BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 2 tygodni temu #13165 przez gold_butterfly
Heh :-) A mi się do porodu nie śpieszy - niech tam w brzuszku jeszcze posiedzi. Wczoraj pojechaliśmy nad morze, zabraliśmy moją mamę,bo ojciec pojechał łowić ze znajomymi dorsze. Zadowolona latałam po sklepach i zajadałam wszystkie możliwe smaki lodów i gofrów - z owocami. Mama z mężem patrzeli na mnie co najmniej przerażeni. Na koniec podsumowali,że taniej mnie ubierać niż karmić :-P Waga tragicznie - na razie 13kg,ale jeszcze 4 tygodnie do porodu,a mi z dnia na dzień pogłębia się apetyt. Po wczorajszych rarytasach waga skoczyła mi o 1,5kg :-D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 2 tygodni temu #13170 przez sloneczko
hej dziewczynki

jak minela u Was nocka?
u mnie w miare dwa razy mialam skurcze ale nie trwaly dlugo, ale za to parcie na krocie jest okropne, chyba mala lezy juz bardzo nisko.

gold_butterfly ja praktycznie cala ciaze jem jak slon, ale teraz to sie w glowie nie miesci, podobno teraz najczesciej kobiety traca na wadze,a u mnie jest na odwrot ;)
oj takiego gorfa z owocami to bym zajdla ;) ja wczoraj tez bylam na lodac, i pewnie teraz znowu mam cukier na 300 ;) moj lekarz znowu mnie wysle na dodatkowe badania hahha on ma zawsze tak ze mna.

tak jak pisalam dzis mam wizyte o 17:30h wiec jestem ciekawa czy juz zrobilo sie rozwarcie przez te skurcze czy jeszcze nie.

ja czasem chcialabym juz urodzic, juz sie doczekac nie moge, ale z drugiej strony tak czy tak juz tak niedlugo zostalo, choc ten czas co pozostal zawsze sie najbardziej dluzy ;)

15 lata 2 tygodni temu #13188 przez ilona
cześć dziewczyny :)

ja wczoraj "szalałam" ale Wiktorowi się w ogóle nie śpieszy....
Pije liście malin, chodzę, chodzę i jeszcze raz chodzę, przytulam się z mężem :) i nic...
Także zostawię tą decyzję Maluszkowi....

15 lata 2 tygodni temu #13189 przez wiola
Cześć,ja już jestem po szpitalu i po badaniach ,wyszłam w sobotę ,dzidzius nie jest duży waży 2300 w 34 tygodniu ,miałam miec cesarkę ze względu na zle ktg ,ale się polepszyło i mnie póscili do domku ,Filipek jest raz owinięty pepowinką,pozatym mam 2 razy w tygodniu chodzic na zapisy ktg z tego co wiem robią prywatnie a mnie nie stać na taki wydatek.Może ktoras z was wie jak załatwic sobie żeby chodzic do szpitala i robic?.Wczoraj mialam parę skurczy ,i przeszły mi ,poza tym mam gęsty sluz ,ale kloru mlecznego,nie wiem jak wygląda czop>,moze odchodzic po kawałku bez krwi?,pozdrawiam was kochane.

15 lata 2 tygodni temu #13197 przez ilona
ja też nie wiem (jeszcze) jak ten czop wygląda, nic takiego u siebie nie zauważyłam.
Też mam taki śluz (biały, gęsty).
Z tego co pisały dziewczyny, to on odchodzi "jednorazowo"

15 lata 2 tygodni temu #13206 przez gold_butterfly
Oj Wiola to współczuję :-( ja nie mam żadnego śluzu,to nawet Ci nie doradzę. Trzymaj się cieplutko!

15 lata 2 tygodni temu #13211 przez ilona
Wiola jeśli jesteś ubezpieczona to moim zdaniem możesz spokojnie pójść do szpitala, w którym chcesz rodzić i poprosić o KTG. To tak samo jakbyś poprosiła o zmierzenie ciśnienia, to nie wymaga od personelu nie wiadomo jakich nakładów finansowych i nie powinni Ci odmówić.

15 lata 2 tygodni temu #13217 przez Madzia89862
niekoniecznie czop musi odchodzic jednorazowo.moze przez kilka dni a nawt do tygodnia powoli odchodzic i nie musi miec paseczkow krwi.ja jestem zywym przykladem:)

15 lata 2 tygodni temu #13224 przez ilona
ooo to może u mnie właśnie tak na raty sobie wychodzi.... i niedługo pojade :)

15 lata 2 tygodni temu #13237 przez wiola
Bardzo wam dziękuję,zobaczymy ,co będzie dalej ,buziaki.

15 lata 2 tygodni temu #13242 przez sloneczko
Wiola wspolczuje, ale dziwne ze ktg jest prywatne, mysle ze powinnas porozmaiwac z lekarzem bo napewno nie kazda przyszla mama moze sobie pozwolic na taki wydatek i to dwa razy w ciagu tygodnia.

co do czopu mnie odchodzi juz jakis czas najbardziej od czwartku, ale taki sluz mam juz od 34tc, wczoraj pojawilo sie z malenka iloscia krwi, ale naprawde niewiele bylo tego, moze byc koloru kremowo-zoltego, brazowego. I wcale nie musi na raz odejsc.

Ja sie teraz przespalam bo bylam strasznie spiaca, ostatnio tak mam ale nie zawsze umiem w dzien zasnac.

wszystko mnie swedzi, pewnie lekarz bedzie chcial antybiotyk mi przepisac, ale chyba sie nie zgodze, jednak to jest razyko.

ilonka dzidziusia sama postanowi kiedy chce juz Twoje wnetrze opuscic, Ja wczoraj nie szalalam, bo mezusiowi opowiedzialam co podowuje czop jak odejdzie i sie wystraszyl... ale to nic damy rade, sama sie tez troche boje szalec bo tak bardzo chcialabym do 5.05 donosic ;)

15 lata 2 tygodni temu #13266 przez ilona
dzwoniłam do położnej bo miałyśmy się dziś spotkać, ale odebrała tel. i powiedział tylko:
" ilona zadzwoń do mnie późnym wieczorem, dziś nie dam rady bo rodzę " :)
kurdę a kiedy ja??? :)

15 lata 2 tygodni temu #13267 przez sloneczko
juz niedlugo, Ty tak powiesz... nie teraz zadzwon jutro, nie teraz bo rodze.. ;)

15 lata 2 tygodni temu #13285 przez sloneczko
no to juz jestem ;)

nie mam rozwarcia, te uplawy to jakas infekcja (a nie czop jak myslalam) :( dostalam globulki. Do produ niewiadomo ile zostalo, ale wszystko jest dobrze, to fakt dzidzia nisko lezy skad mam te czeste skurcze. Wiadome tez ze moze sie juz zaczac porod, to juz jest bezpieczny tydzien.

mala wazy ok 3950gram, a ja przytylam 16 kg.i ciagle glodna jestem ;)

15 lata 2 tygodni temu #13287 przez ilona
o kurde to duża ta Twoja dziewczyna :) no ja mam w środę lekarza, i ciekawe co z moim rozwarciem, czy w ogóle jakieś jest

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka