- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
- Margolec
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Pozdrawiam trzymajcie się

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mysza855
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Masz rację. Powiem Ci, że zmobilizowało mnie to do działania:) Dziś spacerek na cmentarz - dawno nie byłam, a mam kawałek do przejścia - muszę rozruszać szyjkę

Chociaż nie ukrywam, że wolałabym aby mała sama się zmobilizowała do opuszczenia brzuszka, bo wywołanie źle mi się kojarzy

Dziś nocka kiepska w plecach mnie coś łupie i spać nie mogłam za bardzo. A też tak macie że w nocy przy przewracaniu z boku na bok boli Was szyjka???
Ja mam już tak kilka nocy i myślałam ze może coś sie rozwiera i skraca, ale jak pisałam lipa.
No ale co... Co nas nie zabija to wzmacnia:) Tyle dałyśmy radę to i te kilka dni więcej też damy

Miłego dzionka

- anetkafed
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
dziś udało mi się dostać do neta. I jesteśmy dalej 2w1. Czyli czekam. w sobotę jeśli nic się nie wydarzy (czyli jeszcze dziś i jutro) to kładą mnie na oddział i "pomogą naturze" tak powiedział mój doktorek. Nie wiem, co miłą dokładnie na myśli mam nadzieję, że nie od razu cesarkę. Wczoraj byłam na Izbie ktg w porządku, ruchy dzidziusia ok, szyjka krótka ale nic złego się nie dzieje. Na usg ilość płynu prawidłowa a płci.... znów nie było widać

Skurcze już mam porządne i dośc bolesne, ale nie regularne. Poza tym brzuch już bardzo nisko tak ,że jak siedzę to mi na udach leży

Poza tym u nas dalej remont w nowym domu, choć już nie wiele zostało. Mam nadzieję, że wrócimy z dzidziusiem już do swojego domku a nie do rodziców, gdzie tymczasowo się "zamelinowaliśmy"

Trzymajcie się Mamuśki, jak tylko mi się uda to jeszcze tu zajrzę przed sobotą

- Margolec
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mysza, ja nie do końca wiem, co nazywasz bólem szyjki. Nie jestem w stanie określić co mnie konkretnie w środku boli, bo tam to boleć może sporo. Może to kwestia braku świadomości swojego ciała, ale ja tego określić nie mogę, na pewno coś tam mnie w środku pobolewa jak np. trochę pochodzę.
Anetakafed, ja tez się obawiałam, że urodzę po terminie i pytałam położną co oznacza "pomoc naturze" i nie martw się, jak z dzieckiem jest dobrze i z wodami i z łożyskiem to zaczną od wywoływania oksytocyną. A długo jesteś po terminie? Cesarkę zrobią jak nie będzie postepu, np. długo masz skurcze, a nie ma rozwarcia albo wody Ci odejdą a nie będzie skurczy...Uszy do góry musi być dobrze:)
A ja byłam wczoraj w zoo z takim małym 3-letnim urwisem i stwierdziłam, że macierzyństwo to wcale nie jest takie hop siup, ale się za nim nabiegaliśmy...kosmos, ale pomimo biegania akcji porodowej jak nie było tak nie ma

Meldujcie się dziewczyny!

- mysza855
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Mi te biodra dokuczają co noc, ale lekarz powiedział, że to może być od ucisku na nerw przez dzidzię. A pachwiny to jak pochodzę więcej tez dają się we znaki:)
anetkafed
Tak jak Margolec mówi podłączają oksytocynę, żeby pomóc naturze w sensie skurcze i rozwieranie i skracanie szyjki.
Nie wiem na ile prawdy w tym wszystkim, ale podobno przy oksy te skurcze są ciut silniejsze niż naturalne. Ale zaznaczam nie wiem na ile to prawdziwe...
Ja miałam wcześniej w inny sposób indukcję więc to są opinie innych...
Ale co jak u mnie się nic nie wydarzy to też mnie to czeka

Dziś właśnie z rana dostałam wiadomość od koleżanki, ze urodziła małego bąbla

Ja wczoraj tez strzeliłam taki spacerek, że hoho i aż byłam w szoku, ze dałam radę, choć powrót już był dość odczuwalny dla krzyża... No i przez tą śliczą pogodę spuchłam dodatkowo

Teraz jeszcze tel do przychodni umówić się na 9go - może nie będę musiała w cale tam iść

Miłego dnia i odmeldować sie dalej

- kolorowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Mysza ja idę na wizyte 8-go w terminie mnie lekarz zaprosiła:) ja też mam nadzieje,że może niebedzie takiej potrzeby tam isc:)he he choc troszeczke sie boje to bardzo chciałabym miec to juz za soba:) ja wczoraj bylam z nazeczonym na cmetarzu dojsc doszlam ale z powrotem to myslałam ze Darek bedzie musial mnie niesc:) no ale jakos wrocilam:) ja nadal mam kucie w <cipce> jak sie przekrecam na bok z jednego na drugi to tez mnie boli.Mała lub mały strasznie sie wierci i to tez nie nalezy teraz do najprzyjemniejszych,no ale coz:) Wcinamy codziennie lody i nam humorek doskwiera:)
- mysza855
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja też mam cykora i to jak cholera

Mój spacer wczoraj też na cmentarz

A najgorsze to że moja szyjkla bez większych zmian

A w przychodni kazali mi zadzwonić w poniedziałek, bo oni coś dziś tylko doraźnie... co kolwiek to oznacza

Zaraz wyskoczę do miasta, bo jak tak siedzę z tym internetem to nakładam sobie więcej stresu do głowy - a po co mi to teraz?

Ale w sumie nikt nie mówił, ze bęzie łatwo

- sloneczko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
- becia*1980
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

już bym chciala urodzic, moje przeczucia ze urodze trzeciego czerwca sie nie sprawdzily, poki co pomylam podlogi i nic, boli mnie za to kosc ogonowa, jestem juz zmeczona tym czekaniem na porod, chce urodzic i juz

nie wiem moze pomyje potem okna, bo chodzenie po schodach (mieszkam na 3 pietrze) nie pomga

maz tez juz chce zebym urodzila bo ladna pogoda i napilby sie piwka czy cos, a tak sie powstrzymuje zeby w razie czego jechac rodzic

jak cos to w poniedzialek i tak ide do szpitala i mnie juz zostawia do porodu
- sara125
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kolorowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Margolec
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ale to człowiekowi myśli się kotłują w głowie jak nie ma co robić.

- Lidziun
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 20
a dzidzia jak dzidzia, rusza sie malo ale za to mocnoooo rozciaga skore, rozstepow z kazdym dniem coraz wiecej i coraz czesciej mysle o tym, ze jednak urodzi sie dziewczynka nie chlopiec, okaze sie jak urodze, oznak porodu jest duzo, widze wszystkie hehe, ale pewnie tylko mi sie wydaje ze one sa, w przyszlym tyg czeka mnie wizyta u gina i zobaczymy co powie, no najwyzej ze nie zdaze do niego przyjechac,
jakies ostatnie 2 moze 3 noce spie gorzej, wszystko mnie boli, nie mam sily przekrecac sie na 2 bok, ciasno, goraco, niewygodnie, ale na szczescie plecy mnie nie bola, dzisiaj nawet mylalam ze to juz, bo mialam mocne bole brzucha, ale przeszlo, zaczynam coraz czesciej chodzic do toalety w nocy, przypomina mi sie, ze w 1 ciazy mialam tak na poltora tyg przed porodem, wiec mam cicha nadzieje ze zdaze dojechac i wtedy niech sie dzieje co chce
- becia*1980
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

wy tez macie takie mysli ?
wczorajsze bieganie po schodach, mycie podlog i okien nie pomoglo

odmeldujcie sie, czy ktoras urodzila juz?? ciekawe jak tam anetkafed, chyba ona termin miala na 2 czerwca, moze juz jest szczesliwa mamusia i ma juz swoje malenstwo

- kolorowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wczoraj poszłam z siostrą na zakupy i powiem wam ze jak wrociłysmy do domu jak siedlam na kanape to nie moglam wstac,a brzuch miałam twardy od a do z jak kamien maluszek sie nie ruszał i myslałam ze to juz a dzis jak nigdy humorek mam swietny w sumie to tez dla tego ze mój Daro dzis przyjezdza ( jestem u swoich rodzicow) Becia ja tez tak mam.Juz mi sie nie chce targac tego brzucha:) A najgorsze jest to ze kazdy co 5 minut pyta czy juz urodziłam,czy ludzie sa slepi??

Dzidzie nasze małe wyłazcie juz!!