BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #702874 przez anitkade
Co do kataru w ciąży to aptekarka poleciła mojej koleżance inhalacje z rumianku, tj. zrobić napar, przykryć się ręcznikiem i wdychać parę :) Nieszkodliwe, bez chemii, rumianek odkaża. Nie wiem, czy przy alergii to coś da, no ale może? Raczej nie wyobrażam sobie, żeby mogło zaszkodzić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #702893 przez MoNiaaa
ale mi neidobrze!!!!masakra
caly czas czuje jakby ucisk na zoladku :(

i pogoda tez do dupy ;/

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #702895 przez gaguka
Ja do 12 tyg brałam kwas foliowy, a od 13 biorę Centrum materna z DHA (też jest tam kwas foliowy). Mi witaminy dla ciężarnych oprócz gina kazał brać endokrynolog ze względu na jod. A ceny witamin są zróżnicowane w różnych aptekach. U mnie we Wrocławiu kosztowały ponad 50 zł za opakowanie na miesiąc, a zamówiłam w aptece internetowej za 20 zł, więc różnica znacząca... Od razu złożyłam większe zamówienie, ale przy mniejszych też się opłaca bo kurier tylko 10 zł.

11 lata 5 miesiąc temu #702902 przez gaguka
Mam pytanie do mam, które rodziły kiedy pojawiły się Wam pierwsze rozstępy?

11 lata 5 miesiąc temu #702907 przez Majusia
A ja wlasnie zjadlam paczka ha ha! Rozdawali w pracy :) wieczorem ide na basen :) we wtorek bylam I tak sie po nim cudownie czulam ze dzis tez musze isc. A jutro mam wolne - pojde na zakupy jakichs fajnych ubran :) pytanie do mam ktore juz maja dzieci - macie moze jakies fajne poradniki jak dobrze wychowac dzieci? :)

11 lata 5 miesiąc temu #702908 przez MoNiaaa
mi rozstepy pojawily sie dopiero w 8 miesiacu za to jestem cala popekana lacznie z udami i cu=yckami a brzuch to katastrofa!!!

a poradnikow nie mam i nie mialam zadnych wiec nie pomoge

ja mam snikersa i chyba bede go musiala zjesc bo tak mnie ssie ze szok a juz zjadlam platki z mlekiem i 2 banany :ohmy: jak jestem w domu to nie jem tyle czasem nawet sniadania nie jem tylko obiad dopiero a w pracy ciagle musze cos mielac...

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #702909 przez Majusia
Gaguka - Jeden malutki rozstep pojawil mi sie okolo 20 tyg ciazy, potem nic a potem kilka w ostatnich tygodniach ciazy - a juz sie tak cieszylam ze nie bede miala zadnych dodatkowych :/

11 lata 5 miesiąc temu #702912 przez MoNiaaa
z moich obserwacji i rozmow z wieloma dziewczynami tu na forum wnioskuje ze rozstepy sa w genach i to sie niestety dziedziczy i nawet najlepze kremy wtedy nie pomoga :(

oby mi tylko nowe nie wyszly ale chyba juz nawet nie mam miejsca na nowe :side:

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #702916 przez anitkade
Jejku, dziewczyny, czemu tak z rana psujecie nastój rozstępami? :P
Ja spodziewam się, że będzie sporo, bo jak dojrzewałam to mi pociachało całe piersi, pośladki i biodra. Mnóstwo tego miałam, nawet się bałam, że z piersiami coś nie tak, pamiętam, jak mamie pokazywałam i mi mówiła o rozstępach wtedy :) W sumie nawet fajne wspomnienie to jest, mimo wszystko. W każdym razie zagoiły się ładnie, mam te takie blizny, ale mało je widać, a faceci chyba nie patrzą na takie pierdoły :) No i od miesiąca wybieram się po oliwkę, żeby się smarować, ale jakoś jeszcze nie doszłam do sklepu :P Nie wiecie, czy Ziaja coś ma? Bo ja bardzo lubię ich kosmetyki, dla dziecka też bym chętnie od nich kupowała.

11 lata 5 miesiąc temu #702917 przez Majusia
Jak bylam mloda - I szybko roslam, dostalam rozstepow na plecach :( tuz nad tylkiem - za to moja mama po 3 ciazach nie ma ani jednego rozstepu. Szkoda ze nie odziedziczylam po niej tej zdolnosci :) no coz, kazdy jest inny

11 lata 5 miesiąc temu #702920 przez anitkade
Popatrzyłam na stronie, ze mają i nadaje się dla niemowlaczków od 1 dnia i ma atest Centrum Zdrowia Dziecka. No to chyba pójdę jutro, skoro tak straszycie rozstępami :) Ale i tak jestem na nie przygotowana psychicznie i w sumie mało mnie martwią. Najważniejszy bobasek zdrowy :)

11 lata 5 miesiąc temu #702923 przez MoNiaaa
jest z ziaji na rozstepy krem w patekach i niedrogi i dla niemowlaczkow tez sa juz od pierwszych dni :)

ja zaluje ze po tacie nie odziedziczylam figury bo on suchy jak patyk tak samo jak moj M

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #702925 przez gaguka
Ja mam sporo rozstępów na udach jeszcze z okresu dojrzewania bo strasznie szybko urosłam i boję się, że znowu mi wyskoczą. Niby smaruję się takim balsamem na rozstępy Palmers'a dla ciężarnych (siostra mi poleciła, jej nic nie wyskoczyło), ale tak jak Monia mówisz może już mam takie geny, że i tak wyskoczą :(

11 lata 5 miesiąc temu #702946 przez mokka
ja na razie rozstępu nie mam ani jednego, ale za to mam taka okropnie suchą skórę. Smaruję się kremem na rostępy z bielendy (jest bardzo wydajny i niedrogi). Skóra jest po nim nawilżona przez kilka godzin, ale potem znowu masakra. I tak w kółko...

też właśnie chcialam kupować krez z ziai bo słyszałam że istnieje taki dla ciężarówek na rozstępy, ale nie znalazłam go ani w drogerii, ani w aptece niestety.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 5 miesiąc temu #702952 przez MoNiaaa
mokka a gdzie kupilas ten z bielendy? i ile dalas?

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka