- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
- whiteeye
- Wylogowany
- gaworzenie
Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
- Lidziun
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
nie wiem jak wy ale powiem szczerze ze boje sie porodu, wiem juz co mnie czeka, jak bardzo bedzie bolalo w trakcie porodu a potem pologu i jestem tym przerazona, coraz czesciej zaczynam myslec o tym aby moj maz byl ze mna (niestety on nie chce), chcialabym miec juz to wszystko za soba
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- sara125
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Lidziun
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- whiteeye
- Wylogowany
- gaworzenie
Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mój mąż od razu sam się zadeklarował, że chce być przy mnie podczas porodu, ale ja się zastanawiałam czy on da radę... on się dentysty boi, a poród to jednak bolesna sprawa;) poza tym nie wiem czy zdąży dojechać, bo ostatnio cały czas w drodze jest i całymi dniami siedzę sama w domu:(
- becia*1980
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja przytylam juz 17kg a w poprzedniej ciazy 30kg nic nie moge poradzic ze tyje obecnie jestem w 31 tygodniu ciazy, maluszek wazy 1505g (usg w 29 tygodniu), no i bedzie syn Bartosz:) lepiej pochwalcie sie jak tam wsze przygotowania wyprawkowe co?? Ja juz kupilam z corcia (ma 4 lata cieszy sie bo bardzo chciala miec braciszka) i mezem czesc wyprawki i ona pomagala w wybieraniu i miala oczywiscie z tego ogromna radosc i stysfakcje, poza tym czula sie wazna i dumna jako siostra:) no w sumie to zostalo mi kupic tylko komsetyki dla maluszka i pampersy, lda mnie wyprawke poporodowa no i co najwazniejsze wozek i foelik, czyli to co najdrozesze zostawilam to na koncu bo nie mam kasy i czekam na zwrot z US W sumie wybralismy taki wozek :
allegro.pl/item964679024_delti_emu_x_lan..._8_el_megatanio.html
jest taniej niz w naszych sklepach i hurtowniach o 250zl, dlatego kupie na allegro:)
ciuszki mam wszystkie poprane i poprasowane, musze dokupic tylko brakujace drobiazgi moge spakowac juz torbe do szpitala zeby czekala sobie. Szykuje sie moze wedlug was za szybko ale obawiam sie zeby nie bylo jak z corka ze miesiac ponad przed porodem lezalam w szpitalu i to do porodu samego bo ktg mialam rozne raz lepsze raz gorsze a mam obciazony wywiad wiec mnie trzymali. Nie chce znowu zostawic w razie czego meza samego z tym wszystkim a do tego musi sie przeciez zajmowac nasza corcia. podzielcie sie waszymi przygotowaniami i wyborami.
termin mam na 5 czerwca pozdrawiam wszystkie mamusie
- Lidziun
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja mam gorzej bo to moje pierwsze dzieciątko, więc nic po starszych dzieciach nie mam, ale na szczęście mam dobre koleżanki:)
u mnie na razie ciuszków w bród:) a jeszcze więcej się zapowiada:) więc tym się martwić nie muszę kupiłam też od koleżanki leżaczek, w którym synuś będzie mógl być zawsze blisko mnie, niezależnie od tego co będę porabiać poza tym rozglądam się już od jakiegoś czasu za łóżeczkiem, materacem, pośceilą co jest już praktycznie wybrane czeka tylko na zamówienie i odebranie:) jeśli chodzi o wózek to nie chcę sama decydować więc czekam kiedy mąż będzie bardziej dyspozycyjny:) tak samo z fotelikiem:) zastanawiam się także nad pieluchami i husteczkami bo widziałam ostatnio w jakiejś gazetce promocję z jednej strony może trochę za wcześnie, bo mam prawie całe 3 m-ce jeszcze, a z drugiej strony taka okazja może się nie powtórzyć
dla siebie wyprawkę już prawie mam:) brakuje mi jeszcze laktatora chyba tylko, a tak to raczej gotowa:)
oczywiścei jeszcze nie popakowane ładnie w torbę, bo za wcześnie- myślę, że za miesiąc jakoś będę się tym zajmowała
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
30 tydzień, Stasio ma już 2kg żywej wagi:) Wg wszelkich rozmiarów wyprzeda swój termin porodu o jakiś tydzień. Kawała chłopa!
Mamusia przytyła już 9,5kg od początku ciąży.
Jestem prze szczęśliwa.
A jeżeli chodzi o wyprawkę, to już mamy prawie wszytko, zostały drobiazgi typu kosmetyki, pieluchy, jakiś zestaw szpitalny dla mnie. Wózek wybrany (trzeba tylko kupić łóżeczko do przewiezienia, wanienka do odkopania od cioci i można młodego członka rodziny przyjmować
- whiteeye
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja nie mogę się doczekać kolejnego usg, bo ostatnie było w 21 tygodniu. Ciekawa jestem jak rośnie dzidzia no i czy w końcu ośmieli się pokazać czy jest chłopcem czy też dziewczynką
Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm
- Lidziun
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- ewa27lux
- Wylogowany
- gaworzenie