- Otrzymane podziękowania: 20
- /
- /
- /
- /
- szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
- Lidziun
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Margolec
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Zagląda ktoś tu jeszcze? U nas jest jedna wielka załamka...Nasze granulki i czopki pomagały do czasu...tzn czopki nadal pomagają czasami. DO tego okazało się że z tego płaczu Mały ma przepuklinę pępkową. Musimy robić wszystko żeby nie wył (rozpuścimy go jak dziadowski bicz, ale tym będziemy się później martwić). Przechodzimy na butlę żeby miał jak najbardziej jednolity pokarm (na samej piersi byśmy nie dali rady). Zaczyna mnie to wszystko przerastać. Całymi dniami siedzę z Małym na rękach i go bujem żeby tylko nie płakał. Masakra!

- sunflower
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mam nadzieje, że zrozumiałe te moje wywody. Pozdrawiam
- sloneczko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
morgolec wspolczuje Ci bardzo, u mnie jest troszke lepiej, ale mala ma kolki nie przepukline pepkowa, u to biedny cierpi, a ty z nim, wiem co to znaczy nosic dziecko godzinami.
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

Miłego dnia życzymy
- Lidziun
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 20
moj Oluś jak go nazywa Amelia rosnie i rosnie, od jakiegos tygodnia bardzo interesuje sie kaczkami a mianowicie pozytywka nad lozeczko, jak tylko przestaje ona grac zaczyna plakac hehe, problemy kolkowe nas nie dotycza, jem wszystko na co mam ochote, truskawki, morele, czeresnie, nawet kapuste czy fasolke, jak na razie nie moge jesc tylko brzoskwin. ale nie narzekam na macierzynstwo, jest lepiej niz z Amelia jak byla w jego wieku gorzej mamy ze spaniem bo zamiast spac po 2,5 godz jak wczesniej, to spi godzinke i sie rozbudza, nie wiem z jakiego powodu mu sie to odmienilo, ale nie liczac tego jest wspaniale, czego tez Wam zycze
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

U nas prawie wszystko jest ok... jedyny problem to z wieczornym usypianiem... Michał od 19 do 23 chciałby non stop wisiec na cycu... trochę possie, zaśnie a jak się przebudzi to strasznie płacze, a po paru minutach spokój i znowu cyc... także wieczorem jestem tak wymęczona że padam na twarz... Lidziun ja też jem wszystko i nie ma problemu

- mysza855
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

O rany, ale mnie tu nie było...

U nas dupa blada kolki jak były tak są,a czasem to już mam wrażenie że się nasilają, albo już mi sie tylko wydaje ze zmęczenia...
Tydzień temu byliśmy na szczepieniach i lekarka kazała zastąpić jeden posiłek butlą, bo wg niej mała przybrała w dolnej granicy normy...Choć nigdy po jedzeniu nie płakała, ze jest głodna więc na moje najada się moim mleczkiem.
Oczywiście polecane mleko Bebilon - mieliśmy zakupione w razie "W"... 5 podejść podania Bebilonu skończyły się na wypluwaniu i podjęliśmy próbę podania Bebiko i hura udało się niuni zasmakowało:) Ta więc na śniadanko szama butlę.
Wczoraj kontrola wagi po tygodniu i wszystko ok.A butlę tak na prawdę ciągnie dopiero uczciwie od niedzieli

No i prośba do lekarki o coś na kolkę, bo z tych wszystkich specyfików dostępnych bez recepty mam już chyba wszystko i lipa - teraz to mogę sobie swoją aptekę otworzyć

Dostałam receptę na jakieś czopki robione... - zobaczymy - dziś o 16:00 mam odebrać.
Podobnież jak ja miałam kolki po takich czopkach robionych mi przeszło jak ręką odjął... Zobaczymy czy na moją małą zadziałąją, a ponoć to ten sam skład jak 25lat temu

Ja wciskam i zaklejam Martynie pępęk, bo sam jej sie nie wciągnął, a od płaczu go wypychało... Więc znajoma położna pokazała co robić i tak kleję już jest lepiej, ale dopóki kolki to musze zaklejać.Żeby właśnie przepuklina nie powstała.
Pozdrawiam

- ewa27lux
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- ewa27lux
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- sloneczko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.

mnie sie zawsze taka karnacja marzyla u dziecka, ale cos mi sie wydaje ze moja dziecinka odziedziczy karnacje po mezu, czyli "blada twarz" jezeli po mnie to latem bedzie murzynka

- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ewa27lux
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-