nasiusiać;p

Tak się zastanawiam, może nie warto zakładać nowy temat, a od was się dowiem;p

Widziałam temat o higienie dziewczynki i tak mi się na sunęło nie tyle "co z chłopcami?" a co powinno się robić przy zmianie pieluszki.
Tzn. (będąc w domu) lepiej używać chusteczek czy może lepiej umyć pupę pod wodą i mydełkiem?

I absolutnie nie chodzi mi tu o jakąkolwiek oszczędność tylko o to co lepsze dla pupy maleństwa;p

15 lata 2 tygodni temu #11499 przez ilona
wiesz co angela ja właśnie nie wiem co lepsze,wiem że na pewno mokre chusteczki wygodniejsze :)
a co do teorii mycia chłopca jestem obcykana ciekawe jak będzie z praktyką :)
wiem, że myjesz po kolei prącie, jąderka i skórę poniżej no i oczywiście pupkę ale nie odciąga się napletka.

15 lata 2 tygodni temu #11502 przez angela660
z napletkiem to jest tak że są różne szkoły: stara- odciągać, nowa- nie odciągać
I jedna pani, mówiła, że testowała oba sposoby i ten nie odciągany miał jakieś problemy...

W ogóle nie rozumiem czemu ma służyć nieodciąganie ?!

15 lata 2 tygodni temu #11504 przez ilona
no ja też nie ale mam nadzieję że po porodzie położna mi wszystko powie, tak jak mówiła teoria jest w głowie. :)
chodzi chyba o to że jakby odciągnąć za bardzo to ta delikatna skórka może pęknąć, a później się zrasta ale już nie tak jak w naturalny sposób tylko jakieś zrosty sie robią a później zabieg stulejki :huh: jakoś tak...

15 lata 2 tygodni temu #11505 przez sloneczko
co do obciagania napletka, to kuzynka przy pierwszym synku nie obciagala i w wieku 4 lat mial zabieg, co bylo dosyc bolesne.. a przy drugim synku tylko niewiem od kiedy zaczela, ale nie bylo zadnych problemow.

ja tez mysle ze wygodniej beda chusteczki, wiadome musisz pupe umyc ale nie za kazdym razem, ja tak mysle.

ale co do pielegnacji to mam pytanie bedziecie po umyciu pupy uzywac samej oliwki czy pudru czy oby dwa. Gdzies wyczytalam ze nie powinno sie pudru i oliwki jednoczesnie uzywac bo robia sie takie kluski z tego pudru i trudno do oczyscic ze skory, co Wy o tym myslicie?

super forum zaczyna funkcionowac, wreszcie nie bede siama ;)

15 lata 2 tygodni temu #11510 przez _aga86_
Ja slyszalam, ze lepiej nie uzywac pudru- jezeli chodzi o dziewczynki. Nie powiem Wam dlaczego, bo nie wiem, ale juz nie jedna taka opinie slyszalam. Ja uzywam kremu przeciwodparzeniom. Jezeli bedziecie uzywac pudru to uwazam, ze nie powinno sie mieszac go z oliwka, poniewaz nie wspolgra to ze soba... Oliwka ma dzielanie nawilzajace, a puder wrecz przeciwnie. POZDRAWIAM Ps. ale ten czas leci- jeszcze miesiac i bedziemy swietowac urodzinki Waszych pociech:))

15 lata 2 tygodni temu #11511 przez ilona
ja tez czytałam że albo puder albo oliwka, absolutnie nie obie rzeczy na raz.
ja kupiłam z Nivea krem przeciw odparzeniom i wystarczy nim smarować pupę po umyciu, i niby nic więcej nie trzeba.

No super że forum znów żyje :laugh:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka