BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 3 dni temu #13055 przez ilona
ja tez dziś cały dzień na pełnych obrotach. Może i u mnie przyczyni się to do porodu, bardzo bym chciała. Jest mi już po prostu ciężko. Mąż pojechał pomóc koledze składać meble więc postanowiłam mu zrobić Jego ulubione ciasto (później długo nie będę miała czasu:) ) i robi się je około 2,5 godziny, i cały czas na nogach w kuchni się krzątam ale u mnie nic się nie dzieje. W nocy mnie łapie kilka skurczy i zanika wszystko i idę spać. :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 3 dni temu #13057 przez sloneczko
rozumiem, a wlasnie u mnie w nocy zadko kiedy sa skurcze, zanim pojde spac albo np ja staje o 5 rano przygotowa mezusiowi jedzonko do pracy i pozniej jak sie klade to wtedy najczesciej mam skurcze no i w ciagu dnia kilka razy, ale to co teraz opisuje mam od kilku dni a kregoslup od wczoraj tak bardzo mnie boli.

mm ciacho.. ja kupilam na jutro maly torcik ;) schowalam go bo jak moj zarlok znajdzie to pewnie do jutra nie dotrzyma.

ilonka odpoczywaj jak tylko mozesz, rozumiem ze chcesz urodzic, ja tez juz bym chciala z jednej strony a z drugiej tak bardzo marze o tym zeby 5.05 urodzic. ale i tak cos czuje ze wczesniej bedzie ta chwila.

15 lata 3 dni temu #13059 przez Madzia89862
kazdej ciezarnej na koniec jest po 1 ciezko a po 2 podswiadomie sie tak bardzo pragnie by malenstwo bylo juz obok z nami ale mowi sie ze jest ciezko:P

15 lata 3 dni temu #13063 przez ilona
Madzia89862 ja przytyłam 24 kg!!! i jest mi naprawdę potwornie ciężko.
Czuję się jak orangutan jakiś.
a podświadomość swoja drogą :)

15 lata 3 dni temu #13065 przez sloneczko
ta podswiadomosc chyba kazda z nas juz ma ;)

ja przytylam 14kg pewnie po jutrzejszej kolacji i torciku bedzie 17 kg haaa

15 lata 3 dni temu #13066 przez Madzia89862
no ja przytylam ogolnie 16 nie cale ale nie chodzi o to.ja was rozumiem ze wam ciezko no ale trza ostatnie chwile przemeczyc sie dla dobra maluszkow

15 lata 3 dni temu #13075 przez Mirella
Ilona witaj w klubie, ja też 24, masakra normalnie! Świetnie Cię rozumiem, końcówka z taką nadwagą jest makabryczna, brrrr
Ale tak jak Madzia mówi, trzeba się przemęczyć do końca, im dłużej maluszek jest w brzuszku tym lepiej. Do terminu oczywiście :) A potem za to sama radość :) Ja też rodziłam w maju i właśnie dziś sobie przypominałam co robiłam rok temu o tej porze i wyszło mi że nic nie robiłam :) wylegiwałam się na słońcu, czytałam książki albo siedziałam w necie i grałam w domino :) i maniacko wrzucałam wszystko do pralki. Na żadne sprzątanie sobie nie pozwoliłam, bo nie byłam w stanie, mąż posprzątał porządnie zanim nas do domu przywiózł :D

15 lata 3 dni temu #13077 przez Madzia89862
dobry mezulek:)dba o kobitki i o komfort:0przynajmniej wtedy a teraz?:)dziewczyny tak nie wiele wam zostalo do konca..

15 lata 3 dni temu #13080 przez ilona
ja się właśnie jakoś słabo poczułam, jest mi bardzo duszno i strasznie niedobrze i tak jak sloneczko czuję parcie na krocze, ale to już kilka razy takie uczucie mam.

15 lata 3 dni temu - 15 lata 3 dni temu #13081 przez Mirella
A teraz właśnie zmywa a ja siedzę z Wami :) a o 23.15 mam turniej w domino on line, czyli czas tylko dla siebie :)

Ilona o ile mnie pamięć nie myli to do końca ciąży mi było duszno jak diabli :) i nie dobrze i inne takie też :) wkurzające ale normalne w tym stanie :) no oczywiście obserwujesz profilaktycznie czy to nie początki infekcji, ale nie wydaje mi się :)

15 lata 3 dni temu #13083 przez ilona
i bardzo dobrze, niech tez się poczuwają do czegoś, my np. mamy taką zasadę, że mąż ma praktycznie codziennie obiad (poza tym, że gdzieś wychodzimy) śniadanie, kolację czasem robimy razem, ale w soboty i niedziele śniadania i kolacje należą do niego.
A jak będzie dziecko, to też pomyślimy o czasie wolnym dla mamy :)

15 lata 3 dni temu #13084 przez Madzia89862
ilona poloz sie i sprobuj nie denerwowac sie.noze potrzebujesz odpoczynku?

mirella ty to masz dobrze.ja jestem sama maz za granica i wszystko na mojej glowie niestety:(czasem przez kilka dni nie mam do kogo sie odezwac tylko do malego:(

15 lata 3 dni temu #13086 przez ilona
no ale ja właśnie leże z komputerkiem obok i leże na lewym boku jak przystało :) i wcale nie jestem zdenerwowana, tak mnie jakoś nagle złapało.

Madzia to współczuję, ale pamiętaj zawsze możesz do nas napisać, :) co prawda to nie to samo, ale zawsze coś :)

15 lata 3 dni temu #13087 przez Madzia89862
ilona a myslisz czemu jestem tak czesto na forum??:)bo przynajmniej konwersacje mozna poprowadzic alektronicznie:)co prawda w ciagu dnia wpadam tylko na chwilke oblukam co i jak na forum wypowiem sie i tak pare razy jak czas mi pozwoli wieczorem co prawda maly o 19 juz spi po kapieli zazwyczaj ale ja tez czesto jestem padnieta:(chce mi sie mozno spac ale jak sie klade wtedy to odechciewa mi sie i nie moge zasnac:(teraz siedze przed kompem,przed chwila skonczylam z mezulkiem gadac na skype i tak jakos mi smutno..zajrzalam zatem tu..ale dosc o mnie no i powracajac do tematu to Ilona niebawem i twoje malenstwo bedzie przy Was takze teraz z gorki i wszystko sie moze wydazyc:)

15 lata 3 dni temu #13088 przez ilona
wiem, ale te dwa tygodnie do terminu będą chyba najdłuższe w życiu.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka