BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #759626 przez anitkade
Pysiaczek, może coś z krążeniem? Miałaś kiedykolwiek problemy? Najlepiej porozmawiaj z lekarzem, bo czasami robią się jakieś zastoje w żyłach i w ciąży mogą się żylaki pojawić, a to jest dość kiepskie. Ja nie mam problemu z bólem nóg, jedynie ten twardniejący brzuch. Teraz jak siedzę w pracy na krześle takim do kompa to ciężko mi wstać z niego, ale to też ze względu na twardniejący brzuch. I jak jestem długo w jednej pozycji to mi czasem drętwieją nogi, ale wtedy poruszam i jest ok. No i miałam problemy ze skurczami okropnymi, ale przeszły. To chyba była wina stresu, brałam więcej magnezu przez jakiś tydzień czy dwa i teraz wróciłam do mojej normy, a jest ok.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #759636 przez DoMI*
pysiaczek spytaj sie tez lekarza bo moze chodzic o krazenie..

brzuch tez czasem mi twardnieje ale lekarz mowi ze to normalne wiec ja nie panikuje.

ja mam pytanie jak wysoko czujecie kopniaki? bo moj to tak wysoko kopie i cisnie sie pod rzebra ze czasem oddychac nie idzie.albo układa sie poziomo i sie rozciaga :) i mam taki rozlazły brzuch

anitkode jak sie czujesz ?

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759641 przez gaguka
Pysiaczek Anitka ma rację może to coś z krążeniem? A puchną Ci przy tym bólu? Ja miałam bóle wraz z opuchlizną i lekarz podejrzewał zakrzepicę, ale na szczęście wykluczyli.

Domi ja kopniaki czuję tak max 10 cm nad pępkiem, najczęściej po bokach :)

11 lata 6 miesiąc temu #759675 przez Adka94
A ja właśnie cały czas czuje kopniaki pod pępkiem nie wiem co jest grane i w ogóle jest leniwy.
Będę musiała powiedzieć jutro o tym lekarce jak będę. :(

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759696 przez joannap1991
ja mam strasznie ruchliwe dziecko :D bardzo;p kopniaki juz dostaje powyzej pepka :) ale po bokach tez i dlatego mam taki nie raz krzywy brzuch wygiety w jedna albo w drugą stronę :D nigdy nie wiedziałam ze mozna dostawac tak bolesne kopniaki w zebra a nawet bolą mnie strasznie jak dostane w pepek:O bo od kilku dni boli mnie pepek i wokół pepka;/ mi czasem tez brzuch twardnieje ale lekarka mi powiedziała ze jak nie boli to jest wszystko w porządku.

11 lata 6 miesiąc temu #759714 przez kociaczek1610
hej dziewczyny. wspolczuje wam z ta cukrzyca... eh . kurcze a pozatym jak was tak czytam to dziwne bo ja mialam krew pobierana tylko po wypiciu glukozy a przed mi nie pobierali wiec nie wiem jak to jest ;/ obym nie musiala powtarzac tego bleee :angry: :P

dziewczyny takie pytanko mam co sadzicie o herbacie mietowej?? slyszalam ze nie mozna pic i na forach tez roznie pisze wiecie cos na ten temat ?

a co do ruchow to czuje na wysokosci pepka czasem nad pepkiem roznie to jest... zalezy jaki maly ma kaprys hihi ;P

kurcze wizyte mam 15-tego juz nie moge sie doczekac jak zobacze mojego urwiska :laugh: :laugh: mam nadzieje ze wszystko oki . mam taka dziwna dolegliwosc (i wstydliwa dosc ) czuje czasami taki ucisk na odbyt nie wiem co to :dry: :ohmy: w sumie mialam tez cos takiego przed ciaza ( jak dostalam okres to mnie takie skurcze chwytaly ) :dry: :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #759719 przez joannap1991
kociaczek1610 ta dolegliwość też i mnie przypadła :D dziwne uczucie ale faktycznie jak mialam przed ciaza dostac okres to tez tak miałam :d teraz od czasu do czasu ucisk czuje ;d

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #759743 przez gaguka
Kociaczek dziwne że nie pobierali Ci krwi na czczo, możliwe że będziesz musiała powtarzać bo ja właśnie na czczo normy przekroczyłam, a po wypiciu glukozy zmieściłam się w górnych granicach. I mimo wszystko dieta plus codzienne pomiary cukru i opieka diabetologa... Może zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj :)

11 lata 6 miesiąc temu #759766 przez kociaczek1610
joannap1991 a bylas z tym u lekarza ? widze ze nie jestem sama :P

gaguka poczekam ten tydz zobaczymy co mi powie ;) mam nadzieje ze nie bede musiaLA powtarzac :)

11 lata 6 miesiąc temu #759814 przez pysiaczek19918
nigdy nie miałam problemu z krążeniem a wizyte mam dopiero 1.11... poczekam jeszcze pare dni i poobserwuje bardziej jak nie ustąpi to pójde do gin...
kociaczek ja pije ze 3 razy w tygodniu bo mam czasami problemy z żołądkiem a tylko to mnie ratuje i to do tego mięte strong jak pytałam gin to a ruchy powiedziała że jak najbardziej można...
a co do tej sprawy wstydliwej to ja też tak mam ale ja u siebie niezauważyłam tego przed ciążą u mnie objawia się to tak jak by skurczami odbytu a to jest dość bolesne:(
a ruchy też czuje czasami tak nisko że zastanawiam się jak to możliwe ale po wyżej pępka też czuje ale raczej tak po bokach... a jak leże na boku to czuje jak Zuzia nóżkami mnie kopiemiłe uczucie:)

11 lata 6 miesiąc temu #759827 przez kociaczek1610
ufff juz myslalam ze naprawde jestem sama z tym problemem . teraz tak mnie nie boli ale przed ciaza to naprawde jak mnie taki skurcz chwycil to myslalam ze padne...

jak sie klade na boku tez czuje takie delikane kopniaki :) ale w rzebra jeszcze nie dostalam od malego hihi ale napewno jeszcze to nadrobi :D pozderki :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #759828 przez anitkade
Pysiaczek, to poobserwuj te nogi, sprawdź też, ile się ruszasz i czy to ma wpływ. Mam nadzieję, że to nic wielkiego :)
Miętę też piję, nie rozmawiałam o tym z ginekologiem, ale na początku mi chyba pozwoliła. Powiedziała, żeby nie pić rumianku, bo jest silnym alergenem. No i trzeba unikać lipy, naparu z liści malin i takich tam, które mogą wywołać skurcze.
Co do ruchów - ja czuję różnie, tak pod żebrami to nie czułam kopniaków, tylko ucisk, szczególnie, jak Hania miała tam główkę. Teraz najbardziej czuję ruchy w okolicach pępka i w dole brzucha, ale nie kopie mnie jakoś całkiem w dół. Ale ostatnio jakby mniej ruchliwa jest, pewnie dlatego, że ograniczyłam słodycze. Najbardziej kopie po bombach kalorycznych :)

11 lata 6 miesiąc temu #759899 przez pysiaczek19918
a ja rumianek czasami pije i nigdy nic mi nie było Zuzia tez nie zauwazyłam żeby jakoś żle to znosiła... w żebra też jeszcze nie dostałam:)

11 lata 6 miesiąc temu #759916 przez anitkade
Ja przed ciążą piłam rumianek, ale jak mi tak powiedziała, to odpuściłam. Na pewno chodzi o ilość i poza tym nie każdy ma alergie. Ja nie mam żadnej, mąż ma chyba tylko na pyłki, nie ma żadnych pokarmowych, ale to nigdy nie wiadomo. W sumie nie było to dla mnie wielkie poświęcenie :)
Domi - co do kopniakó w żebra - pamiętaj, że Twój bobas jest większy, jeszcze wszystko przed nami :) Poza tym czuję się przyzwoicie, ale dzisiaj po pracy mnie tak brzuch bolał, że się położyłam na 40 minut. Mąż i tak przychodzi dziś później, więc teraz dopiero robię obiad.

11 lata 6 miesiąc temu #759921 przez DoMI*
anitko :)
ja mam pytanie do mam cukrzycowych dzis zrobiłam racuchy z maki zytniej ,jabłka,cynamon, mleko chude i powiedzcie mi dlaczego nie moge zjesc je smazone?
podniesie mi to cukier? czy ogolnie chodzi o to ze to tłuszcz??

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka