- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
- b_beatka4
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kropla miłości znaczy więcej niż ocean rozumu

whiteeye nie wszystkie teściowe są takie same, mi się akurat trafiła cud kobieta

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Margolec
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
U nas brzuszkowe problemy się wyspokoiły (oby nie zapeszyć), tzn. jest lepiej, ale to nie jest jeszcze efekt pożądany. Byliśmy u lekarza (przeszukaliśmy pół internetu żeby znaleźć kogoś z dobrymi opiniami, i stówka poleciała). Trafiliśmy do pediatry homeopaty - trochę sie tego bałam bo homeopaci kojarzą mi się z nawiedzonymi czarodziejami i tu się zawidołam. Pani Doktor przebadała nam Małego od góry do dołu (podejrzewała skaze białkową, ale póki co mamy go tylko obserwować bo ma za mało objawów). kazała nam odstawić WSZYSTKO, cała masa kropelków, herbatek ziółek tylko mu rozpulchniła jelita i wywołuje jeszcze więcej gazów i problemów z kupą. Do tego Małego mdli więc wyobraźcie sobie co takie dziecko przeżywa. Przepisała nam jakieś łagodne granulki homeopatyczne (rozpuszczamy w wodzie i podajemy kilka razy dziennie) i w razie czego czopki na rozluźnienie brzuszka.
Mija trzeci dzień, Mały nam śpi w dzień (wcześniej nawet godziny ciurkiem nie przesypiał, dziś poszła pierwsza kupa bez wspomagania (łatwo nie było,ale zrobił ją bez czopka i była ogromna!). Oby tak dalej!

- sloneczko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
i tych czopkow na rozluznienie brzuszka.
ja wszystkiego probuje, mala ma straszne klopoty... opisuje wszystkie "ratunku kolka" jak narazie tez wszystko odstawilam i od wczorkaj podaje tylko czopki z kminku, zobaczymy.
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

U nas wszystko ok... Mały super reaguje na nowości w mojej diecie

ech z tymi teściowymi to jakaś plaga

Mam nadzieję że te brzuszkowe problemy wkońcu ustąpią

- Margolec
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- sloneczko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
dobrze ze Wam pomaga.
noc byly u mnie znowu nieprzespana, a od 7 do 12 mala tak plakalam ze tragedia, juz ja ubralam i wyszlam na spacer myslam ze pomoze i nic..teraz usnela, nawet ode mnie mleka niehce pic, az tak nie bylo.
- mysza855
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
ja też poproszę o te nazwy. U nas zależy od dnia, ale problem z kupką jest

Groszek
Polecam maść PURELAN - rewelacja!!! Może tak u mnie się sprawdziła bardzo przy początkach karmienia, gdzie mała strasznie "pogryzła" mi brodawki. Trochę koszuje, ale warto

Pozdrawiam

- mysza855
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Czopki ponoć dobre są na wiele dolegliwości nazywają się VIBURCOL - to chyba też homeopatyczne. Chyba sie po nie wybiorę.
Póki co podaję jej Bobotic - niby jakaś poprawa jest, ale zobaczę jak jeszcze dziś z tą kupką będzie...
- Margolec
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A w mojej diecie co raz więcej nowości też wg tych zaleceń (nawet fasolkę szparagową i kalafiora jadłam) i małemu nic nie jest. Zaleciła głównie ograniczyć cukry, bo małemu w brzuszku fermentują i powodują gazy. Chodzi o cukry proste sztuczne. Czyli słodycze i wszystko co dosładzane...Ograniczyłam nie wykluczyłam
To tyle.
Idę spać
Pozdrawiam i powodzenie
- mysia-sia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
U pediatry byłam, to powiedziała mi, że te wymioty małego mogą być wywołane zbyt częstym jedzeniem, kazała czasem przepoić wodą z glukozą i rzeczywiście pomogło, nie powtorzyła się taka sytuacja już. Zobaczymy jak będzie dalej.
Niestety zaczęliśmy gorzej sypiać

Pozdrawiam
- kolorowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
U nas jest bardzo dobrze,Kacperek w nocy budzi sie co trzy godziny,ale potrafi usnac o 22 a wstac o 3-4 nad ranem w dzien coraz mniej śpi ale lezy w lozeczku i gada do siebie:) i sie usmiecha nie narzekam narazie jest dobrze:)
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Cichuto się tutaj zrobiło

Wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry i na całe szczęście wszystko jest ok

pozdrawiamy Groszek z Michałkiem
- Lidziun
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 20
maly rosnie tak szybko, robi sie coraz pulchniejszy, ale niestety z tego goraca wychodza mu potowki na policzkach, spi juz nawet bez przykrycia, ale jak jest az tak strasznie goraco jak dzisiaj, to niestety juz nic nie moge poradzic, ewentualnie rozebrac na pampersa

juz za kilka dni pierwsze szczepienie bo to juz 6 tydzien i teraz wlasnie znowu zaczyna sie u mnie problem z laktacja, maly chce coraz wiecej a piersi nie nadazaja produkowac, ale mam nadzieje ze szybko nam sie uda "naprodukowac" tak jak to bylo w 3 tygodniu jego zycia
mam do Was pytanie, piszecie cos o wspomaganiu w robieniu kupek przez dzieciaczki, a dokladnie w jaki sposob pomagacie??? slyszalam kilka lat temu historie pewnej dziewczyny ktora opowiadala, ze jej znajoma wkladala dziecku termometr do tylka by robil codziennie kupke. masakra, zal mi tego dzieciaczka,
a jak sie czujecie dziewczyny jako matki?? Amelia jak zaczela mowic mama, to nadal nie moglam uwierzyc ze nia jestem, dziwne hehe
- kolorowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Miłego dnia Wam życzymy