BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #702728 przez anitkade
Monia, nie ma mnie w Waszej grupie, bo usunęłam konto :( Ale to nie szkodzi, tutaj się poudzielam ze zdwojoną siłą :)

Usg miałam tydzień temu, wszystko było ok na nim, więc pewnie mi nie zrobi usg już dzisiaj. Raczej zważy, zmierzy ciśnienie, zapyta jak się czuję i sprawdzi wyniki badań krwi i hormonów. A swoją drogą okrągła się robię, ciekawe, czy przytyłam. Tylko to też nie do końca będzie miarodajne, bo ostatnio byłam rano na czczo, a dzisiaj po pracy i połowie dnia jedzenia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #702731 przez Majusia
Hej dziewczyny, MoNiaa - Kwas foliowy bierze sie do konca 12 tygodnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #702737 przez mirka26
hej dziewczyny. ale mnie komary pogryzły zgroza. dzisiaj mam wczorajszy obiadek leczo z kluseczkami a na kolację naleśniki z szynką i pieczarkami i serem już bym zjadła. dzisiaj mam trochę biegania bo coś mi bank szwankuje ostatnio i rachunki i takie tam a tak źle się czuję :X ta choroba mnie przeraża nie wiem czy to znowu angina czy przeziębienie ale mam dość

11 lata 5 miesiąc temu #702747 przez anitkade
Mirka, Ty to ciągle w biegu. Miałaś chociaż jeden dzień, żeby się wybyczyć? Znajdź czas, żeby sobie odpocząć, choroby też nieraz się pojawiają z przemęczenia.
No to mnie zostanie 30 tabletek foliku, będzie na drugiego bobasa :)
Komary są okropne, nawet w centrum miasta, jak się cała zawinęłam wieczorem kołdrą, to mnie w czoło ciachnął, drań jeden.

11 lata 5 miesiąc temu #702751 przez mirka26
a co do witamin to biorę z doppel herz aktiv mama no trochę drogie bo 40 zł. ale pani w aptece powiedziała że nie brać dwóch tabletek tylko jedną i to wychodzi na dwa miesiące bo w okresie letnim przyjmujemy więcej witamin w warzywach i owocach i to się reguluje.no i nospe i kwas ale kwas mam do końca ciąży bo mąż mi kupił 250 sztuk a nie zaszkodzi brać.mój synuś jeszcze śpi tak go komary w nocy wykończyły hi hi

11 lata 5 miesiąc temu #702753 przez mirka26
Anitko ja tam się ciągle byczę. ale tak na miejscu nie wytrzymam dłużej niż godzinkę bo mnie nosi, ale oststnio szybko się męczę no 15 kg więcej robi swoje i kręgosłup daje mi się we znaki

11 lata 5 miesiąc temu #702761 przez MoNiaaa
mirka to ja na leczo wpadne bo uwielbiam!!!ale z kluskami jesczze nei jadlam moze u was sie inaczej robi?

ja skoncze to opakowanie napewno nie zaszkodzi :P
ja kupowalam 1 witaminy z vitamin plus mama i chyba ok 20 zl placilam ale nie moge ich polykac bo sa duze blee

wogole juz skonczylam dawno 12 tc a mi dalej niedobrze czasem mna tak szarpie ze szok moze tragedi nie ma ale to taki dyskomfort bo ciagle czuje ze cos mi tam siedzi na jakby na zoladku a przy Julci po 12 tc przeszly mi mdlosci calkiem :huh:

u nas tez plaga klomarow!!!

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #702765 przez mirka26
ja robię takie malutkie kluseczki jak weselne mój M i synuś się zajadają. monia wpadaj bo my na pewno nie zjemy i będę musiała znowu w słoiki i zagotowywać.mnie też mdli ale już nie tak jak na początku

11 lata 5 miesiąc temu #702772 przez MoNiaaa
nie mam pojecia jakie na wesele sie u was kluski robi widac co region to obyczaj :P

a leczo ja robie z 3 rodzajow papryki do tego cukinia pomidory i kielbasa mmm
ale bym zjadla!!!

ale papryka u nas jeszcze taka droga :ohmy:
wogole w tym roku porazka z cenami

mnie moze tez mniej mdli ale jak cos mi nie spasuje to mam odruch wymioty i musze sie powstrzymywac ostro i oddychac...

kiedys u tesciowej zjadlam chyba lyzke zupy za duzo i zaraz mna szarpnelo i zwrocilam ta lyzke...

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #702782 przez anitkade
Oj biedulko. A te 15kg to Ci po poprzedniej ciąży zostało? Czy teraz już przybrałaś coś?
Ja właśnie się zastanawiam, jak będzie z kręgosłupem, na razie ok, ale unikam obcasów. A kiedy Was zaczął boleć w pierwszej ciąży?

11 lata 5 miesiąc temu #702785 przez mirka26
to ja też tak mam z odruchem wymiotnym. a kluseczki jakbyś wzięła kapsel ale na pół i ukulała takie jak duży paznokieć. a mój mały sobie zażyczył tosty na śniadanie no i robię a co do papryki to masakra 16 zl za kg czerwonej papryki wariaty normalnie. ja też tak robię leczo

11 lata 5 miesiąc temu #702792 przez mirka26
Anitka ja przytyłam 15 kg w trzy miesiące bo brałam takie hormony po poronieniu i żebym znowu mogła zajść w ciążę, w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to ból pleców, w 8 miesiącu jeździliśmy na zabawy i koncerty a teraz tak mam przez te przepukliny międzykręgowe

11 lata 5 miesiąc temu #702795 przez MoNiaaa
oj mnie bardzo kregoslup bolal w ciazy ale nie pamietam od kiedy sie zaczelo?

ja tez startuje z wieksza waga niz w 1 ciazy i az mi glupio jak sie wazne na wizycie :huh: moze nawet nie wygladam na tyle kg ale mnie to przeraza jesczze wiem ze moja domowa waga oszukuje i mniej pokazuje wiec w miare sie oswoilam z waga a u gina z 3 kg wiecej :ohmy: wogole to ja juz przytylam ze 2 albo 3 kg napewno

po wizycie zrobie koleja fote brzucha pozniej bedzie na pamiatke a mam juz naprawde ciazowy :blink:

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #702797 przez mirka26
monia u mnie już wszyscy widzą ciążę nie da się ukryć hi hi a ja tam nie narzekam na wagę najważniejsze że dzidzuś będzie

11 lata 5 miesiąc temu #702799 przez Majusia
Ja nie chce brac kwasu foliowego dluzej niz to konieczne bo czytalam ze: po pierwsze jako ze wspomaga podzial komorek, moze przyspieszac rozwoj raka, no ale my nie mamy raka wiec to nie problem :) drugi problem jest powazniejszy - branie kwasu foliowego pod koniec ciazy moze spowodowac powstanie schorzen u dziecka, np astmy, dlatego ja nie bede ryzykowac :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka