- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.

u mni noc byla straszna juz mialam jechac, tyle co mezowi powiedzialam ze jedziemy to po 15 min bole przeszly, w nocy dwa razy sie pojawily ale nie trwaly 3 godniny jak wczesniej.
cala obolala wstalam, a jajniki i biodra to tragedia, ciekawe czy juz niedlugo, czy to poprostu przepowiadajace i jak dlugo jeszcze moga trwac...
humor mam okropny ciagle bym plakala, nie mam na nic ochoty i jest mi smutno..eh
fajnie angela ze masz kompa juz naprawionego.
natmur musosz sie cieszyc za nic sie nie dzieje, bo mnie to juz dobija ze te skurcze po kilku godz sie koncza,a nie zaczyna sie akcja..
sama niewiem kiedy powinnam do szpitala jechac, bole jak sa to czesto co 5 a pozniej co 2 min, tylko ze niektore sa tylko krzyzowe i sie nawet nasilaja. i wtedy brzuch mnie cale nie boli ale czasem sa i takie co sa co 5 min i tez z bolem brzucha...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja przynioslam z piwnicy wanienke, juz ja umylam i teraz tylko czekam na ta chwile...
no dzidzia, jak sie waga sprawdzi to wlasnie jest calkiem mozliwe ze bede miec cc bo tutaj robia juz od 4 kg. ale jakos wolalabym sie meczyc, choc sama niewiem. Ale wiem ze jak bede miec cc to tylko od pasa w dol nie pelna narkoze.
chcialabym zeby juz ten moment nadszedl, teraz czuje sie troche lepije ale i tak humor mam wisielczy
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

wiesz co ja kupilam spory kocyk do wozka i mysle ze tak mala owine ze bedzie miec pod pupa i tym tez przykryje, wiadomo jak bedzie cieplo to chyba tylko cos cieniutkiego wloze. W wozku mam wysciolke z materialu taka jak by pianke ale to jednak nie to co jakies przescieradelko, jednak ladniej bedzie wygladac z czyms pod spodem
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja jak kupilam koldre to tam byla poduszeczka, wiec ja powleklam na rozowo, bo tez taki kocyk mam i wloze ja do wozka, nic szczegolnego nie kupowalam. a podusza jest plaska i prawie cala powierzchnie wozka zajmuje, wiec bedzie pod calym cialem.
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
a tej poscieli nie mozesz do lozeczka wykorzystac? czy jest za mala?
ja jak kupilam koldre to tam byla poduszeczka, wiec ja powleklam na rozowo, bo tez taki kocyk mam i wloze ja do wozka, nic szczegolnego nie kupowalam. a podusza jest plaska i prawie cala powierzchnie wozka zajmuje, wiec bedzie pod calym cialem.
zrobiłam dokładnie to sano, ta podusia jest prostokątna i akurat tak pod całe dziecko i ma z 2 cm grubości.
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
właśnie jestem po wizycie:) Lekarz wyciągnął mi krążek i powiedział, że w gabinecie już się nie spotkamy, dał mi jakieś 2 tyg;p
A co do wózka, hm też nie pomyślałam o czymś na "dno", a w komplecie pościeli do wózka nie ma jakiegoś prześcieradła czy czegoś takiego?
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ciesze sie

no tak dziewczyny na fotelach to nie ma nawet z kim popisac

trzymam mocno mocno kciuki mamuski
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
no mały ma już- według usg- 2850g więc myślę, że koło 2,5kg do porodu może jakieś 2700g będzie ważył

szczerze, to trochę się wystraszyłam- do tej pory czułam się taka "bezpieczna", a teraz jak myślę, że w każdej chwili może się zacząć, że zaraz mały będzie na świecie i wszystko się zmieni... chcę tego i nie mogę się doczekać a jednocześnie się boję

zapomniałam zapytać lekarza, czy skoro teraz już mogę urodzić to czy mogę sobie pozwolić na jakieś delikatne "masowanie plecków"

i w ogóle wystraszyłam się bo- nie da się ukryć, że wyciąganie tego krążka bolało i tak myślę jak to będzie przy porodzie;/
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

no to waga jak na chlopczyka to super, nie za malo i nie za duzo.
hm co do masowania pleckow, to dopoki rozwarcia nie ma to mozna, z tego co wiem, ale niechce namieszac.
no ja tez jak pomysle ze jeszcze tylko 17 dni zostalo i te bole czasem to az zaczynam sie bac ale z drugiej strony sie ciesze niezmiernie

- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24

szyjka skrócona prawie na maxa, ale rozwarcia brak

mi powiedział, że jak nie urodzę do 5 "sama" to do szpitala i wywołujemy poród bo łożysko bardzo stare już jest i zacznie się zwapniać za jakiś tydzień.
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
eh Ilona, dobrze, że wszystko dobrze- teraz nie pozostaje Ci nic innego jak starać się

ciekawe w jakim czasie i kolejności polecimy;)