- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam pytanie do was co do pościeli, czy warto kupować już na początek pościel? Słyszałam ze takie małe dziecko to i tak tylko w beciku śpi, albo śpiworku. Tak się zastanawiam czy kupić cały komplet pościeli już, czy możne tylko ochraniacz na łóżeczko skoro pościeli i tak nie użyje przez pierwsze miesiące. Becik już kupiłam, mam nadzieje ze się przyda.
Dobrze ze piszecie o termometrach, przynajmniej wiem już jaki kupić
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do pościeli - ja nie kupuję na początek w ogóle. Robię kocyk i planuję kupić / uszyć / zdobyć śpiworek do spania. A może będę miała becik, zobaczymy. Pościel ponoć dla niemowlęcia nie jest zbyt dobra, bo poduszeczki i tak nie podkładasz, a kołderką może buzię zakryć i mieć problem z dostępem powietrza (tak czytałam). Wobec tego odkładam zakup pościeli na potem, będzie lżej, szczególnie, że planuję te pieluchy tetrowe i karmienie wyłącznie piersią, o ile będzie się dało, co ograniczy moje wydatki
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
ja od piątku jestem chora w końcu we środę poszłam do lekarza, bo kaszel mi żyć nie dawał. Przepisała mi jakieś kropelki do wdychania na katar i syropek dla dzieci na przeziębienie... W aptece farmaceutka powiedziała, że tych kropelek mi nie sprzeda, bo mają jakieś olejki eteryczne i kobietom w ciąży nie można (oczywiście moja lekarka wiedziała, że to już 7 miesiąc- sama się nie mogę przyzwyczaić do tej myśli ) więc wzięłąm wodę morską i ten syropek. W zasadzie wiele mi to nie pomogło chyba, więc samo musi mi przejść na szczeście katar mam już mniejszy, a od kilku lat jak jest katar to od razu zatoki, więc to dosyć uciążliwe...
Jak kaszle to mała strasznie szaleje w brzuszku i nawet pytałam lekarki czy aby na pewno wszystko ok, ale uspokoiła mnie, że po prostu przeszkadzam jej w leniuchowaniu i się tak buntuje
jeśli chodzi o termometry, to kupiłam dziś ten co dagnes, w biedronce, mam nadzieję, że się sprawdzi
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie, że macie już kawał roboty wyprawkowej odwalony Ja zrobiłam sobie wczoraj próbkę splotu na kocyk, ale jednak ten wzór, który wybrałam, nie jest taki fantastyczny. Chyba poszukam innego jeszcze. Ale sama włóczka wydaje się ok, nieźle się dzierga, więc damy radę jakoś
A jeszcze co do ruchów - ja czuję naprawdę mocne. Czasami mam wrażenie, że cała się rzuca i nie wiem, czy to normalne, czy coś jej jest. Ale zakładam, że ruchy mają być i staram się nie denerwować tym. Za 3 tygodnie mam następne usg to obejrzymy, jak się ma Hanka Ale wczoraj i dzisiaj to nieźle mi daje popalić
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczyny jaka ciezka noc za mna bolał mnie brzuch i krzyz ,a pozniej biodra juz sie martwiłam cała noc ze cos nie tak ale mały wyczuł ze sie nie pokoje i wiedziałam ze on spi ale chciałam aby sie zaczoł ruszac i zaczoł i sie uspokoiłam ze jest ok.
ale uciazliwe jest nieprzesypianie nocy.
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Mirka co do pościeli to ja miałam kupować, ale porozmawiałam z koleżanką która ma roczną córkę i wyszło, że pościel nadal nie jest jej potrzebna bo mała śpi w śpiworku. Tak więc też ie kupuje pościeli. Zamiast tego mam śpiworki i rożek, który w razie czego zawsze może być pierwszą kołderką
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anitulka trzymaj się, ja tez niedawno trochę chorowałam, u lekarza usłyszałam ze nic nie mogę oprócz wapna i rutinoskorbinu i jak mi się pogorszy to wtedy antybiotyk dostane.
W aptece kopiłam syrop Prenalen - zawsze to trochę nawilżało gardło i mniej kaszlałam, i do tego holsy i w ten sposób się leczyłam
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa