- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
A co do tych bóli to mi się zaczeło prawie na początku ciązy tylko mnie to nie boli ciągle tylko jak duzo sie nachodze ale po paru dniach przechodzi. Nie mówiłam nic gin bo niewiedziałam nawet jak jej to wytłumaczyc dlatego chiałam was zapytac czy miałyście cos podobnego.
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
dzisiaj za to kupiłam parę pierwszych kosmetyków, krem do buzi na zimę, patyczki do uszu, chusteczki do pupy - takie drobiazgi z długą datą przydatności.. no i chusteczki przydały się od razu - jak się okazuje rewelacyjnie zmywają ślady po flamastrach zarówno ze stołu jak i ze ściany! odwiedziła mnie trzyletnia siostrzenica i było kolorowo
- ulcia78blondi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My zrobiliśmy sobie większe zapasy chusteczek Pampersa fresh dla malutkiej. Kupiliśmy 1 paczkę pampersów 1 i czekamy na jakąś promocję Pampersów 2.
My jedynki mieliśmy tylko przez pierwszy tydzień. Są droższe, a na początku szło nam ok. 10 szt. na dobę to szkoda przepłacać.
Co do kombinezonu wzięłam 62. Ale te właśnie z HM-a spodobały mi się, bo można zapiąć tak, że nóżki są oddzielnie i wtedy nie ma problemu z zapięciem w foteliku. Jeśli potrzeba to się zapina tak, żeby nóżki były razem. Przy synku miałam kombinezon pożyczany na 56, ale on się urodził pod koniec zimy, więc wolałam postawić na ciut większy, żeby się później nie martwić.
Przy wyjściu ze szpitala 56 i tak był tak wielki, że w stresie włożyliśmy dziecku dwie nóżki do jednej nogawki, takie było maleństwo:-) Dzieciaczki bardzo szybciutko rosną w pierwszych miesiącach więc cięzko przewidzieć rozmiar.
Co do jakości to zgadzam się z Tobą w 100% Synkowi kupiła teściowa taki za 50 zł i nawet raz nie ubrał bo był nieforemny. Wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo wolała kupić niż nas zapytać. W następnym roku kupiłam używkę firmową (też za 50 zł) i była rewelacyjna. Nie chodzi tylko o materiał, ale również o krój.
Dorciaitron, czapeczka jest z Reserved. Ona nie ma ciepłej wkładki w środku, ale my i tak zawsze pod spód wkładaliśmy przy pierwszym dziecku czapeczkę bawełnianą, więc stwierdziłam, że powinna być ok.
Jakoś przy drugim dziecku mam ochotę na odrobinę szaleństwa. Przy pierwszym kupowałam używki megapaki, dużo rzeczy się przydało, ale miałam problem ze zbędnymi gratisami. Teraz wolę kupić mniej a lepsze. W smyku on-line kupiłam jakiś czas temu sukieneczki na lato (wzięłam 74 czyli 6 - 9 to powinny styknąć) po 12 -14 zł, prześliczne z przeceny. Ja mam mało czasu na poszukiwania, ale chwilę można poświęcić i coś fajnego niedrogiego kupić. W empiku odebrałam za darmo a ciuszki tańsze niż w stacjonarnym smyku. Tak samo pokupiłam nowe pięciopaki body. Stwierdziłam, że kilka nowych rzeczy też musi mieć.
Mnie bolą krzyże, ale mam nadzieję, że to tylko rwa kulszowa która jest normą w tych tygodniach ciąży.
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
allegro.pl/56-nowy-kombinezon-babaluno-z...wka-i3592719111.html
<3b :*
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
pysiaczek, jak miałas takie bóle od początku ciąży to są to te nieszczęśne naciągnięte więzadła. Tak mi się przynajmniej wydaje. Ja w każdym razie takie bóle miałam od początku i teraz się też sporadycznie zdarzają, a mój gin zdiagnozował to właśnie jako więzadła naciągnięte przy powiększającej się macicy
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Adka94
- Wylogowany
- gaworzenie
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
Gdzie kupowałaś te cieplejsze śpioszki? Są śliczne, podobnie z resztą jak kombinezon
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Monia, pięknie wyglądasz i Julcia rzeczywiście kompletnie taka sama jak mamusia Nie wyprzesz się. Ciuszki też świetne, masę ich masz już. Mnie się niesamowicie podobają śpioszki biało-granatowe. Ale wszystkie ciuszki są prześliczne.
Co do bólu - ja mam szczęście teraz, bo w zasadzie mnie nie boli ten kręgosłup. Były takie tygodnie, że bardzo bolał, ale to minęło. Tylko zauważyłam w weekend, że się naprawdę szybko męczę i jestem wtedy zupełnie osłabiona. W piątek i sobotę wieczorami sprzątałam i ledwo leżałam o własnych siłach potem A w niedzielę byliśmy na wycieczce w Krynicy, połaziliśmy troszkę po pagórkach, nic wyczynowego, ale dojechałam do domu potem to tylko marzyłam o tym, żeby się położyć. Wszystkie mięśnie, kości, serce, wszystko się domagało pozycji poziomej. Mięśnie mnie w ogóle nie bolały, tylko takie ogólne osłabienie mnie dopadło. I w ogóle ledwo wylazłam z łóżka dzisiaj. To chyba ta anemia daje o sobie w końcu znać
Zrobiłam sobie kolejną fotkę z wielkim brzuchem, zaraz Wam wrzucę.