BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 miesiąc temu #756511 przez anitkade
No widzisz, Emilka :) Ładne te imiona są.
Ja już wariuję z niecierpliwości, tak chciałabym obudzić się jutro i żeby był już 19 stycznia. Wczoraj śpiewałam kołysanki Hance, niech się do mamowego fałszowania przyzwyczaja. A przedwczoraj czytałam jej wierszyk Brzechwy o globusie :) Uwielbiałam czytać bajki mojej siostrze, zaczytam biedną Hankę na amen :P Ale to podobno rozwija, więc może i lepiej, że tak uwielbiam. Mąż też uwielbia, będziemy się wymieniać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #756523 przez ulcia78blondi
Cześć dziewczyny!
Ale macie śliczne brzuszki!;-) A jakie malutkie!
Ja się wczoraj przeraziłam, bo dopiero co miałam 112 cm na poziomie pępka a już mam 115 cm.
Ubrałam płaszcz ciążowy, w którym przechodziłam całą pierwszą ciążę zimą i już się nie zapinam!!! Muszę sobie szybko kupić ponczo bo nie ma szans na kupienie szerszego płaszcza, ten co mam jest naprawdę olbrzymi.
Zupełnie inaczej się układa brzuszek na dziewczynkę. Chłopczyk bardziej się lokuje w biodrach a dziewczynka idzie mocno do przodu.

Monia, co do ciuszków, tak sobie przypomniałam teraz, moje leżały 2 lata i też białe pożółkły:( Nie mamy wilgoci, ale jak ubranka leżą, nie są używane i przepierane to niestety tak żółkną.

11 lata 2 miesiąc temu #756542 przez gosiacek
My nie będziemy dawać drugiego imienia. Mi w zasadzie wszystko jedno, ale mój mąż się upiera, że później są z tym same kłopoty (nie wiem zupełnie o co mu chodzi) więc niech mu będzie.
Zresztą drugie...my co do pierwszego nie możemy się zgodzić :)
Ja chciałabym Miłosz albo Mikołaj a on Wiktor albo Oliwier :)
Na szczęście mam sprzymierzeńca w synku, bo on też chce Mikołaja.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #756545 przez gosiacek
O i brzusio mi się w końcu wkleił ;)

11 lata 2 miesiąc temu #756552 przez Asia18
Anitkade ten szpital jest Państwowy :) ale ja rodzę w Niemczech i dlatego tu standardy są inne :)
sale wyglądają jak pokoje są dwa łóżka dla Ciebie i dla partnera i oczywiście dla dzidziusia też :) masz kuchnie i swoją łazienkę :) wiec nasze polskie szpitale się chowają do tego co oni tu oferują kobietą w ciąży :) a najlepsze jest takie wielkie jacuzzi w którym możesz rodzić :laugh:

No mój brzusio tez mi się jakiś większy wydaje niż wasze :P ja przytyłam ok 3 kg :)
też nie mogę dodać fotki :(

<3b :*

11 lata 2 miesiąc temu #756562 przez anitkade
Gosiaczek, poważny brzuszek, nie ma żartów. Ale prześliczny. Pewnie w ubraniu tak wyglądają na mniejsze, ja muszę zrobić w końcu fotkę w bieliźnie, bo nie będę mieć nawet pamiątki.
Asia, a jak wygląda opieka w czasie ciąży? Mnie się wydaje, że w Polsce robią dużo badań i ogólnie ta kontrola jest bardzo dobra, chociaż najlepiej chodzić prywatnie :P Ale moja szwgierka w Austrii miała robioną morfologię i badanie moczu chyba 2 albo 3 razy przez całą ciążę, a ja już miałam z 5 czy 6 i zaraz robię następną. Z kolei gdzieś czytałam, że w Anglii do 3 miesiąca w ogóle się nie opiekują kobietą. Bardzo mnie to zdziwiło.

11 lata 2 miesiąc temu #756566 przez Asia18
Anitkade tu opieka jest super :) na każdej wizycie mam robione badania mocz ciśnienie i krew :) i od 24 tyg. na każdej wizycie mam badane serduszko dziecka takim aparatem leże sobie i słucham jak bije :) tu wszystkie badania robi ci twój ginekolog :) ja płaciłam tylko za jedno badanie tu za te prenatalne tak to wszystko pokrywa kasa :) mam już też wybraną położna która będzie przychodziła do mnie po porodzie (26 wizyt ) :)

11 lata 2 miesiąc temu #756570 przez DoMI*
Lał dziewcZyny piękne brzuszki wszystkie śliczne....
Jak tu leżeć to też każda ma inny i różne wielkości jedna jest w 31 tchem i ma taki jak ją a może ciut mniejszy. A niektóre 23 i większe....
Dziś badania z usg wynika że 28 tydzień a z innego pomiaru 26 ją już jestem głupia powiedzieli że zanim wyjde wyklaruje się. A szyjka zamknięta 3, 2 nie jest źle może zostanę do piątku i kontrola co 3 tygodnie i glukometr i inne takie tam

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 2 miesiąc temu #756572 przez anitkade
No to rzeczywiście, nic tylko rodzić :)
U nas są chyba 3 albo 4 wizyty położnej, dobre i to. W Austrii nie ma w ogóle, a tydzień po porodzie idzie się do lekarza na badania i szczepienie. Ja bym chyba nie poszła zimą z noworodkiem, ale tam widać chodzą.

11 lata 2 miesiąc temu #756578 przez Asia18
hmm...nie wiem jak tu dokładnie kiedy się idzie na szczepienie i badanie. Ale wiem że przy pierwszej ciąży zostaje się ok 4 dni w szpitalu :) i dopiero na 2 dzień badają dzieciaczka, żeby przez pierwszy dzień pobyło z mamą :)

11 lata 2 miesiąc temu #756579 przez anitkade
Domi, to fajnie, że się wyjaśnia wszystko. Do piątku niedaleko, zaraz będziesz w domku :)
Trzymaj się ciepło i daj znać, jak Ci już wypatrzą, który to tydzień.

11 lata 2 miesiąc temu #756606 przez kociaczek1610
Gosiacek brzusio przesliczny ! duzy przedewszystkim :laugh: pozdrawiam

11 lata 2 miesiąc temu #756632 przez gosiacek
Mówiłam, że Wasze przy moim wydają się malutkie ;)
W poprzedniej ciąży nie był tak wielki. W ogóle teraz strasznie szybko tyję a wcale się nie obżeram. Nie wiem od czego to zależy.

Ja też słyszałam, że w Anglii dziewczyny mają bardzo kiepska opiekę. Tam chyba w ogóle nie chodzi się do lekarza, tylko do położnej? Moja koleżanka tam rodziła i jak mi opowiadała, co jej robili, to aż mnie ciarki przeszły. Ma dziewczyna szczęście, że żyje. Poród jak z horroru normalnie.
Za to właśnie w Niemczech jest podobno super opieka. Ehh wychodzi na to, że jesteśmy gdzieś pośrodku :) Nie jest ani najgorzej ani najlepiej. Zresztą wszystko zależy od szpitala i pracujących tam lekarzy i położnych.

Dziewczyny, ma któraś z Was RH "-"? Ja mam i ostatnio lekarz się mnie pytał czy chcę immunoglobulinę anty D. Mam mu dać znać na następnej wizycie, ale nie bardzo wiem czy się zdecydować czy nie.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #756705 przez Dagnes
joannap1991 napisał:

ja przytyłam 7 kg i już mi pani doktor powiedziała ze mam przystopować z jedzeniem :OO

O matko, co to za lekarka :ohmy: Ja mam już 10 kg na plusie a jesteśmy na tym samym etapie ciąży. To ciekawe co mi gin w piątek powie :unsure: Ja właśnie zmierzyłam się i w pasie mam 97 cm.
Gosiacek ja mam podobny brzuch do twojego - zarówno z wielkości jak i kształtu :) Ja mam RH- a immunoglobulinę już miałam podaną w grudniu zeszłego roku, po poronieniu. Ale mąż też ma RH- więc konfliktu u nas napewno nie ma.

Wiktoria

11 lata 2 miesiąc temu #756753 przez nike84
Witam
Przepraszam że przeszkadzam. Jestem mamą wrześniową 2013 :) Mam do sprzedania Elektryczny 2-fazowy laktator firmy Nuk. Użyty tylko 4 razy do pobudzenia laktacji. Więcej szczegółów w linku. Gdyby któraś z Was była zainteresowana proszę o kontakt na priv. Dzięki i życzę powodzenia :)

tablica.pl/oferta/elektryczny-2-fazowy-l...MQwd.html#591f4e168e

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka