BezpiecznaCiaza112023

szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010

14 lata 6 miesiąc temu #19552 przez sara125
trzymamy kciuki:) ciesz sie nze w dzien ci sie zaczelo bo ja to cala noc sie meczylam i o 10.55 dopiuero urodzilam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #19557 przez madlen73
Czesc czerwcoweczki.
Jak tam u was z pordem?
Ja mam sliczna coreczke.Ma na imie Julia.
Urodzila sie 4 czerwca o 7:34 rano.
Wazyła 2550
dluga byla 47 cm.
Pozdrawiam wszystkie mamy z czerwca i dziekuje za gratulacje.
Czy juz moze ktoras urodzila z czerwca oprocz mnie??????????

14 lata 6 miesiąc temu #19574 przez sara125
to malusia byla...

14 lata 6 miesiąc temu #19600 przez sloneczko
becia to ja trzymam kciuki bardzo mocno.

madlen oj no to malenstwo urodzilas, jak dlugo rodzilas i jakie wrazenie o bolu i poporodzie?

14 lata 6 miesiąc temu #19625 przez mysza855
Halo halo!!!!!

Ja po wizycie i wpis w kartę 1-0-0. Czyli rozwarcia brak :(

Na 14go mam wypisane skierowanie do szpitala na ewentualną indukcję... mam cichą nadzieję, że obejdzie się bez tego ... :)

A pozostałe kobietki jak tam??? Zameldujcie się... Bo zaraz zostanę sama na polu oczekiwania :silly:

14 lata 6 miesiąc temu #19638 przez Lidziun
ja od wczoraj u mamy, udalo sie jechac pociagiem a dzisiaj moj maz wracal ze szwagrem, ktory bedzie cylkinowal podloge
u mnie nadal nic, zostalo 10 dni, spie gorzej, budze sie po kilka razy do lazienki, w miedzy czasie jeszcze dlatego bo bola, nie przepraszam rwą mnie uda, a to mi strasznie goraco i tak od kilku nocy, wiec mam cicha nadzieje ze w najblizszych dniach urodze
a z malym to roznie, raz ma takie dni ze tylko by spac az sie zamartwiam, a nastepnego rusza sie cale dnie, ze az mi macice rozrywa, u nas goraco, upal, dzisiaj nawet spalilam sobie rece, niby wiaterek a jednak jak mnie wzielo to slonce to szkoda gadac :P
juz nie moge sie doczekac by "zrzucic" z siebie ten ciezar, nogi zaczynaja puchnac czuje to szczegolnie na palcach, masakra
a chciala sie jeszcze Wam zapytac, czasami czuje jakby maly mial drgawki, wiem ze to nie czkawka, bo calkiem inaczej to czuc, czy ktoras z Was tez tak miala i wie co to jest???

14 lata 6 miesiąc temu #19639 przez sara125
ja nie mialami niestety nie wiem

14 lata 6 miesiąc temu #19670 przez whiteeye
Lidziun napisał:

a chciala sie jeszcze Wam zapytac, czasami czuje jakby maly mial drgawki, wiem ze to nie czkawka, bo calkiem inaczej to czuc, czy ktoras z Was tez tak miala i wie co to jest???

Ja mam coś takiego, że mały się tak wzdryga ale rzadko i nie nazwałabym tego drgawkami więc się tym nie przejmuję :) mam nadzieję że to normalne:)

Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm :)

14 lata 6 miesiąc temu #19743 przez sloneczko
cos cisza sie robi u czerwcowek, czyzby wszystkie na porodowce?

14 lata 6 miesiąc temu #19749 przez Groszek
My po wizycie u lekarza :) ale cóż z tego szyja długa jak u łabędzia, szczelnie zamknięta. Maleństwo waży ok 3300 gram, więc kawałek klocka :) Jeśli do 18 czerwca nic się nie wydarzy to 20/06 na kontrolne ktg, a jak nie urodzę do 25 czerwca to do szpitala i pomagamy naturze :) Także jeszcze 2 tygodnie z brzuszkiem ;) Spokojnej nocy życzę wszystkim

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 6 miesiąc temu #19757 przez mysza855
Hej!!!

U mnie cisza :( Wyć mi się chce, bo mam wrażenie, że już nigdy nie urodzę. A do tego ciągłe pytania czy już??? :angry:

Moja mała nawet sobie sprawy nie zdaje jak wszyscy na nią czekają :)

Jeśli do poniedziałku nic to tez pomagamy naturze - kurcze tak bym chciała tego uniknąć...

A reszta to chyba juz rozpakowana??? I to na poważnie, bo się nie odzywają...

Miłego dnia kobietki idę się czymś zająć, bo na prawdę zwariować idzie...

14 lata 6 miesiąc temu #19803 przez mysia-sia
jestem jestem i nadal 2w1, tylko dostęp do neta utrudniony, bo mąż komputer ze sobą w trasę zabrał, a wróci dopiero w pt wieczorem późnym, więc ja korzystam tylko u rodziców, a głupio tak przyjsć w odwiedziny i od razu do kompa:P

Lidziun mój mały też tak jakby się wzdrygał... nie nazwę tego drgawkami, bo za krótko to trwa... ale jest to coś takiego jakby mu zimno było... a to chyba w takiej temperaturze niemożliwe:P nie wiem co to jest, ale jakoś mnie nie niepokoi... może najlepszym wyjściem zapotyać lekarza co to się na tych rzeczach zna?:>

u nas akcja porodowa chyba jeszcze daleko... kłucia w dole brzucha, które czasem się zdażają są za krótkie, żeby mogły być skurczami i teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie ejst wynik tego, ze mały na jakiś nerw naciska... bo zawsze jest tak, że najpierw on się wierci i podczas tego wiercenia się jest ukłucie... raz dziś mnie taki jakiś ból złapał troszkę dłuższy, ale było to 4 godziny temu i od tego czasu cisza:)

na pewno mały chce, żeby mamusia najpierw zdążyła porodówkę obejrzeć:P więc do poniedziałku musi wytrzymać:P I ja te upały muszę przetrzymać... aż bym chciała żeby popadało:P

no nic pozdrawiam resztę dwupaków i te co na porodówce:P

14 lata 6 miesiąc temu #19832 przez sloneczko
oj chyba biedne czerwcowki prza bo zadej od wczoraj wieczora nie widze.

trzymajcie sie i nie myslcie o bolu tylko o tym ze malensto juz w krotce bedzie z wami.

14 lata 6 miesiąc temu #19833 przez mysza855
U mnie cisza.... Nadal 2w1:)

Najwyżej na poniedziałek mam skierownie wypisane więc jak mała do tego czasu nie ruszy pomogą naturze.

Wczoraj kilka skurczy, ale postarszyły podniosły adrenaline ,ale cóż .... ustały :)

Jakoś już nie wyczekuje.
Mała wczoraj jakby z ADHD ;) No tak się cały dzień wierciła, a zwłaszcza jak już coś zjadłam to myślałam że mi skóra na brzuchu pęknie ;)

Póki co wracam do sprzątanka i miłego dzionka życzę - a gorąco że nie ma czym oddychać B)

P.S. Co do tych "dragawek" to moja królewna tak owe czasem tez ma tak więc to chyba normalne :)

14 lata 6 miesiąc temu #19850 przez Groszek
Hej :)
Nadal 2w1 :D Żadnych oznak zbliżającego się porodu, tylko upał nam doskwiera :) Takie "drgawki" u Malucha też od czasu do czasu się pojawiają i to zazwyczaj po czkawce ;) Czerwcóweczki meldować się ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka