BezpiecznaCiaza112023

szczęśliwe mamusie z terminem na czerwiec 2010

14 lata 6 dni temu #45826 przez Groszek
Oczywiście najpierw jabłuszko było, marchewka a kaszka na dobranoc żeby lepiej spał, a od kilku dni pogniewał się na jedzenie i nie chce nic oprócz mleka ...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 dni temu #45836 przez b_beatka4
Groszek u Nas to samo,mała je tylko mleko i to w małych ilościach, a jak wieczorem próbuję jej podać kaszkę, którą do tej pory uwielbiała wpada w szał, zaczyna płakać i nie można jej w ogóle uspokoić :( Do tego przyszły problemy z wieczornym zasypianiem z godzine musi się namarudzić i nadenerwować zanim uśnie :dry: Pewnie ząbki idą bo jeszcze nie ma żadnego.

14 lata 4 dni temu #46235 przez Margolec
Hej dziewczyny!
U nas same problemy. Skaza jet okropna..Ciągle zmieniamy mleko terz jesteśmy na nutramigenie, co Mały niezje to go wysypuje..Mamy alergie nawet na marchwekę. Jemy jabłko i kleik ryżowy. Zębów nie widać, ale marudzi więc chyba idą

14 lata 4 dni temu #46334 przez whiteeye
U nas ok. Maciek nie ma jeszcze ząbków,ale pewnie coś już tam się dzieje, bo ślini się niemiłosiernie i pcha wszystko do buzi. Jak na razie )odpukać) nie chorował ale martwią mnie jego policzki bo ostatnio bardzo zaczerwienione, suche, no i ulewanie którego wcześniej nie było nigdy tak dużo nawet jak był malutki.

zastanawiam się czy to nie skaza, no ale poczekam kilka dni i zobaczę jak nie zniknie to pójdę do lekarza.

jemy już obiadki ze słoiczków, owocki, jedliśmy kaszkę ryżową. Ogólnie małemu wszystko smakuje ale nadal cyc jest na pierwszym miejscu.
Pozdrawiam wszystkie mamy:)

Maciej ur. 19.06.2010r.
3100g, 56cm :)
Załączniki:

14 lata 1 dzień temu #46955 przez mysia-sia
my mamy problem:( Kuba złapał gdzieś straszny katar:( wszscy w domu zdrowi, tylko mały choruje:( biedny męczy się, oddychać nie może, nosek już go boli, bo przez cały czas albo się go oczyszcza albo kropelki wpuszcza, nie mogę mu pomóc w żaden sposób i strasznie mi go żal:(

14 lata 22 godzin temu #47018 przez mysza855
mysia-sia
Polecam Euphorbium spray na katar 3x dziennie po 3 psiknięcia do każdej dziurki. Najlepiej jak będzie leżał na brzuszku. Po psiknieciu odczekaj chwilę - niech mu to spłynie i odciągnij tak po ok 3-5min,ale niech mały leży cały czas na brzuszku :)
U nas pomaga:)

Martyna nadal ma skazę - raz jest lepiej a raz gorzej dodatkowo zauważyłam,że jak zje więcej indyka to też jej wychodzi alergia...
Margolec
A próbowaliscie mleka Isomil? To jest mleko sojowe - na Martynę miało niestety też alergiczny wpływ ; :angry: bo soja też jest dość silnym alergenem,ale nie wszystkie dzieci mają na nią alergię. Więc my pozostaliśmy przy Pepti. Ale jak nam pediatra mówiła to i na tych mlekach skaza moze się utrzymywać bo tam też jest białko - tylko maksymalnie przetworzone...

Teraz dodatkowo zagęszczam jej mleko kleikiem ryżowym,bo słabo przybierała na wadze...Tzn u niej z tą wagą to różnie - raz przybiera więcej a raz mniej. Fakt,ze to czysty tatuś (a tatuś do grubasków nie należy ;)-wiecznie lekka niedowaga )ząbki dają się we znaki,ale jeszcze ich nie widać,do siadania się rwie chociaz samej jej nie sadzam - przyjdzie pora sama da sobie radę;) Ale ćwiczymy codziennie i tylko czekać na efekty :)

Kochne mamy z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia zyczę Wam ciepła rodzinnego,miłości,pociechy z dzieciaczków i dużo dużo zdrówka :)
A w nadchodzącym Nowym 2011 Roku spełnienia wszystkich marzeń!!! :)

Pozdrawiamy serdecznie :)
Załączniki:

14 lata 21 godzin temu #47031 przez mysia-sia
mysza czy o ten spray Ci chodziło? www.doz.pl/apteka/p1814-Heel-Euphorbium_...erozol_do_nosa_20_ml to można dzieciom podawać? a rzeczywiście, napisali, że można:) wypróbujemy:)
a na brzuszku leży do momentu jak mu się znudzi i marudzi:) i śpi też na brzuszku, ale i tak jest ten katar dla niego męczący:(

14 lata 16 godzin temu #47053 przez mysza855
mysia-sia
Śmiało :) To jest nawet dla noworodków w razie koniecznosci :) W ciąży jak miałam katar to w aptece też mi to polecili :)
Wcześniej używałam Sterimaru,ale jak psikniesz to dużo tego i szybko wlatuje do noska i Martyna się złościła, a tu jest dawka w jednym psiknięciu akurat :) I jak jej wpsikuje te 3 "porcje" do każdej z dziurek to jest ok,a przy tamtym sie po jednym wściekała... Mam nadzieję że i Twojemu maluchowi pomoże :)

13 lata 11 miesiąc temu #54237 przez mysia-sia
hej czerwcóweczki, a wy to tu już wogle nie zaglądacie?? zaczęło się raczkowanie i biegacie za maluchami po całym domu i nie ma czasu na komputer??:>

Kuba już siedzi spam stabilnie, chociaż czasem jak się na coś zagapi to leci w tył:P i do raczkowania się rwie, chociażjeszcze nie umie połączyć pracy rączek i nóżek:) ale pierwszy krok na czworaka był:) no i jak podam mu palce to wstaje:) dzwiga dupkę do góryy i chodzić by chciał:) czasem dam mu kilka krokó zrobić:)
zaczyna gadulać tatatatatatatata mammammammam blebleglegle i takie tam inne:) ahhh jestem taka dumna z mojego synka kochanego:)
no i ząbki nam idą:) noce są straszne:P potrafimy wstawać co godzinę i częściej:P mam nadzieję, że się w końcu przebiją, bo nie wiem ile tak wytrzymam:P

no to pozdrowionka dla czerwcóweczek i ich maleństw:)

13 lata 11 miesiąc temu #54244 przez Groszek
Mysia ja jeszcze zaglądam. Misiek siedzi sam jak się zagapi :) a tak to łup i leży. Krzyczy mamama jak mąż go łaskocze i ma dość to pomocy wzywa :lol: My 2 ząbki mmamy, teraz idzie nam górna jedyneczka :)

13 lata 10 miesiąc temu #66297 przez Lidziun
witam mamuski, u nas po starem Olus ma alergie, wiec z dermatologiem jestesmy ciagle w kontakcie, mleko nutramigen oraz masc robiona na wysypke oraz baaaaarrdzo sucha skore, zebow jeszcze nie widac, sam juz siada od jakis 3 tyg i staje przy kazdym meblu tez od jakis 3, raczkowanie hmm Olek zaczal raczkowac majac 6,5 miesiaca, moze szybko zacznie chodzic, rozpoznaje wszystkich a mnie w szczegolnosci, jak tylko sie pojawie w zasiegu jego wzroku od razu idzie do mnie, mami-synek hehe, mamy za soba takze zapalenie oskrzeli a to dlatego ze Amelia chodzi do przedszkola i wszystko lapie co tylko dzieci przyniosa potem zaraza wszystkich, a na codzien swietnie, bawimy sie raczkujemy smiejemy, najgorsze sa noce, chociaz zrezygnowalam z karmienia piersia niecale 2 tyg temu (prawie calkowicie), to Olus co noc budzi sie bo jest strasznie glodny, jest to po 3 czasami nawet 4 razy, w dzien dostaje butle, jak go usypiam to piers i w nocy piers, uciazliwe jest to jego budzenie sie, zreszta odkad sie rodzil nie przespalam jeszcze calej nocy, a jak u was jest z tym snem dzieciaczkow?? a jedzenie masakra owoce owszem ryz takze, poza tym nic wiecej, Amelia tez tak miala wiec sie jakos tym nie przejmuje ale zaczynamy ostro pracowac nad rozwinieciem diety, piszcie co Was

13 lata 10 miesiąc temu #66315 przez Groszek
Witaj :)
U nas nocki różnie... raz wstaje kilkanaście razy, czasami tylko raz. Jest wyłącznie na piersi. Od ponad miesiąca wprowadzamy posiłki, ale kiepsko nam to idzie bo Misiek nie chce jeść --> prawdziwy cycocholik :lol: mamy już 5 zębów, ale jeszcze sam nie siada :) Teraz walczymy z zapaleniem oskrzeli i jakoś powolutku leci :)

13 lata 10 miesiąc temu #67431 przez mysia-sia
nocki masakra przynajmniej 4 pobudki w nocy na cyca, czasem po godzinie sie budzi ze głodny wiec zaczynam sie zastanawiac nad dokarmnianiem modyfikowanym mlekiem...

rozszerzanie diety u nas bez problemjów Kuba je wszystko co dosanie a jak nie dostanie a ktods je top sie trzesie ze tez chce:P własmie poszukuje inspiracji na obiadek dla niego bo wydaje mi sie ze monotonne te jedzonko ma:) chociaz staram sie roxznych warzyw urzywac i rozne konsystencje:) no wlasnie Kuba uczy sie gryzc... kawał bułki już wszamie bez problemu, chupki i biszkopty tym bardziej, jedzonkoo tez mu juz robie nie w postaci jednolitej papki tylko staram sie xzeby czastki byly do pomemlania:)

postepy raczkowanie opanowane do perfekcji, co siew nie obejrze to w innym miejscu:) wstawanie równiez juz nie tylko przy naszej ksanapie ale i przy szafach, krzeslach i czym tam jeszcze sie da:) nauczyl sie rowniez chodzic przy kanapie, coraz sprawniej sie wzdloz niej przesuwa:) sam siada z raczkowania, czestosam sie ladnie bawi

kryzys 8ego mca chyba nas dopadl bo co wyjde z pokoju to leci za mna z jekiem, jak zostawiam z mama to ryk, masakra po prostu...

zabki mamy dwa i wiecej nic sie nie chce ruszyc... chociaz dziasla opuchniete byly i im przeszlo wiec nie wiem jak to z nimi bedzie

13 lata 10 miesiąc temu #68091 przez Monia86
Witam Dziewczyny!Strasznie dawno mnie tu nie byo. U nas wszystko dobrze. Julcia za 4 dni skonczy 8 miesiecy. Rosnie jak na drozdzach. Dopiero kilka razy przespala mi noc bez karmienia. Karmilam ja do 6 miesiaca-pozniej odstawila sie sama gdy zakosztowala innych przysmakow;)Nie mamy jeszcze ani jednego zabka ale nie martwie sie-wszystko w swoim czasie. Julcia siedzi juz sama ale nie umie sama usiasc-probuje raczkowac;)Ogolnie jest cudowna-a co u Was?Jak maluszki?pozdrawiam

13 lata 10 miesiąc temu #68105 przez Monia86
a to moja Julcia

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka