BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 5 dni temu #12872 przez natmur11
oo wlasnie Angela to wzgorek lonowy;]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 5 dni temu #12873 przez sloneczko
Aga powiedzial mi ze to normalne w tym tygodniu i tyle... Bede obserwowac i jak cos tez pojade jak beda czestrze.

Podobno zylaki zaraz po porodzie znikaja, ktoras to pisala, ze podczas wysilku.

No mozliwe ze maluszek byl zazdrosly, moja najbardziej kopie jak siedze u fryzjera albo w domu jak susze wlosy, to juz od kad pamietam, strasznie ja denerwuje, ale czemu.. dziwne

15 lata 5 dni temu #12874 przez natmur11
Aga ja juz sie nauczylam ze jak mam jakies obawy to zglaszam sie do szpitala, wszystko konkretnie ci powiedza zrobia badania i wyniki ja mam po 2-3 dniach nie po 2 tygodniach

15 lata 5 dni temu #12875 przez angela660
sloneczko- może nie pasuje jej dźwięk suszarki:) A chciałam jeszcze zapytać jak silne są Twoje skurcze- bo na ktg to jest tak w liczbach, tak?

Aga- to jeśli występują skurcze- takie normalne napinające brzuch to wtedy robi się rozwarcie? Bo jakoś nie ogarniam...

A te żylaki w miejscu intymnym to normalne? Ja jeszcze nie zauważyłam- ale mam takie jakby całe krocze nabrzmaiałe.

15 lata 5 dni temu #12876 przez Aga
Natmur ja jeszcze nie bylam w szpitalu ... zawsze dzwonilam do poloznej bo myslalam ze cos poradzi ale juz wiem ze nic nie zrobi oprocz osluchania serduszka :( Wiec pojde do szpitala tez teraz. A Natmur czy Ty bylas na zwyklym pogotowiu czy chodzilas na Maternity Unit ???

Angela nie mam pojecia wlasnie kiedy sie robia . Wiem ze jak sie szyjka skroca to nawet nie czuc wogole . Ale ja poprostu sie boje juz . Bo wczoraj mialam taie na samym dole bole .
A co do zylakow to chyba nie wszyscy maja .

15 lata 5 dni temu #12877 przez angela660
a słoneczko- jeszcze mi się przypomniało- te popuszczanie- to na pewno mocz? Może to takie upławy, u mnie zdarzyło się to raz,zauważyłam jak się podmywałam i też w pierwszej chwili myślałam, że tak "bezwładnie" siusiam no ale nie przypominało to moczu. W sumie do tej pory nie wiem do końca co to było;p

Mój mały zaczął szaleć, nie wiem czy tak mu ciasno, że się tak rozpycha czy cos mu się dzieje... on w ogóle nie śpi i ciągle wypycha nóżki:)

15 lata 5 dni temu #12878 przez sloneczko
angela660 napisał:

sloneczko- może nie pasuje jej dźwięk suszarki:) A chciałam jeszcze zapytać jak silne są Twoje skurcze- bo na ktg to jest tak w liczbach, tak?

niewiem czy kazde ktg jest takie samo, ale jak sa liczny to u mnie pokazuje od 8 do 12. Ale dzis jak bylam na ktg to wiecej bylo nieregularnych jak regularnych.

Chyba za duz elektro-wstrzasow prze ta suszarke dostaje haha

15 lata 5 dni temu - 15 lata 5 dni temu #12879 przez angela660
Aga- ja też się bałam, bo tak mnie ciągnęło tam, ale na razie jest ok więc nie śpieszę tak od razu do ginekologa, a na kontrolną wizytę pójdę albo jutro albo w poniedziałek- bo teraz nie wiem czy nie mam anemii;/
I oczywiście jeśli się niepokoisz i chcesz sprawdzić co i jak to pędź do szpitala.
Ja bym zwariowała, gdybym przez cała ciąże była tylko tak "badana" jak opisujecie;o :S

15 lata 5 dni temu #12880 przez natmur11
ja chodze na Maternity Unit i zawsze ladnie mnie przyjmuja

15 lata 5 dni temu #12881 przez sloneczko
angela660 napisał:

a słoneczko- jeszcze mi się przypomniało- te popuszczanie- to na pewno mocz? Może to takie upławy, u mnie zdarzyło się to raz,zauważyłam jak się podmywałam i też w pierwszej chwili myślałam, że tak "bezwładnie" siusiam no ale nie przypominało to moczu. W sumie do tej pory nie wiem do końca co to było;p

Mój mały zaczął szaleć, nie wiem czy tak mu ciasno, że się tak rozpycha czy cos mu się dzieje... on w ogóle nie śpi i ciągle wypycha nóżki:)

wiesz co to byly takie kleksy, wlasnie bylo przezroczyste i wcale nie duzo. i bez zapachowe, ale do tej pory nic sie nie powtorzylo, wiec moze jakis uplaw to byl.

a co do malego to pewnie malo ma miejsca.Pewnie chce isc na dicho, a tu kicha jescze nie moze ;)

15 lata 5 dni temu #12882 przez angela660
pytam tak z ciekawości bo wczoraj akurat ta koleżanka mi o tym ktg opowiadała, ale to chyba jest jakaś inna miara - bo skoro skurcze porodowe są jakoś ponad 100, a takie które już bolą ok 40 to takie 8 teoretycznie powinny być praktycznie nie odczuwane, więc na pewno jest inna miara!:) ciekawa jestem jakie są te moje skurcze, hm...

15 lata 5 dni temu #12883 przez sloneczko
u mnie na skali pokazuje do 16 chyba jak dobrze pamietam, wiec chyba kazde ktg jest inne, albo sie nie przypatrzalam, ale w poniedzialek zwruce uwage to Ci napisze!!

15 lata 5 dni temu #12884 przez Aga
Angela to jest tak tutaj ze jak nic sie nie dzieje to kobiety sa zadowolone z opieki , ale jak juz zaczynaja sie jakies schody to ciezko nie narzekac , naprawde na tutejsza opieke medyczna . Uwierzcie w PL nie jest jeszcze tak zle . :( A zawsze tak myslalam , ale poznalam gorsze warunki.
Wiec byc moze jak gorzej dzis nie bedzie to jutro pojde do szpitala.

Natmur i ja tez tak mysle ze pojde na Maternity Unit .

Sloneczko ja mam tak od kilku dni ze mam jakos mokro . Ale to najprawdopodobniej od uplawow duzych .

15 lata 5 dni temu #12888 przez sloneczko
kurcze cos sie dzieje, znowu mam skurcze ale bardzo delikatne ale regularne co 5 min a co 10-15 na chwile twardnieje mi brzuch. az zaczynam sie bac. teraz mala sie malo rusza..

:( eh jeszcze musze obserwowac.

15 lata 5 dni temu #12893 przez kakasia20
jej wy sie macie fajnie :))) za niebawem bedziecie mieli przy sobie male skarby a ja musze poczekac sobie do pazdziernika hee ale juz maluszek jest ok rosnie:)))) w maju mam 2 usg :))

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka