- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
- mysza855
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
jak miło wiedzieć, ze nie tylko ja "nie wiem" co to KTG

Ogólnie wiem co to KTG, bo jak leżałam poprzednio w szpitalu to dziewczyny miały robione,ale sama na sobie nie doświadczyłam.
No i ja już tez na tą chwilę żadnych innych badań.Mój gin tez powiedział, że mam czekać aż coś sie zacznie. A w środę dowiem się co dalej jeśli do 8go (do terminu) nic się nie będzie działo... Ale teraz to mi przynajmniej raźniej

Ciekawe może jutrzejszy dzień dziecka zmobilizuje , któregoś z bąblów do wyjścia?

Ja jeszcze w planach mycie okien, ale cały czas siąpi deszcz

Ale też się pochwalę byłam po zakupy i kupiłam truskawki

Później jeszcze raz wyskocze i zrobię koktajl - mój mąż też lubi więc jak wróci z pracy, będzie miał suprise

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mysia-sia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
- Lidziun
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 20

- kolorowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- sloneczko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
Jestem ciekawa ktora z Was pierwsza bedziesz sie dzidziusiem chwalic!

zycze powodzenie, zreszta jak za kazdym razem.
- Lidziun
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
przy 1 porodzie go nie bylo, miesiac przed terminem wyjechalam do mamy by tam urodzic (teraz sie to powtarza tylko ze jade tam tydzien wczesniej), Kuba pracowal i jak do niego zadzwonilam ze wody mi odeszly to nie wiedzial co ze soba zrobic, przyjechal dopiero w poniedzialek (urodzilam w sobote), byl tak oczarowany mala ze caly sie spocil, nie wypuszczal jej z rak

ciekawe czy teraz tez tak bedzie
- becia*1980
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

wczorajsze ktg w szpitalu dobre, wiec mnie wypuscili i kazali sie ponownie zglosic w dzien terminu tzn 7 czerwca na kolejna kontrole z mozliwoscia hospitalizacji, tzn ze mnie zostawia, no chyba ze zaczne rodzic wczesniej przed terminem

co do ktg to fajna sprawa, widac tetno maluszka i skurcze macicy, w poprzedniej ciazy to lezalam ponad miesiac przed porodem w szpitalu wlasnie przez to ze ktg bylo raz dobre a raz zle i robili mi te ktg nawet 5 razy dziennie, i tak do porodu

zaraz zmykam do przychodni zrobic kontrolne badania tarczycy, bo ostatnie wyniki mam z lutego, a musze miec aktualne, bo po porzedniej ciazy mialam nadczynnosc tarczycy (wyleczona) i od 3 lat mam dobre wyniki, ale musze sprawdzic, bo jak wyjda zle wyniki i znow wyjdzie nadczynnosc to mi beda robic cesarke bo ponoc przy nadczynnosci nie moge urodzic naturalnie wiec zobaczymy, choc ja stawiam ze beda dobre, a jak wyjdzie niedoczynnosc to wtedy dadza mi jakies leki i tyle

no a moja corcia okazalo sie ze ma angine i maz wzial na nia zwolnienie (opieke) i teraz siedzimy wszyscy razem w domu, leczymy corcia i czekamy na porod i bartusia

pozdrawiam, odmeldowac sie

- Lidziun
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
zobaczymy, czytalam gdzies ze od momentu kiedy odejdzie czop az do porodu moze minac od kilku, kilkunastu godzin do nawet 2 tygodni, a u mnie juz polowa tego czasu
pozostaje czekac... czekac.... czekac...
- mysza855
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
I chyba dziś się to nie zmieni. Noc wyjątkowo przespana na siku byłam tylko 3 razy a mała znów podniosła się trochę do góry,bo przestała uciskać mi nerw i pierwszy raz od 2 tyg nie drętwiały mi biodra

U mnie czopa jak nie było tak nie ma. A wypatruję go uważnie

Więc tak jak myślałam załapię się na wizytę zanim lekarz pójdzie na urlop. Mam nadzieję, ze coś sensownego wymyśli na czas jego nie obecności... Do terminu niedleko a zostać teraz bez opieki lekarskiej to dla mnie dodatkowy stres. Moze każe mi się zgłosić do szpitala z dzień po terminie??? Już sama układam sobie scenariusze

Pozdrawiam serdecznie i medlować sie dalej

- mysia-sia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
jestem właśnie po wizycie u gina, poweidział, że maluch rośnie dobrze, ciśnienie w normie, nadal tyję, Hb też się ustabilizowało, zasugerował tylko branie jakichś witaminek i że dużo mam wyprysków, ale niestety ten typ tak ma i u mnei to normalne:P
poza tym nic się ciekawego nie dzieje... tyle że dziś lepszy humorek jakby:)
kolorowa ja też takie kłucie miałam, ale już od jakichś 2-3 tygodni, a do mojego terminu jeszcze trochę, więc nie wiem czy to ma coś wspólnego ze zbliżającym się porodem:)
Pozdrawiam i spokojnego dnia życzę

- kolorowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- mysia-sia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- whiteeye
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Dziś jakiś męczący dzień. Ani chodzić, ani leżeć, ani siedzieć za bardzo nie mogłam. Posprzątałam trochę to się ssapałam no to się kładę żeby odpocząć, a tu kręgosłup boli, wstaję uda bolą stopy spuchnięte ...

Co do tego, że poród boli, to zastanawiam się nad znieczuleniem zewnątrzoponowym. Nie wiem czy chcę znosić taki ból, skoro można trochę to złagodzić. Ściskam wszystkie nie wypakowane

Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm

- mysza855
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Nadal 2w1. Dziś na 17:30 wizyta - zobaczymy czy coś się rusza w kieruku wielkiego finału

Kolorowa ja też mam termin na 8go

Szyjka mnie boli, nawet w nocy jak przewracam sie z boku na bok. Wczoraj jak trochę więcej pochodziłam to czułam ucisk na nią. Poleżałam i ok. Skurcze mam ale co z tego jak to nie "TE"

Dobra dwupaczki odmeldować się dalej

- whiteeye
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja mam wizytę na 14go (termin na 23) na ostatniej wizycie Pani doktor stwierdziła że główka jest nisko no ale jeszcze trochę trzeba poczekać. Synek się tak ułożył, że nie słychać było serduszka, ale po chwili zabiło mocniej niż kiedykolwiek wcześniej

Ja muszę przestać myśleć o tym jak bardzo chciałabym już urodzić

Ciekawe czy któraś z koleżanek już się "wypakowała"

Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm