- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Remiś jak się pokażesz to napisz jak byś mogła jak wygląda założenie pessara tzn czy u Ciebie lekarz gin to wykonywał czy w szpitalu, bo psychicznie przynajmniej muszę się przygotować.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
co do witamin to jak sie karmi piersia to pdaje sie K i D ale nie od razu tylko w 14 dobie zycia chyba a jak sie modyfikowanym karmi to tylko D sie podaje i tu moja rada bo wiem ze wit D jest taka w kapsulkach bez recepty ale droga ponad 20 zl za 30 kapsulek a taka sama witamine mozna kupic na recepte w kropelkach w okolicach 5 zl wiec warto isc do lekarza i poprosic o recepte.
ja jutro mialam miec wizyte i dzis zadzwonili ze lekarza nie bedzie i przekladaja za tydzien;/ a juz tyle usg nie mialam...do tego jutro konczy mi sie l4 i musialam dzis leciec do innej przychodni do lekarza zeby mi wystawil L4 ale na szczescie nie bylo problemu no i przytylam rowno 9 kg do tej pory
i nareszcie byl dzis kurier i dostalam 1 paczke a jutro powinien byc 2 bop dzis wyslali paczke super sa te pieluszki flanelowe jak kocyk i takie ladne wzory
Julka tez sie zachwycala i ogladala rzeczy dla maluszka a pozniej poukladala w szufladzie
ja wlasnie nie wiem kiedy ta torbe pakowac ??myslalam zeby dopiero po swietach w sumie u mnie narazie nie ma zadnych wskazan ze wczesniej urodze a termin na polowe stycznia. zobacze czy cos sie bedzie dzialo:P
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie też był dzisiaj kurier przyszła pościel i ochraniacz do kołyski, a w gratisie dostaliśmy zawieszkę z wyhaftowanym imieniem Malutkiej Słodko
Dobrze, że napisałyście o tych witaminkach, bo też już nie wiedziałam czy trzeba czy nie.
- lenartowicz
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja o witaminach zapomniałam, a czytałam to gdzieś. Mam nadzieję, że w szpitalu wszystko powiedzą. Monia, dzięki za info o tych kropelkach, na pewno dopytam w szpitalu, może od razu dadzą receptę, żeby potem nie latać.
Jejuuu, ta wyprawka mnie wnerwia szczerze mówiąc. Tzn. jej brak. Ale może już już niebawem zacznę szaleć
Dagnes - to fajnie, że masz takie dobre układy, to bardzo ważne, bo czasem praca to jest dodatkowy stres. A już mistrzostwo świata to miała biedna Domi, której najbardziej koleżanki dokuczały i dokładały pracy złośliwie. Ech, babska paskudne.
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u mnie było podobnie, delikatne, niebolesne napinania się brzucha a jednak szyjka się skróciła. Ja byłam wczoraj na wizycie, lekarz uznał, że jednak założymy pessar bo mu się ta szyjka nie podoba.. nie miałam usg, badał tylko ręcznie - i tu Anitko info do Ciebie - gdyby szyjka była zmiękczona czy bardzo krótka to lekarz na pewno wyczułby to przy badaniu, mój chyba właśnie coś tam zaczynał podejrzewać i dlatego postanowił zrobić usg po którym wylądowałam w szpitalu ;/
Mag, ja będę mieć zakładany pessar w gabinecie mojego lekarza, trwa to dosłownie chwilę, na razie zamówiłam pessar przez internet i czekam na przesyłkę, założenie będzie w sobotę albo poniedziałek... jak tylko przesyłka dojdzie.
Lekarz wysyłając mnie do szpitala delikatnie sugerował założenie pessara w szpitalu, no ale tamtejsi lekarze trochę zbagatelizowali tą skracającą się szyjkę i nawet nie było takiego tematu.. dlatego będę zakładać u niego. Z tego co pisała tutaj Remiśleoś to raczej nic strasznego A właśnie.. coś jej dawno nie widziałam... Remiśleoś odezwij się czy wszystko ok..
