BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 3 dni temu #13090 przez sloneczko
a no wlasnie tak juz niedlugo zostalo, na poczatku sie mowi zawsze kurcze 8 czy iles miesiecy trzeba czekac i wydaje sie ze to bedzie sie wleklo, ale ten czas leci tak szybko ze juz teraz tylko 3 czy 2 tygodnie zostaly.

Ja musze powiedziec ze mnie jest ciezko przy 14kg nadawgi,a co dopiero Tobie ilona,wspolczuje, ale dobrze ze tez nie ma temperatury za oknem 30 stopni, wtedy jest napewno ciezko.

co do Twoich parc ilona lez, ja tez leze caly czas na lewym boku i pomomo tego odczuwam parcie, a o chodzeniu to nawet mowy nie ma, ale to i tak napewno w porownaniu do boli porodowych jeszcze daleko.
moze sie zmeczylas ze Ci duszno sie zrobilo, no jestes caly czas na nogach wiec jest to mozliwe.

ja ide do wanny ;) oj od tamtego pierwszego razu co weszlam to teraz codziennie tylko w wannie siedze ;)

milego wieczorku dziewczynki ;)
p.s co do samotnosci ja teraz czesto jestem sama, wiec wiem doskonale co czujesz madzia a w niemczech jestem sama, a zwlaszcza taki stan jak ciaza czy narodziny sa bardzo wazne w zyciu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 3 dni temu #13091 przez sloneczko
ilona napisał:

wiem, ale te dwa tygodnie do terminu będą chyba najdłuższe w życiu.

wlasnie ta koncowka jest najgorsza i nieoczekiwana. ale w kazdej chwili moze nas zaskoczyc.

15 lata 3 dni temu #13092 przez Mirella
Madzia dobrze mi bo jest weekend, w tygodniu siedzę sama z Klaudią do 23.00 mniej więcej, i wtedy staram się wszystko zrobić zanim wróci, żebyśmy mogli mieć chwilę dla siebie.
ale i tak Tobie jest o niebo gorzej, długo będziecie tak daleko od siebie?

15 lata 2 dni temu - 15 lata 2 dni temu #13096 przez sloneczko
hej dziewczynki ;)

jak tam po nocy, ja przespalam cala dwa ryzy do wc to standard u mnie, ale dwa ryz sie obudzilam bo brzuch byl twardy jak kamien ze az powietrza nie moglam zlapac a przy tym skurcze po czym szybko zasnelam, wiec nie odczulam tak tego.

ale uplawow jest coraz wiecej, brzuch boli i nadal parcie na krocze...

dzis jest rocznica poznania sie z moim mezusiem, wieczorkiem idziemy do restauracji a za jakis czas na spacerek, mam nadzieje ze bol bedzie slabszy i bede mogla wyjsc.

zycze Wam milej niedzieli.

p.s normalnie by byl u nas sexik ale w tym wypadku tylko buzi buzi :kiss: oh jak mi tej codziennosci zaczyna brakowac ;)

15 lata 2 dni temu #13098 przez ilona
witam :)
no to sloneczko miłego dnia.
Ja ze swoim jestem w konflikcie boi mnie wczoraj wkurzył i jestem obrażona :)

15 lata 2 dni temu #13105 przez Madzia89862
ehh mirella prawdopodobnie do polowy czerwca..wtedy zjedzie na tydz i jezeli bedzie potrzebny to bedzie musial jechac znowu:(

15 lata 2 dni temu #13110 przez ilona
Madzia w takich momentach jak u mnie dziś-wojna na całego to bym wolała, żeby był weekendowy, ale pewnie na dłuższą metę byłoby ciężko.

15 lata 2 dni temu #13111 przez sloneczko
ilonka a jak sie czulas w nocy? przeszly dusznosci?

wlasnie na wkladce zauwazylam troszeczke krwi, bardzo bardzo jasna i w niewielkich ilosciach, mysle ze to poprostu czop.

nic tylko czekac... ale i tak cos czuje ze to juz za niedlugo przyjdzie ta chwila, mysle ok tygodnia...takie dziwne mam przeczucie a podobno czuje sie porod jak sie zbliza, tak mowi moja polozna

15 lata 2 dni temu #13112 przez ilona
tak przeszły, lekkie parcie na krocze czuje jak chodzę. Ja zauważyłam większe upławy, ale nic poza tym, skurcze miałam lekkie w nocy.

15 lata 2 dni temu #13113 przez angela660
eh... Witam dziewczynki:)

A mnie popsuł się laptop i korzystam z okazji, że jestem u rodziców.
Mój kochany pojechał na zlot- rozpoczęcie sezonu i hm... też jestem sama;p
Nie czuje się jakoś fatalnie, ale coraz gorzej. Faktycznie przytyłam tylko jakieś 12 kg i zaczynam mieć problemy z chodzeniem, choć bardziej chyba przez ból jaki mi to sprawia. Od 2 dni jakoś łapie mnie taki kłujący ból w pachwinie i biodrze, ble...
I mam jakieś przeczucie, że jak pójdę do lekarza to dostanę skierowanie do szpitala... choć jeszcze bym tego nie chciała;/

Miłego dnia:*

15 lata 2 dni temu #13115 przez ilona
no ja mam wizytę w środę u ginekologa... mama mówi, że może nie wytrzymam do środy i spotkam się z nim w szpitalu :)

no już niedługo i wszystkie "się posypiemy" :)

15 lata 2 dni temu #13116 przez sloneczko
angela to dlatego jestes tak cichutko.

ja mam wizyte jutro, jestem ciekawa co mi powie i czy juz rozwarcie jest, czy wogole do jutra wytrwam hahaha raczej tak ;)

ok ide na spacerek.

angel przytylas tylko 12kg bo nie mialas okazji tak czesto chodzic na lody jak ja z ilonka ;) wiec musisz sie cieszyc ;) (zarcik)

15 lata 2 dni temu #13143 przez sloneczko
alez tu cicho...

ja wrocilam, najadlam sie za dwoch ;)
a teraz bede odpoczywac.

a wy jak tam, jak sie czujecie?

15 lata 2 dni temu #13145 przez ilona
ja tez wróciłam.... pojednałam się z mężem i zaraz będziemy "przyspieszać" sprawę :)
szykuje mi ciepła kąpiel a później przytulanko :) do tego masaż sutków i od dzisiaj to będzie obowiązek. :lol: dopóki nie urodzę :)

pozdrawiam :)

15 lata 2 dni temu #13146 przez sloneczko
hahah

podobno trzeba po 3 godz dziennie, ale czy w odstepach czy caly czas niewiem.

ja sie troszke boje ze cos sie stane,ale tak mi sie chce, ze chyba zapomne o bolu i tez bedzie przytulanko. :lol:

to milego wieczorku zycze ;)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka