BezpiecznaCiaza112023

szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #17931 przez Groszek
Agusia witamy serdecznie... To chyba jak każda z nas nie może się już doczekać swojego Maleństwa...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #17939 przez becia*1980
anetkafed, skad wiesz ze to czop, a jak to wygladało, daj znac jak bedziesz jechac na porodowke, trzymam kciuki :) na mojego synka jak sie nie rusza to mam sposob zeby zjesc cos slodkiego lub napic sie soku z pomoaranczy lub zjesc pomarancze, oj to wtedy sie zaczyna gimnastyka, poki co na razie zawsze dziala ;) smiesznie bo teraz cos mu sie przestawilo, poprzednio mialam tak ze w ciagu dnia mial swoje pory aktywnosci, a szalal glownie w nocy jak tylko szlam spac ;) a teraz jest odwrotnie, jakby w nocy spal i mniej sie ruszal a za to w dzien nawet jak nic nie robie, sziedze czy leze to sie rozpycha i przeciaga jak nie wiem co :laugh:

groszek dobrze ze u ciebie ok, uwazaj ty lepeij na siebie i maluszka :)

agusia28, witamy :lol: , ktoras z dziewczyn jest z okolic bydgoszczy, poczytaj we wczesniejszych postach :)

a u mnie nic tylko czasem lekki bol jak przy miesiaczce ale to glownie jak chodze, a tak to ciagla gimnastyka w brzuchu :blink: remont dobiega konca uff nareszcie, tzn. pokoj corki juz dzis skonczony ale jeszcze trzeba bedzie pomalowac pozostale sciany po remoncie i na jednej scianie polozyc tapete, no i najgorsze posprzatac :dry: dobrze ze mama i tesciowa sie zaoferowaly :lol: wiec mysle ze do konca tygodnia bedzie spokoj, i mysle ze do konca tygodnia skocza ta mala usterke w sypialni, ale czekam jeszcze dzis ok 16 maja przyjechac majster i kierownik i zobaczyc co i jak, zadecydowac, tak wiec mysle ze moge spokojnie urodzic w przyszlym tygodniu :silly: o ile maly sie zgodzi poczekac, a moze wyjdzie mi ta prorocza data 3 czerwca, zobaczymy :blink:

14 lata 6 miesiąc temu #17940 przez agusia28
pytam o bydgoszcz bo chcialam zapytac czy ktoras z was rodzila w bydgoskim bizielu bo niewiem czy wszystko spakowalam do torby liczylam na jakas podpowiedz
a ty z kad jestes groszek?

14 lata 6 miesiąc temu #17943 przez Groszek
agusia28: Groszek melduje się ze stolicy Karkonoszy- czyli Jelenej Góry :)

becia*1980: uważamy na siebie, tylko Maluch coś zaczyna wybrzydzać z jedzeniem mamusi ;)

14 lata 6 miesiąc temu #17950 przez agusia28
ja tez juz miewam skurcze z reguly sa bezbolesne takie twardniecie brzucha ale zdazaja sie tez takie co zabola. w sobote czeka mnie przeprowadzka z mieszkania na czwartym pietrze do domu tak sobie mysle ze jak pochodze po schodach co jest nie uniknione przy przeprowadzce chociaz dzwidac nie bede rzecz jasna to moze szybciej zawitam na porodowce. w sobote bedzie koniec 37 tyg wiec juz bede mogla urodzic no nie? a moze malej spodobaja sie te spacery i wcale nie zechce wtedy przyjsc.

14 lata 6 miesiąc temu #17978 przez Lidziun
ja niedawno wrociłam od lekarza, powiedział że moje ciało jest przygotowane, no w sumie szyjka jeszcze zamknięta (tak stwierdził), ale teraz czekamy tylko na to aż mały będzie gotowy do wyjscia, jeszcze 4 tygodnie, ogólnie wszystko w normie, twardnienia brzucha- naturalnie są, brzuch się obniżył i też jak siadam to czuję jakbym miała brzuch na nogach, przybyło mi 10kg to mniej wiecej tyle co w 1 ciąży, dzisiaj o 3 w nocy miałam 2 skurcze baaaardzo bolesne i przypomniało mi się jak bardzo bolą skurcze porodowe, masakra już jestem przerażona, zaczynam się bać :). Rano, od razu po przebudzeniu, jak wstałam zrobiło mi się tak strasznie mokro, juz sama nie wiedziałam co to jest może czop mi odszedł, może wody odchodzą, ale po umyciu się już nic nie leciało, sama nie wiem co to mogło być, a teraz sobie leżę i odpoczywam :)

14 lata 6 miesiąc temu #17993 przez anetkafed
ja wróciłam właśnie z izby przyjęć. Faktycznie był to czop, a wyglądał jak brunatne upławy, żadnego śluzu ani nic. Jeszcze teraz mi wychodzi. Na izbie zrobili mi ktg, poleżałam trochę tzn 2 godzinki i wypuścili do domu. Dzidziuś faktycznie jest już mniej ruchliwy, choć na ktg ruchy były systematyczne. Powiedzieli mi, ze po odejściu czopa to może być od kilkunastu godzin do tygodnia do porodu. Na chwilę obecną wszystko jest ok i rozwarcia nie mam. Mam pilnować ruchów i ewentualnego odejścia wód. Tak że mieliśmy dziś mały próbny alarm. :) Teraz brzuch trochę twardy, ale skurczy nie ma. Czekamy więc dalej. Pozdrawiam

14 lata 6 miesiąc temu #17995 przez ewa27lux
Witajcie dziewczyny jestem juz w domu po cesarce ale czuje dobrze poza bolem w plecach to nawed szef nie boli a synke grzeczny i co najważniejsze nazwalam go Jonas Nejson maly budzi sie do jedzenia a tak to spi dolanczan jego zdjecie mam nadieje ze sie uda. pozdrawiam
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #17999 przez ewa27lux
zapomnialam dodac ze maly ma 50.5cm i wazy 3360 gr a urodzil sie 19.05.2010 o 9.20 wiec nie jestem czerwcowka ale milo z wami bylo wiec zotane dalej z wami i trzymam kciuki za was i wasze pociechy.

14 lata 6 miesiąc temu #18001 przez anetkafed
ewa gratuluję synka. Śliczny i fajnie że grzeczny. :) Dbaj o siebie i nie przemęczaj się. Pozdrawiam :)

14 lata 6 miesiąc temu #18010 przez mysza855
ewa GRATULACJE!!!!! :lol: Śliczny szkrabek!!!
Jak tak popatrzałam to już się swojej królewny doczekać nie mogę :)

anetkafed
no to czop masz za sobą ;) Pierwszy z konkretniejszych objawów.
Ja to mam już manię - wypatruję tego czopa za każdą wizytą w wc ;) Mam nadzieję, że pojawi się wcześniej a nie z odejściem wód.

Ja skurcze w ciągu dnia jak na @, ale póki co nie regularne... więc co innego pozostało jak czekać dalej :dry:

Dobrej nocki życzę i jak najmniej pobudek na siku ;)

14 lata 6 miesiąc temu #18032 przez becia*1980
witam w dwupaku :)

ewa27lux, serdeczne gratulacje, malenstwo slodziutkie, trzymaj sie cieplutko, fajnie masz ze juz maly z taba na swiecie :), jakbys miala chwilke to napisz ile wczesniej urodzilas i dlaczego przez cesarke.

anetkafed, to ty chyba nastepna w kolejnosci do porodu ;)

ciekawe jak tam margolec, cos sie nie odzywa, czyzby na porodowce :unsure:

ja ostatnio tak biadolilam sobie ze nic sie nie dzieje, ale juz cos zaczyna sie dziac ;) tzn. wczoraj wieczorkiem przez kilka godzin mialam bole w dole brzucha jak na miesiaczke, a przy tym odczulam kilka bardzo silnych skurczy az nie moglam powietrza zlapac jak mnie skrecilo, ale na nieszczescie nieregularne :( im dluzej to wszystko trwalo to odleglosci miedzy skurczami robily sie coraz wieksze, az po kilku godzinach poszlam sie umyc i polozyc spac i minelo wszystko, no ale mysle ze juz coraz blizej i zaczynamy przygotowania i cwiczenia do tego wielkiego dnia, obserwowalam czy po tch skurczach nie odszedl mi czop, ale nic sie nie dzieje, jedynie brzuch coraz nizej spadl :) przy bolach chodzilam zgarbiona jak babulenka bo nie moglam sie wyprostowac, dopiero prysznic pomogl ciut sie rozluznic, no i glebokie oddychanie pomoglo rozluznic macice przy skurczach, az mnie ciarki przechodza na samo wspomnienie, bo od razu przypomnialy mi sie te bole podczas poprzedniego porodu :dry: u mnie poki co tyle, a jak tam u was??

prosze sie odmeldowac!!!

14 lata 6 miesiąc temu #18033 przez Groszek
My również w dwupaku, ale mamy jeszcze trochę czasu :) Zero jakichkolwiek oznak, nawet najmniejszego skurczu... także jeszcze sobie poczekamy :D

ewa27lux: gratuluje serdecznie Maleństwa :)

becia*1980: Super że coś zaczyna się dziać :) może na dniach i Ty będziesz miała Malucha w swoich ramionach :)

14 lata 6 miesiąc temu #18034 przez ewa27lux
becia*1980 - urodzilam wczesniej bo polozna stwierdzila ze mam za waska szyjke macicy w 3 miejscach i to o caly centymetr a niestety liczy sie każdy milimetr za to po 5 tyg chodzenia do niej wyslala mnie na badanie cos jak rędgen (scan)i niestety jej przypuszczenia sie sprawdzily i tak jak w poniedzilek bylam uniej to w srode juz trzymalam moje malenstwo w ramionach jestem taka szczesliwa.

14 lata 6 miesiąc temu #18038 przez mysza855
Melduję, że ja też nadal 2w1 :)
Chociaż brzuch już konkretnie opada - sama to dostrzegam, to oprócz skurczów miesiączkowych nic "mocniejszego" mi nie dokucza :dry: Mała się wierci, ze już czasem siły nie mam, a skóra na brzuchu to już bardziej się nie da naciągnąć... Litry oliwki wsmarowuje i póki co na samym brzuchu rozstepów nie dopatrzyłam (tfu tfu) ale za to nogi potrzaskały i na biodrach... :dry:

Mała w dzień wariuje, ale za to w nocy spokojnie. Czasem jak wracam z wc to czuję jak się tylko delikatnie przekręca. A w dzień to nogi w żebra, żołądek i gdzie tylko się da ;)
U mnie póki co czopu też nie widać... Czasem już schizuję, że mi jakoś mokro - masakra. Doszukuję się już wszystkiego.
Boję się, ze coś przegapię... A jakie huśtawki nastrojów mam... uuuu - biedny mój mąż...;) Wczoraj najpierw się na niego wściekłam za banał, potem się poryczałam, bo boję się nowej sytuacj i ogólnie kiedy zacznie się poród, a na końcu uśmiech od ucha do ucha... Czasem to już sama z sobą nie mogę wytrzymać :blink:

3majcie się ciężaróweczki i piszcie jak tam sprawy się u Was mają. :) Miłego dzionka - bogatego w symptomy rychłego porodu ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka