- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Szkoła rodzenia
Szkoła rodzenia
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ceny z tego co wiem są różne,zależnie od miasta, ja chodziłam w Warszawie, tu jest program sponsorowany przez miasto, i dla osób pracujących lub zameldowanych w Wawie są bezpłatne kursy;
Katarzynko a Ty skąd dokładniej jesteś, bo czytałam gdzieś że z suwalszczyzny bo ja pochodze z Ełku
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- Katarzynka
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kingusia i Mateuszek -Kocham miłością bezwarunkową
- gonia.1985
- Wylogowany
- gaworzenie
- Szczęśliwa mamunia
- Manga
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
Po pierwsze dlatego, że skorzystaliśmy z wielu wskazówek dotyczących pielęgnacji noworodka. O wielu produktach nie miałam zielonego pojęcia np. o wodzie morskiej do czyszczenia uszek i takiej wodzie w sprayu do noska). Oswoiliśmy się z opieką nad dzidziusiem i po próbnych kąpielach w szkole rodzenia, pierwsza kąpiel naszego synka była pestką
Po drugie mile wspominam fakt, że dostawaliśmy mnóstwo reklamowych kosmetyków i innych produktów - dzięki temu szybko mogłam się przekonać, co naprawdę mi i synkowi odpowiada (który krem, jaka oliwka, jakie wkładki laktacyjne itp)
Poza tym spotkania w szkole rodzenia, to mile spędzony czas, możliwość pogadania z innymi przyszłymi rodzicami (trochę tak jak na naszym forum, tyle że w kontakcie bezpośrednim ).
Natomiast na zajęcia o samym porodzie się nie doczekaliśmy, bo wylądowałam miesiąc przed porodem na tydzień w szpitalu i nas ten temat ominął.
Szkoła rodzenia była bezpłatna, powstała z inicjatywy położnej, którą wybraliśmy jako położną środowiskową i odwiedzała kilka razy nas już po porodzie.
- Kathi
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja nie chodziłam, do szkoły rodzenia i nie żałuję. Podstawową wiedze posiadałam, a reszty dowiedziałam sie ze stron internetowcy i czasopism dla rodziców.
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
Witam,
ja nie chodziłam, do szkoły rodzenia i nie żałuję. Podstawową wiedze posiadałam, a reszty dowiedziałam sie ze stron internetowcy i czasopism dla rodziców.
to dokładnie tak jak ja
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
Szkoła była bezpłatna w związku z tym traktowani byliśmy ot tak z łaski. Tak ja odczułam. Zostaliśmy przydzieli do grupy, do której nie mogliśmy chodzić razem - bo mąż pracuje. Potem okazało się, że będzie dojeżdżał na ćwiczenia, ale ja dostałam zakaz ćwiczeni od lekarza prowadzącego. I wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że Pani prowadząca ćwiczenia zmuszała mnie do tego hasłami w stylu "co się tak Pani pieści" "ciąża to nie choroba" "ciekawe jak Pani urodzi" itd.
W związku z tym zrezygnowaliśmy po 3 wykładach i jednych ćwiczeniach. Myśleliśmy o jakiejś płatnej, ale już odpuściliśmy. Za dużo zachodu.
Informacje o dziecku czerpiemy od lekarza, z książek, od znajomej która właśnie kończy położnictwo (fantastyczne źródło informacji) z internetu i oczywiście od innych mamuś np z forów.
Nie polecam czerpać wiedzy od naszych mam i babć. Koszmar jakiś. Zawsze coś można wyciągnąć, ale niestety mają one wiedzę przestarzałą. NP w kwestii wprowadzania pokarmów do diety dziecka, do diety karmiącej pielęgnacji itd.
Szlagierowy przykład u mine już trwają awantury, że noworodka przewieziemy ze szpitala w foteliku a nie na rękach...Może macie jeszcze jakieś "kwiatki wychowawcze"?
- jedynaczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamuśka Mikołaja ^^
a co do szkoły rodzenia, to myśmy niestety nie mieli mozliwości uczestniczenia, poniewaz mieszkamy w małym miasteczku i musielibyśmy bardzo daleko dojezdzac... ale wiem z opowiadań kolezanek i znajomych ze na prawde warto zapisac sie do takiej szkoły więc KATARZYNKO jesli masz mozliwosc to polecam
- Katarzynka
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Katarzynko z tym porodem to różnie bywa, ja urodziłam się w 37 tygodniu, a moja Niunia 2 dni po terminie
- Katarzynka
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Do Katarzynka- my również liczymy, że nasz maluch przyjdzie na świat w rocznicę naszego ślubu -19 IX
- Katarzynka
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa