- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
antika ja po prostu nie umiem usiedzieć w miejscu i muszę coś ciągle robić. Mnie naprawdę sprawia przyjemność malowanie, kładzenie kafli czy nawet ścieranie kurzy zmęczę się przy tym, ale to jest takie przyjemne zmęczenie. W sumie to chyba bardziej mnie męczy takie nic nierobienie Mój M też miał pomysły, żeby mi czegoś zabraniać, ale skończyło się na tym że i tak robię swoje i on po prostu musiał się z tym pogodzić
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Adka94
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- Adka94
- Wylogowany
- gaworzenie
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
Ja lozeczko i rzeczy do szpitala zamawiam na poczatku listopada. Na grudzien zostawilam sobie tylko zakup bujaczka i maty edukacyjnej.
U mnie tez remont pelna para. Przygotowujemy pokoj dla malej. Juz praktycznie wszystko zrobione tylko czekamy na meble. Mam nadzieje ze do tygodnia przyjada bo poukladalabym wszystko i bylby juz spokoj.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do rzeczy do szpitala to ja jeszcze o tym nie myślę. A dla Hani mam wszystko w rozsypce, bo fotelik mam od jednej koleżanki kupić, łóżeczko od drugiej, ciuszki są u teściowej, ale ich nie widziałam, a wózek chcę kupić w grudniu, żeby gwarancja się nie marnowała. I tym sposoem zostałam z szyciem moich śpiworków, a potem dzierganiem kocyka, a po kocyku już się napialiłam na czapki i szaliki pod kolor śpiworków oczywiście. Nie wiem, ile ten kocyk mi zajmie, zobaczymy. Dzisiaj już dziewiąta, a ja dopiero wyszłam z kuchni w zasadzie. Ale chyba siądę na pół godzinki Może chociaż kaptur przyszyję i rękawy pozszywam Byle cokolwiek, bo wczoraj mi tak minęło, jutro też mi dzień przepadnie, bo jedziemy do teściowej na urodziny. I tak leci.
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jesteście całym moim światem :*
Mokka mam tak samo że nie potrafie siedzieć jak "robota" w domu a też sprawia mi to niesamowitą radość , w ciąży z Bianką nawet kładłam kafle na podłogę Kaśki chyba tak maja
Ja chyba już zamówie koszule do karmienia i jakąś do porodu na allegro , widziałam takie za 19 zł a w sumie do szpitala na jak dobrze pójdzie tylko trzy dni nie ma co szaleć i droższych kupować bo w domu to i tak wole pidżame a w szpitalu wiadomo musi być koszula by się wietrzyć Ogólnie zaczynam czuć presje że zostały 3 miesiące i że tak lecą te tygodnie, chwilami mam przeczucie że przez wysiłek związany z tym że biegam ciagle za
Bianką urodze wcześniej i coś mi mówi by zacząć w końcu kupować i spakować nawet torbę do szpitala bo szczerze jak by się cos stało to ja nic nie mam by zabrać ze sobą
AAaa do tego wczoraj byłam u lekarza powiedział że mam miękką szyjkę i do tego jak mu powiedziałam że brzuch mnie pobolewa na spacerach i jak za bardzo jestem aktywna i powiedział że koniecznie mam leżeć jak najwięcej i że M ma kąpać Małą i że mam jej nie brać na ręce itd jak go słuchałam to już odechciało mi się całej tej wizyty i się zastanawiałam czy w ogóle wie co to realny świat i że w moim przypadku to jest wszystko nie możliwe!! a do tego koniecznie musze zrobić w 30 tygodniu to dokładne usg ze względu na tę pępowine dwunaczyniową czy wszystko z serduszkiem dobrze...ale powiedział że to badanie już nie jest refundowane i mam mieć 200-250zł echhh zawsze nagle coś musi mieć kosmiczną sume jak i tak milion wydatków..
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do leżenia, to poróbuj, może jednak trzeba się oszczędzać? Lepiej teraz polegiwać ile się da, niż potem kwitnąć 2 miesiące w szpitalu.
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do leżenia to same zobaczycie ale przy 15 miesięcznym dziecku można poleżeć tylko jak śpi a dziś dopiero padła mi po kąpieli a w dzień już coraz rzadziej zasypia.. do tego jest przyzwyczajona że ciągle się bawimy ale staram się ją brać na ręce tylko jak siedzę ale po schodach trzeba ją znosić, dobrze że już chce wchodzić za rączkę do góry
- Asia18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja łóżeczko będę zamawiała z allegro jakoś pod koniec tego miesiąca
Magnes też muszę brać codziennie jedną tabletkę( bo przepisała mi jakąś specjalną dawkę), bo to na podtrzymanie bo mała jest nisko i oprócz tego biorę jeszcze Femibion 2 (witaminy i kwas itp)
małą tez kopie że czuć ją z jednego boku i drugiego a torbę do szpitala spakuję też w grudniu chociaż tutaj nie trzeba prawie nic ze sobą zabierać
<3b :*
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
wiem ze to ciezko i cvzlowiek sie zalamuje.
sama ostatnio przezywalam te wszystkie podejrzenuia ale oby dzidzia jak najdluzej wytrzymala w brzuszku!!!:*
pipinka ja mam duza core a tez czasem trzeba ja na rece wziac nawet z auta zeby wyciagnac itp to sie tak tylko latwo mowi czego nie wolno a zycie to inna bajka.
ja do szpitala nic nie mam ani koszuli ani kapci
musze po malu kupowac co bedzie potrzebne bo jak snieg spadnie to nigdzie nie bedziemi sie chcialo chodzic nigdzie
lozeczko mam w piwnicy i nie wyciagam go narazie:P
wozek musze przeprac ale to tez gdzies w grudniu dopiero bo nie mam gdzie tego trzymac teraz
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Pipinka wiadomo, że lekarzowi łatwo sie mówi, ale już niedługo będziesz miała dwie córeczki przy sobie
Ja łóżeczko już kupiłam, ale spokojnie można zamówić później Wózek zamawiam na przełomie listopada/grudnia więc jeszcze trochę czasu
Dagnes jak pokoik będzie gotowy pochwal się
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Monia no właśnie!! a w ciągu dnia jest sporo takich sytuacji ! ja też drewniane łóżeczko mam w piwnicy a wózek musze wyprać
Dziewczyny właśnie sobie wspomniałam że 19/20 października w Auchanie w Sosnowcu jest to darmowe usg 4g Któraś ze śląska się wybiera?? Ja właśnie mówiłam M by też pamiętał bo boje się że wylecieć mi z głowy może a w sumie jak zrobią to samo co na tym za które miałabym zapłacić to będzie z głowy