BezpiecznaCiaza112023

szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010

14 lata 1 miesiąc temu #36575 przez Madzia89862
whiteeye jezeli te kupki wystepowac zaczely po podaniu jabluszka itp no to wszytsko jasne..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #36668 przez whiteeye
Groszku próbowałaś maści na dziąsełka: np bobodent albo dentinox N ?? Może pomogą. U nas ząbków nie ma ale w nocy zaczyna gorzej spać co sprawia że w dzień ja wysiadam i nie mam siły a czasem ochoty się małym zajmować. Niestety nie ma mi kto pomóc mąż w pracy dziadkowie daleko... Czasem bycie mamą wydaje mi się bardzo trudne :)

Jeszcze pytanko do mam karmiących piersią, jak często karmicie swoje pociechy?

Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm :)

14 lata 1 miesiąc temu #36670 przez Madzia89862
ja karmilam na zadanie do 6 miesiaca potem jakos mniej

14 lata 1 miesiąc temu #36683 przez Groszek
Whiteye próbowaliśmy ale nie działa... niestety musimy się przemęczyć... Ja też sama się zajmuje Miśkiem bo mąż pracuje do 20 a do tego jak mały w nocy da czadu to wyglądam jak śmierć :) Ale takie są uroki macierzyństwa :)

Michała karmię na rządanie :) czyli co jakieś półtorej godziny

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 1 miesiąc temu #36704 przez Margolec
Hej u nas Stasiek też wielkolud. Dziś byliśmy na wizycie waży 7700 i mierzy 69cm. Mamy za to kolejne "kwiatki". Po perypetiach lekarskich trafiliśmy wreszcie do dobrego lekarza prywatnie, który zalecił podawanie dziecku Bebilonu pepti na skazę białkową. Po niem wszystkie problemy kupkowo - kolkowo 0 skórne poszły w cholerę.Nie stać nas żeby co miesiąc płacić 140zł za wizytę,a na rejonie powiedzieli, że wg nich skazy nie ma. Trudno żeby miał objawy skórne, skoro od miesiąca nie dostaje alergenu w formie mleka. pani doktor nie wierzy i recepty nie da. Głupia!Jestem potwornie zła, bo powrót do normalnego mleka to kolejne histerie.
Poza tym jemy jabłko i kaszkę bezmleczną z jabłkiem na noc - mieliśmy nadzieję że po niej nam noc prześpi, ale niestety:( budzi siędalej. Zęby idą jak 150! ślini się pcha wszystko do pyska, smarujemy bobodentem, a czasem na noc dajemy panadol. Od przyszłego tyg zaczynamy z marchewką przygodę.

14 lata 1 miesiąc temu #36712 przez whiteeye
No to Twój Stasiu wielki chłopak :) Rosną nasze pociechy. Pytałam o karmienie, bo się zastanawiam czy mój mały za dużo nie dostaje, bo zaczął ulewać co mu się wcześniej nie zdarzało.

Maciej ur. 19.06.2010r.

14 lata 1 miesiąc temu #36752 przez Madzia89862
no ja bym stawiala na to jablko...dlatego kupki i ulewanie przyszlo

14 lata 1 miesiąc temu #36759 przez b_beatka4
Cześć dziewczyny ale mnie tu dawno nie było nie miałam za bardzo czasu:(Zosia rośnie jak na drodżach z dnia na dzień potrafi więcej:)
Mojej małej w ogóle jabłuszko nie przysłużyło, brzuszek ją bolał po nim i kupy nie mogła zrobić, więc przeżuciłyśmy się na marchewkę i kupy są codziennie i dzidzia szczęśliwa :)Dopiero zaczełam wprowadzać papki,od następnego tyg. będziemy próbować zupki jarzynowej :laugh: Pozdrawiam wszystkie mamusie :laugh:

14 lata 1 miesiąc temu #36820 przez mysza855
Margolec jak ja dobrze znam problem skazy....
Martyna też jest na Pepti z tym ze nasza pediatra nie ma problemu z wystawieniem recepty.
Na problemy skórne przy skazie mogę "z palcem w nosie" polecić krem firmy Exomega nazwa A-Derma. Tuba 200ml więc dla maluszka starcza na bardzo długo. jedyny minus to cena w aptece internetowej daliśmy 52zl z przesyłką 62zł (bo u mnie nigdzie tego nie było). Ale krem jest rewelacja i warty swojej ceny!
A raczej Cię nie pociesze, bo Martynie po zmianie mleka ustąpiły objawy, ale skórne powracają(cały czas teraz na Pepti) - co prawda nie w takiej ilości jak po Bebiko mieliśmy. Ale pytałam naszej pediatry i powiedziała, że niestety tak jest. I nawet Nutramigen nie daje 100% gwarancji, bo w tych mlekach jest białko, ale zmnimalizowane i bardziej przetworzone.
Z tym, ze (tu pocieszające :) ) w wiekszoćsi do 1roku skaza mija :)- -oby!!!

Martyna z tymi ząbkami to ma tak, ze po kąpieli możemy zapomnieć o spaniu, bo ona chętna do zabawy i to codziennie trwa tyle samo i jak w zegarku do godz 22 możemy zapomnieć o zaśnięciu :)- ale podobno ja przy zabkowaniu też taka byłam:) nie płakałam tylko chciałam sie bawić :) Z dwojga złego zawsze lepiej w te stronę ;)

Pozdrawiamy:)

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #36828 przez whiteeye
Madzia89862 napisał:

no ja bym stawiala na to jablko...dlatego kupki i ulewanie przyszlo

Już wczoraj mu nie dawałam. Zobaczymy jak dziś sprawy będą wyglądały. Po porannym karmieniu trochę ulał, ale też nie odbił za dobrze zaraz po. Zobaczymy.
A co do kupek to on ma tak od początku, że mączy się ze zrobieniem ale robi rzadkie, co najmniej 3 razy dziennie no i w nocy też.
A to mój malec :)
http://picasaweb.google.com/lh/photo/kJ6LOMMCSkcur_mIe7jkcmaN3gE0cg-_kNo98rbfd5M?feat=directlink

Maciej ur. 19.06.2010r.

14 lata 1 miesiąc temu #37164 przez mysia-sia
nono:) dzieciaczki rosną jak kwiatki na wiosnę:)
Kuba ma 68cm (sama mierzyłam:P) i waży 6600g. Od tygodnia dostaje już różne takie... były banany, które najbardziej mu chyba smakowały:P i jabłuszko i jupka ziemniaczano-marchewkowa i jarzynowa i tylko raz był problem z kupką, ale to może dlatego, że za dużo na raz dostał, bo 3 dni pod rząd taką sporawą porcję... ale co zrobić jak dziecko chce jeść i tylko dzioba otwiera jak łyżeczkę widzi:P nawet jak to nie jego łyżeczka i nie jego jedzonko:P a poza tym cyca zawsze kiedy chce, czasem co godzinę woła a czasem i 3 godziny bez jedzenia wytrzymuje:)

na szczęście teraz jak dostaje inne jedzonko to zaczyna coraz lepiej spać:) nie jest to jeszcze takie spanie, że całą noc jak tu dziewczyny pisały;) ale nie wstaje już co godzinę;)

co do skazy to też mieliśmy problemy, przez 2 miesiące musiałam się wyrzec wszystkiego co zawierało laktozę:( oj ciężko było, bo ja to z tych mleczno-serowo-jogurtowych i bez tego wszystkiego życia sobie nie wyobrażam... ale teraz już mogę sobie jeść co mi się żywnie podoba i problemów nie ma:) oczywiście nadal obserwuję czy coś się nie dzieje, ale na razie (tfu tfu) nic niepokojącego się nie pojawia. No i my mieliśmy tylko problemy skórne... żadnych kolek ani tym podobnych nie było... uff:)

14 lata 1 tydzień temu #44303 przez madlen73
Czesc mamuski.Dawno mnie nie bylo i narabiam wasze listy czytajac jak mala spi.Mialam przechlapane przez kolki ale juz sie skonczyly.My juz jestesmy po chrzcinach.Mala jest od samego poczatku na mleku modyfikowanym.rosnie jak nadrozdzach.Wazy juz 7 kg.z jedzenia dostaje juz deserki,soki,zupki obiadki dostosowane do miesiaca dziecka.Oprocz tego je kaszki z mlekiem.robi juz male postepy bo nawet juz siedzi i turla sie jak pileczka.Oczy trzeba miec w kolo glowy bo wierci sie i raz o maly wlos by nam spadla z wersalki.Napiszczie jakie postepy robia wasze pociechy.Pozdrawiamy

14 lata 1 tydzień temu #45167 przez mysia-sia
hej hej:)
Kuba nadal jest na cycu, ale zodtaje też zupki i kaszki. Ten banan o którym było w ostatnim poście to totalna pomyłka, bo już kilka razy po nim wymiotował i to dosć ostro... więc od dziś nie dam mu już banana znów przez jakiś czas....
na ostatnim szczepieniu pod koniec listopada ważył 7200 więc problemy z przybieraniem się skończyły:)
jeśli chodzi o postępy to Kuba już siedzi bez podpórki, oczywiście czasem się gibnie na nos lub do tyłu, ale to dlatego że znalazł sobie zabawę w coś w rodzaju skakania na pupie:P ale za to nie przewraca się z plecków na brzuszek, bo odwrotnie to i owszem:) poza tym lubi stać na wyprostowanych nóżkach i czasem jak chcę go posadzić to nie ma mowy, bo cały jest sztywny:) do tego niedługo dojdzie raczkowanie, bo już się podnosi na rączkach i kolankach powoli, więc to kwestia tygodni:)
a jak tam u innych mam??

14 lata 1 tydzień temu #45332 przez Groszek
Mysia-sia no to piękne postępy :) U nas Michaś jeszcze nie siedzi, o przekręcaniu się na brzuszek to mowy nie ma, a waży 10 kg :lol: i powoli wprowadzam mu normalne jedzonko, tzn najpierw kaszkę, ale niestety dla niego istnieje tylko cyc :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 6 dni temu #45824 przez mysia-sia
Groszek, ja się nie chcę mądrzyć, bo Kuba to moje pierwsze dziecko i wcale nie jestem ekspertem, powtarzam tylko to co lekarze na szkole rodzenia mówili, ale może powinnaś zacząć nie od kaszki tylko jednak od warzyw i owoców? bo one dostarczają witamin, któere maluchowi są niezbędne, a kaszki raczej wpływajką na masę:) u nas na szczęście nie ma problemu z jedzeniem... jak ja coś jem to kuba wyciąga rączki i też coś chce:) jedyne co mu do tej pory nie smakowało to jabłuszko kóte mama zrobiła w postaci marmolady, bo i pieczone i surowe zajada szaleńczo:P
a od 3 dni mieliśmy problemy z kupką:( dziś dopiero coś się "wykluło" po podaniu soku z suszonych śliwek i śliwek zamiast obiadku:( a ile było płaczu przy tej małej kupce:( chyba będzie trzeba wprowadzić codzienny rytuał podawania owocków, bo one podobno pomagają na problemy trawienne. Będziemy próbować

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka