BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 miesiąc temu #755862 przez pysiaczek19918
a z tym cukrem to patrzyłam na badania z zeszłego roku bo miałam robione to na czczo mialam 83 a po 2h 71 dziwne że cukier mi spadł jak wypiłam glukoze a teraz za to niewiele sie podniosł... spotkałyscie się z czyms tak dziwnym hehe chyba jestem jakas inna... a witaminy biore tylko Pharmaton + magnez + femisept uro może jak pójdę w czwartek to coś dostane... tylko martwi mnie ten cukier i te ketony w moczu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #755900 przez anitkade
Pysiaczek, ja miałam fosforany i kazała mi po prostu bardzo dużo pić. 2-3 litry dziennie. Ostatnio nie miałam nic. Ale tak naprawdę to największym problemem jest białko w moczu. Jak nie masz, to popytaj lekarza, co to znaczy, ale pewnie nic groźnego.
Ja mam w brzuchu 84cm. Dziwnie mało, ale jestem dwa tygodnie za Wami, może za dwa tygodnie dorosnę do normy :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #755922 przez Dagnes
Gosiacek ja mialam chelaferr taki z kwasem foliowym. W sumie nawet nie wiedzialam ze sa inne rodzaje. Bralam z godz. po sniadaniu, popijajac duza iloscia przegotowanej wody. I potem tez staralam sie nie jesc z 1,5 godz. Bralam 1 tabletke dziennie.

Wiktoria

11 lata 2 miesiąc temu #755937 przez DoMI*
Cześć wam mi wynik na cukier wyszedł 170 i jestem na oddziale poloznym mam dietę, i 4 razy dziennie sprawdzany cukier...jutro dowiem się coś wiecej.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 2 miesiąc temu #755978 przez kociaczek1610
hej dziewczyny :) tak czytam i czytam was i sie teraz zastanawiam czy dobrze mam zrobione ta glukoze na czczo... dali mi to 50 wypilam i po godz mi pobrano ta krew ale przed piciem nic mi nie pobierali to normalne? hmmm.... ale dzis sie paskudnie czuje, boli mnie wnetrze brzucha chyba sie rozciaga wszystko ale tez pobolewa mnie podbrzusze sikam co chwila nie wiem co jest grane...takie dziwne klucia mam...

11 lata 2 miesiąc temu #755979 przez MoNiaaa
gaguka sliczny brzusio :*

tak ja po wypiciu glukozy moglam sobie isc na miasto sama w szoku bylam zobaczymy jak wyniki

ja pije herbate ale tylko z cytrynka:)

http

]

11 lata 2 miesiąc temu #755993 przez kociaczek1610

11 lata 2 miesiąc temu #755998 przez Anitulka
ja mialam pobieraną krew przed glukozą (ale przy okazji robiłam morfologie), a godzine po już tylko glukometrem mierzony cukier... i widze ze co przychodnia to chyba inne zwyczaje, bo ja np. tej glukozy nie moglam popic nawet lyczkiem wody, a pozniej mialam siedziec pod zabiegowym ta godzine i nigdzie nie chodzic... wiec jak czytam ze moglyscie to popic, a i jeszcze sobie isc gdzies to zazdroszcze :)

11 lata 2 miesiąc temu #755999 przez kociaczek1610
no co jest nie moge dodac zdjecia no

11 lata 2 miesiąc temu #756004 przez Anitulka
Oj Domi, współczuje... a co w koncu z tym twoim terminem? Byłaś u lekarza, przesunął Ci?

11 lata 2 miesiąc temu #756066 przez Adka94
A ja na wysokości pępka mam już 98 cm :)

11 lata 2 miesiąc temu #756074 przez remiśleoś
Domi kurcze blade z tym cukrem.trzymam kciuki
Anitulka mi też nie pozwalały popić,ale jak powiedziałam,że zaraz to zwymiotuję to parę łyczków mi pozwoliły:-) ale chodzić to napewno nie wolno,bo wynik jest zakłamany.wiadomo,że jak chodzisz to szybciej soalasz i cukrzyca Ci nie wyjdzie,a możesz ją mieć.
Anitka to drobniutka jesteś bardzo jak brzuszek 84,ale to akurat atut i tylko pozazdrościć.

Szerszeni narazie nie ma.:-)

11 lata 2 miesiąc temu #756102 przez DoMI*
Nic nie mówiłam bo poszłam tylko po skierowanie na oddział powiem jutro tu przy usg będę mieć robione.
Chciała bym aby było wszystko dobrze.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 2 miesiąc temu #756109 przez pysiaczek19918
kociaczek ja właśnie też mam problemy z dodaniem zdjęcia...a u mnie z glukozą było tak że poszłam do labolatorium i pobrali mi krew z palca zbadali glukometrem i wyszło mi 84 następnie pobrali mi z żyły, dali mi glukoze i po 2 godz znowu mi pobrali krew ale tylkoz żyły no i wyszło jak pożniej patrzyłam że naczczo mam 81 a po 2 godz 85 czyli te glukometry jakieś zakłamane są
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #756111 przez pysiaczek19918
o wkońcu weszło...:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka