- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- whiteeye
- Wylogowany
- gaworzenie
Jeszcze pytanko do mam karmiących piersią, jak często karmicie swoje pociechy?
Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
Michała karmię na rządanie czyli co jakieś półtorej godziny
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
Poza tym jemy jabłko i kaszkę bezmleczną z jabłkiem na noc - mieliśmy nadzieję że po niej nam noc prześpi, ale niestety:( budzi siędalej. Zęby idą jak 150! ślini się pcha wszystko do pyska, smarujemy bobodentem, a czasem na noc dajemy panadol. Od przyszłego tyg zaczynamy z marchewką przygodę.
- whiteeye
- Wylogowany
- gaworzenie
Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- b_beatka4
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kropla miłości znaczy więcej niż ocean rozumu
Mojej małej w ogóle jabłuszko nie przysłużyło, brzuszek ją bolał po nim i kupy nie mogła zrobić, więc przeżuciłyśmy się na marchewkę i kupy są codziennie i dzidzia szczęśliwa :)Dopiero zaczełam wprowadzać papki,od następnego tyg. będziemy próbować zupki jarzynowej Pozdrawiam wszystkie mamusie
- mysza855
- Wylogowany
- gaworzenie
Martyna też jest na Pepti z tym ze nasza pediatra nie ma problemu z wystawieniem recepty.
Na problemy skórne przy skazie mogę "z palcem w nosie" polecić krem firmy Exomega nazwa A-Derma. Tuba 200ml więc dla maluszka starcza na bardzo długo. jedyny minus to cena w aptece internetowej daliśmy 52zl z przesyłką 62zł (bo u mnie nigdzie tego nie było). Ale krem jest rewelacja i warty swojej ceny!
A raczej Cię nie pociesze, bo Martynie po zmianie mleka ustąpiły objawy, ale skórne powracają(cały czas teraz na Pepti) - co prawda nie w takiej ilości jak po Bebiko mieliśmy. Ale pytałam naszej pediatry i powiedziała, że niestety tak jest. I nawet Nutramigen nie daje 100% gwarancji, bo w tych mlekach jest białko, ale zmnimalizowane i bardziej przetworzone.
Z tym, ze (tu pocieszające ) w wiekszoćsi do 1roku skaza mija - -oby!!!
Martyna z tymi ząbkami to ma tak, ze po kąpieli możemy zapomnieć o spaniu, bo ona chętna do zabawy i to codziennie trwa tyle samo i jak w zegarku do godz 22 możemy zapomnieć o zaśnięciu - ale podobno ja przy zabkowaniu też taka byłam:) nie płakałam tylko chciałam sie bawić Z dwojga złego zawsze lepiej w te stronę
Pozdrawiamy:)
- whiteeye
- Wylogowany
- gaworzenie
Już wczoraj mu nie dawałam. Zobaczymy jak dziś sprawy będą wyglądały. Po porannym karmieniu trochę ulał, ale też nie odbił za dobrze zaraz po. Zobaczymy.no ja bym stawiala na to jablko...dlatego kupki i ulewanie przyszlo
A co do kupek to on ma tak od początku, że mączy się ze zrobieniem ale robi rzadkie, co najmniej 3 razy dziennie no i w nocy też.
A to mój malec
http://picasaweb.google.com/lh/photo/kJ6LOMMCSkcur_mIe7jkcmaN3gE0cg-_kNo98rbfd5M?feat=directlink
Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
Kuba ma 68cm (sama mierzyłam:P) i waży 6600g. Od tygodnia dostaje już różne takie... były banany, które najbardziej mu chyba smakowały:P i jabłuszko i jupka ziemniaczano-marchewkowa i jarzynowa i tylko raz był problem z kupką, ale to może dlatego, że za dużo na raz dostał, bo 3 dni pod rząd taką sporawą porcję... ale co zrobić jak dziecko chce jeść i tylko dzioba otwiera jak łyżeczkę widzi:P nawet jak to nie jego łyżeczka i nie jego jedzonko:P a poza tym cyca zawsze kiedy chce, czasem co godzinę woła a czasem i 3 godziny bez jedzenia wytrzymuje:)
na szczęście teraz jak dostaje inne jedzonko to zaczyna coraz lepiej spać nie jest to jeszcze takie spanie, że całą noc jak tu dziewczyny pisały;) ale nie wstaje już co godzinę
co do skazy to też mieliśmy problemy, przez 2 miesiące musiałam się wyrzec wszystkiego co zawierało laktozę oj ciężko było, bo ja to z tych mleczno-serowo-jogurtowych i bez tego wszystkiego życia sobie nie wyobrażam... ale teraz już mogę sobie jeść co mi się żywnie podoba i problemów nie ma:) oczywiście nadal obserwuję czy coś się nie dzieje, ale na razie (tfu tfu) nic niepokojącego się nie pojawia. No i my mieliśmy tylko problemy skórne... żadnych kolek ani tym podobnych nie było... uff:)
- madlen73
- Wylogowany
- gaworzenie
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kuba nadal jest na cycu, ale zodtaje też zupki i kaszki. Ten banan o którym było w ostatnim poście to totalna pomyłka, bo już kilka razy po nim wymiotował i to dosć ostro... więc od dziś nie dam mu już banana znów przez jakiś czas....
na ostatnim szczepieniu pod koniec listopada ważył 7200 więc problemy z przybieraniem się skończyły:)
jeśli chodzi o postępy to Kuba już siedzi bez podpórki, oczywiście czasem się gibnie na nos lub do tyłu, ale to dlatego że znalazł sobie zabawę w coś w rodzaju skakania na pupie:P ale za to nie przewraca się z plecków na brzuszek, bo odwrotnie to i owszem:) poza tym lubi stać na wyprostowanych nóżkach i czasem jak chcę go posadzić to nie ma mowy, bo cały jest sztywny:) do tego niedługo dojdzie raczkowanie, bo już się podnosi na rączkach i kolankach powoli, więc to kwestia tygodni:)
a jak tam u innych mam??
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
a od 3 dni mieliśmy problemy z kupką dziś dopiero coś się "wykluło" po podaniu soku z suszonych śliwek i śliwek zamiast obiadku:( a ile było płaczu przy tej małej kupce:( chyba będzie trzeba wprowadzić codzienny rytuał podawania owocków, bo one podobno pomagają na problemy trawienne. Będziemy próbować