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
lenartowicz Dobrze, że badania wyszły prawidłowo. Fajny ten pomysł ze "szkołą rodzenia w pigułce". My nie mogliśmy chodzić do szkoły rodzenia z powodu mojego leżenia. Strasznie żałuję, bo bardzo mi na tym zależało
Ja mam wizytę u gin we wtorek to zapytam się o coś w tym stylu może w szpitalu gdzie planuję rodzić też są takie spotkania
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Co do butelek to mam jedną 125ml i nie wiem czy kupowac większą też? Ile takie dziecko średnio zjada na jeden posiłek?
Strasznie Wam współczuję z tymi szyjkami! Nie myślałam nigdy, że to tak powszechny problem.
Ja te witaminy to kupiłam w wersji połączonej (K+D) i kapsułkach twist-off. Za 45 kapsułek cos koło 30zł zapłaciłam. Szkoda, że nie zapytałam wczesniej to poprosiłabym o recepte lekarza i byłoby taniej. No, ale jak zwykle zorientowałam się po fakcie
Tak teraz patrzę i na opakowaniu pisze, że wit D podawac od urodzenia, a wit K od 2 tygodnia do 3 miesiąca życia. Kurde...pokomplikowałam sobie życie znowu. Jak będę te kapsułki podawac od początku to chyba nic się nie stanie jak młoda ta wit K dostanie wcześniej razem z wit D? Jak myślicie? W internecie piszą że jedną i drugą należy podawać po 2 tygodniu życia. Zgłupieć można.
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Linka daj znac po zalozeniu jak to wygladalo. Tez juz bym chciala to miec zeby byc spokojniejsza. A wiesz moze jak potem z funkcjonowaniem? Czy bedziesz mogla prowadzic oszczedny tryb zycia czy raczej lezenie plackiem?
Lenartowicz ja niestety zmuszona jestem zrezygnowac ze sxkoly rodzenia, a mialam iść. Ale napisz wszystko co polozna ci mówiła
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Lenartowicz - daj znać, jak ta szkołą rodzenia w pigułce i co ciekawego mówili
Mokka - ja myślę, że w szpitalu wszystko powiedzą położne, lepiej ich posłuchać niż napisów na opakowaniu, bo producentowi zależy, żeby jak najwięcej sprzedać i najlepiej, żeby Zuzia połknęła wszystko w tydzień i żebyś pobiegła po drugie opakowanie.
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nie wiem jak to będzie po założeniu z funkcjonowaniem.. obawiam się, że ja to i tak będę tylko leżeć ale go zapytam oczywiście. Ja też zaczynałam z szyjką na 23 mm, jak Ty, ale dosłownie 4 dni później miała już 21 ;/ także skracała się mimo leżenia w szpitalu.. teraz będę mieć usg za tydzień w czwartek to może się dowiem co i jak. Podejrzewam, że zalecenie leżenia będzie zależało od tego jak to będzie wyglądało na usg, jak krótka będzie szyjka i czy nie pojawi się rozwarcie. Remiśleoś z tego co pamiętam to po założeniu pessara i tak cały czas musi leżeć.. tyle, że ona ma już rozwarcie, ja jeszcze nie.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
współczuję wam kobietki tych skracających sie szyjek... ja mialam rozwarcie w 22 tygodniu... ale na szczęście juz w 25 bylo zamknięte prawie całkowicie... jednak lezalam plackiem... na wizycie w październiku bylo ok. teraz wizyta w poniedzialek a wiec juz nie dlugo. ale jak tak was czytam to sie stresuje bo mnie też często napina sie brzuch... mam nadzieję jednak że jest ok.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja wqrzona jestem ze nie ma tej wizyty jutro bo sie nastawilam chcialam mala zobaczyc i sie o ta szyjke tez dopytac(niby nie mam twardniejacego brzucha ale lepiej sprawdzic)no i maz mial isc i znowu dupa...i ciekawe jak dalej z tym zwolnieniem bedzie bo ta lekarka dala mi do 6 grudnia i pewnie nie zgra mi sie z wizyta i bede musiala isc dodatkowo na wizyte tylko po l4
macie przezycia z ta szyjka tez nie mialam pojecia ze to tak czesto sie zdaza.ale dobrze ze wszystko jest pod kontrola lekarza
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2