BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #758204 przez MoNiaaa
niestety teraz sezon gryp i przeziebien ja na szczescie sie trzymam ale Julka kaszle juz :(

udalo mi sie cyknac kilka fotek sory za jakos ale sama robilam do lustra
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http

]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #758216 przez anitkade
Monia, śliczny brzuszek! I top też śliczny z tą kokardką.
Ja też na razie jestem zdrowa, ale naprawdę ciepło się ubieram i chodzę w czapce od 2 tygodni jak nie dłużej. A jak ktoś kaszle to od niego uciekam :P Chociaż mam sporo szczęścia, bo mąż był przeziębiony ze dwa tygodnie temu, a tydzień temu musiałam jechać do siostry, która miała anginę. Ale jakoś się uchowałam :)
Trzymajcie się chorowitki, pijcie wodę z cytryną i imbirem i najlepiej to jeszcze miodem. Najlepiej zalać pokrojony imbir wrzątkiem, a jak osiągnie temperaturę pokojową to dopiero dać cytrynę, napój pyszny, samo zdrowie, nic tylko pić :) Ja miodu nie daję, za to daję do herbaty jak choruję, ale teraz nie piję herbaty, bo nie jest polecana przy anemii :(

11 lata 2 miesiąc temu #758220 przez MoNiaaa
dziekuje :)

ja miodu nie cierpie ale herbate z cytryna pije co najmniej 2 razy dziennie :)

http

]

11 lata 2 miesiąc temu #758246 przez mirka26
mnie się wszystko chyta od małego. a w ciąży to już w ogóle. Monia śliczny brzusio, tu to tylko ja taki grubas jestem bo wy takie chudzinki z dużymi brzuszkami

11 lata 2 miesiąc temu #758248 przez krecia88
mnie coś próbuje powalic od kilku dni, ale póki co się nie daje (mam nieco utrudnione zadanie bo pracuje w szpitalu).
PAmpersy chciałam kupić ostatnio jak były w promocji w rossmanie ale były tylko 4 -a poza tym juz o tym kiedyś pisałam że nie chce kupować zbyt dużej ilości pieluch z jednej firmy bo boje się że malutka bedzie miec uczulenie
nie pamiętam czy już o tym nie pisalyscie, ale zapytam: planujecie lozeczko wstawiac do sypialni czy od razu do pokoiku dla dziecka?wczoraj moj mąż stwierdził że wolałby aby mała przez pierwsze 2tygodnie/1miesiąc była w sypialni, a później w swoim pokoju.

11 lata 2 miesiąc temu #758254 przez anitkade
Krecia, ja mam jeden pokój w tej chwili, więc tego dylematu akurat nie mam, natomiast rozważam spanie z Hanią przez około miesiac, maksymalnie dwa - żeby nie zrywać się na nogi w środku nocy po 5-6 razy, żeby jakoś jej osłodzić wyjście na świat i żeby móc milion razy w nocy sprawdzać, czy na pewno oddycha :P A potem do łóżeczka, które będzie stało bezpośrednio przy naszym łóżku (za głowami), bo innego miejsca nie ma. A zanim skończy rok mam nadzieję przeprowadzić się do naszego nowego domu i tam już zostanie wyeksmitowana do drugiego pokoju.

11 lata 2 miesiąc temu #758333 przez Adka94
Ja postanowiłam że pampersy i takie pierdoły to kupie gdzieś w grudniu dopiero nie będę się spieszyć, też mam zamiar kupić mała paczkę jak nie będzie miał mały uczulenia to wtedy kupie większą.
A co do spania małego to łóżeczko będziemy mieli u siebie w pokoju bo nie mamy warunków żeby postawić gdzieś indziej ale będzie spał w łóżeczku nie ze mną.

11 lata 2 miesiąc temu #758589 przez gaguka
hej ja po wizycie :) szyjka na razie dalej się nie skróciła i rozwarcie też się nie robi, czyli leki pomagają :) mam dalej leżeć i odpoczywać, ale na kontrole mogę już co dwa tyg przychodzić a nie co tydzień więc się strasznie ucieszyłam bo chodzę prywatnie więc zawsze to mniej kasy będzie szło :) kupiłam glukometr bo nie chciałam wypożyczać i mam co tydzień wysyłać mu tabelki z pomiarami i oczywiście trzymać się diety :) mam nadzieję że obędzie się bez wizyty w szpitalu :)

My chociaż mamy mieszkanie 3 pokojowe i to nasze pierwsze dziecko to łóżeczko będziemy mieć w sypialni, żeby doglądać maluszka, a wiadomo jak podrośnie to wtedy będzie spało w swoim pokoiku :)

Monia brzuszek śliczny! Widać, że Zuzia rośnie :) Zdrówka dla Julci!

11 lata 2 miesiąc temu #758630 przez Mag
gaguka dobrze ze wszytko ok, oby tak do końca.

Ja wczoraj piłam tą glukoze i żadnych problemów nie miałam, przygotowałam to już w domu z cytryną i zimną wodą pół butelki 0,5l i wypiłam za jednym razem, jak oranżadę. Potem 2 godziny siedzenia też bez żadnych dolegliwości, może trochę słodko sie robi ale można trochę wodą popić i jest ok. Była też dziewczyna której na miejscu to rozrabiali w 2 kubkach ciepłej wody fuuuu- to wtedy faktycznie pewnie jest okropne i mdli po tym.

Ja pampersów też nie kupuję bo słyszałam, że niektóre mogą uczulić i co ja później zrobię z nimi .

11 lata 2 miesiąc temu #758754 przez MoNiaaa
gaguka to dobre wiesci :)

ja tez na poczatku napewno bede spsala w tym pokoju co mala a jak podrosnie troszke to bede spala w pokoju za sciana wiec tez niedaleko :P

moim zdaniem wszystkie te pampersy sa podobne.
ja kupie chyba te z biedronki mialam je przetestowane na Julce i nic jej nie bylo a sa tansze od oryginalnych

http

]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #758833 przez Dagnes
Ja kupilam juz 3 paczki pampersow i wlasnie te z biedronki Dada. Duzo znajomych chwali je, a akurat byly na promocji po 23 zl.
My tez bedziemy spac w jednym pokoju z mala ale od poczatku Wiki bedzie w lozeczku.

Wiktoria

11 lata 2 miesiąc temu #758875 przez Adka94
A ja się dziś fatalnie czuje rano było mi strasznie nie dobrze bolał mnie brzuch był cały twardy ze nie wiedziałam jak leżeć. Teraz jest lepiej tylko nadal mnie mdli i tak mi jakoś ciężko :( nie wiem co sie dzieje

11 lata 2 miesiąc temu #758977 przez anitkade
A ja dziś wpadłam w wir szycia :) Mam już porządnie zaczętą pracę nad pierwszym śpiworkiem, chociaż w kilku miejscach nie wyszedł tak, jak bym chciała, ale cóż - człowiek uczy się na błędach. Zastanawiam się, czy w dobrym miejscu robię kieszonkę na pasy między nogami. Jak będzie za wysoko to będzie Hanię uwierać w pupę przy leżeniu. W drugim chyba zrobię ciut niżej, bo coś mi się nie podoba, a na papierze to wszystko inaczej wygląda.
W każdym razie kupiliśmy materiały na dwa śpiworki i na dwie pary leginsów dla mnie i mam co robić przez najbliższe dwa tygodnie :P Śpiworek jeden będzie błękitny z kawową podszewką, a drugi pistacjowy z granatową podszewką. Zaczęłam od błękitnego. Już nie mogę się doczekać, aż będzie gotowy :)
Gagutka, Mag - cieszę się, że wszystko ok po badanich :)
Monia, jak Julka? Zdrowieje? A Ty się trzymasz zdrowo?

11 lata 2 miesiąc temu #759056 przez gaguka
Anitka super, że praca wrze :D nie mogę doczekać się zdjęć :)

Adka i jak się czujesz? Twardnienia ustąpiły? Może nospe i magnez weź powinno pomóc, a jak nie to jedź na IP :)

Mag super, że glukoza Ci podeszła :D a jak wyniki?

Ja trzymam się tej diety cukrzycowej ale nie narzekam, na pewno głodna nie chodzę, chociaż przyznam że jak czegoś nie można to zawsze ma się na to akurat ochotę :D Tylko na zdrowie mi taka dieta pójdzie :) Pogoda u nas śliczna, aż żałuję, że mogę wychodzić tylko na 10 min spacery :/

11 lata 2 miesiąc temu #759070 przez Adka94
No dziś już lepiej brzuch jest miękki i mnie nie mdli już.
Brałam wczoraj no-spe i magnez i nie pomagało pod wieczór wczoraj mnie mdliło przez co kiepsko spałam.
Na szczęście dziś jest ok zobaczymy jak będzie później. Ten brzuch robi mi się też twardy jak idę gdzieś na spacer to aż mnie boli wtedy.
Będę musiała powiedzieć o tym mojej ginekolog jak będę u niej w wtorek.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka