- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dominiczka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Łezka się w oku kręci..
- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
a jakoś tak wyszlo że dopiero w czerwcu sie dowiedziałam że jestem w ciazy. ostatni okres mialam 20 kwietnia troche chorowałam a wiec myślałam że dlatego spóźnia mi sie okres i nawet na myśl mi nie przyszło że moge byc w ciazy :-D i dopiero 3 czerwca wróciłam jest i pojechałam do lekarza :-D a kurcze w wielkanoc rozmawiałam z siostra bo pytała kiedy w końcu bede w ciazy i w ogole a ja jej na to że napewno nie teraz że moze za jakíes 5 lat że praca i w ogole :-D a tu dzien po jej urodzinach dowiaduje sie że jestem w ciazy :-D moja reakcjia na test byla "ja pierdole kurwa mac jestem w ciazy... co z moja praca... i ryk" za to siostra cieszyła sie jak głupia. stwierdziła że to najlepszy prezet urodzinowy

- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Mnie jeszcze brakuje wanienki, łóżeczka (które podobno mój brat juz kupił, ale kiedy je przywiezie to nie wiem bo mieszkamy bardzo daleko od siebie) i przewijaka. Wczoraj byłam w aptece i zaopatrzyłam się w witaminy K i D, gazy jałowe, gazy nasączane spirytusem do pępka i ta nieszczęsną lewatywę do szpitala

Leżaczek też chcemy kupować taki 0-18kg, ale to dopiero na początku grudnia bo teraz sa jeszcze inne wydatki. Patrzyłam na tablice.pl i widziałam, że sporo ludzi sprzedaje te bujaczki z fisher price w dobrych cenach. Jak cos mi wpadnie w oko w grudniu to pewnie kupię używany bo szkoda mi trochę wydawac prawie 300zł na nowy.
niteczka, z tym przyzwyczajaniem do bujania to wiadomo, że dzieci lubia być bujane i nie przyzwyczaja ich do tego leżaczek-bujaczek ale czas spędzony w brzuchu bo one tam sa z każdym naszym krokiem kołysane.
Z tego wszystkiego poprzypominałam sobie dzisiaj pierwsza pomoc przy zakrztuszeniach i bezdechu u niemowląt. Przeraża mnie powoli to, że niedługo będę się musiała zająć zupelnie maleńką córą i nie wiem czy ogarnę.
- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do bujaczka - to pewnie jak z wszystkim - niektóre dzieci się szybko przyzwyczajają, inne wolniej, zawsze da się oduczyć w razie czego. Ja akurat nie planuję bujaczka, ale nie dajmy się zwariować

Mokka, masz termin 2,5 tygodnia przede mną i jeszcze dużą dzidzię, ale ten wyliczony 9 grudnia mnie wprawił w niezły szok. Ja przed Świętami nie planowałam się pakować. Zobaczymy, może jak będę siedzieć już w domu to się z nudów spakuję

- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A co do witamin to też nie wiem, trzeba u położnych się wywiedzieć. Jakbyś karmiła modyfikowanym to tam chyba są, a w naturalnym właśnie nie wiem, czy nie brakuje tych witamin i trzeba suplementować. Generalnie ile położnych tyle teorii, więc nie bój się na zapas, bo dzidziuś będzie czuł Twój niepokój, nawet po urodzeniu. Zastanów się, jak chcesz robić i tego się trzymaj, a w razie kłopotów pytaj o radę położną albo mamę, stare sposoby nieraz najlepsze (typu mąka ziemniaczana na odparzenia itd.). Ja się sama obawiam, jak to będzie i czy dam radę. Ale wszystkie mamy dają radę to i my damy

- Linka2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ale nie przejmuj sie, że nic jeszcze nie wiesz - ja też nie dowiedziałam się o tym ani od lekarza ani na szkole rodzenia ale właśnie z forum

- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Ja tez cos czuje ze w grudniu jeszcze urodze. Zreszta lekarz mi powiedzial na ostatniej wizycie ze to nawet przed swietami moze byc. Dzidzia tez u mnie duza wychodzi z USG, tak mniej wiecej tydzien do przodu. Poczekamy, zobaczymy.
Mam pytanie do dziewczyn ktore maja laktator reczny z aventu. Ja bede brala od kolezanki bo ona wcale nie uzywala a kupila i zabrala sobie z niego butelke. Chce dokupic ta buteke do niego i nie wiem czy wszystkie z aventu maja jednakowy gwint i beda pasowac, czy moze natural rozni sie od takiej zwyklej?
- Mag
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Szyjka na 23 mm. za tydzień wizyta kontrolna i decyzja czy będzie pessar. Narazie mam leżeć i brać leki rozkurczowe, a potem się okaże czy szyjka dalej się skraca. Już wiem że te napinanie się brzucha nie do końca było normalne, a myślałam że tak ma być i to zlekceważyłam.
Powiem wam że obleciał mnie strach, planowałam w grudniu wszystko przygotować, torbę, pranie itd jeszcze dokupić muszę mnóstwo rzeczy a tu nie wiadomo jak to dalej będzie.
co do leżaczka ja mam zamiar kupić ale jak już się urodzi, teraz za dużo wydatków, a zamówić przez internet to nie problem kurierem na drugi dzień już jest paczka.