- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
A co do tego, gdzie się rodzi - jak jest wszystko ok, to wszędzie dobrze Każdy kraj ma swoje zalety i wady. Ja nie zniosłabym braku opieki do końca 12 tygodnia, tutaj brałam leki na podtrzymanie, bo długo się staraliśmy. Być może w Anglii w ogóle nie mogłabym mieć dziecka w takim układzie, bo po 12. tygodniu te leki już nie były potrzebne, najważniejszy był początek. Ale oczywiście tak jak mówicie - wiele rzeczy na pewno jest bardzo fajnych i grunt, to się pozytywnie nastawić i tego trzymać
Pysiaczek - 1kg za 3 tygodnie, ładnie być chciała utuczyć dzidzię Ale trzymam kciuki, żeby wyszło sporo ciałka w badaniu Ja się nie nastawiam na duże dziecko, bo ja byłam mała, a mój mąż jeszcze mniejszy, 2 tygodnie temu Hania miała 1187g, zobaczymy za tydzień, ile przybrała. Też już bym chętnie przekroczyła magiczne 2kg, ale nie łudzę się szczerze mówiąc.
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Tak swoja drogą to macie takie dziwne uczucie w trakcie chodzenia? Ja ostatnio to tak drobię a nie chodzę bo mam wrażenie jakby mi ktoś wsadził małą rączkę, albo cos podobnego w szyjkę macicy/pochwę i jakby to co tam jest wsadzone miało zaraz wypaść. 27 mam wizyte u gina to musze go zapytac co i jak bo poczytałam dzisiaj i coś znalazłam o rozchodzeniu się spojenia łonowego, ale czy to jest to to nie wiem zupełnie.
ech, no i też doczekałam się siary z piersi...jednej. Jakie to dziwne.
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja też miałam uderzenia gorąca, ale w moim przypadku zapowiadały silne bóle podbrzusza. Na szczęście ostatnio się uspokoiło. Okropnie dziwne uczucie, tym bardziej, że tak jak moniaa ja należę do zmarzluchów
Heh też jestem faszerowana: Magnez 3x, Scopolan 3x, Luteina 4x2 tabletki - czyli 8 dziennie
Wspomniałyście o badaniach na obecność paciorkowca, ja niestety mam to cholerstwo (miałam robiony posiew podczas pobytu w szpitalu). Dzisiaj sprawdziłam badania w karcie ciąży i tak zarówno w moczu jak i z wyników posiewu straszy nazwa streptococcus agalactiae. Czytałam, że jeżeli nie poda się antybiotyku na 4 godziny przed akcja porodową, to istnieje bardzo duże ryzyko zakażenia dziecka. Jednocześnie u dzieci zakażonych występuje posocznica, zapalenie płuc itd. Jestem przerażona i załamana
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja uderzeń goraca jeszcze nie mam, mi tam wiecznie zimno, wogole ani zgagi nie mam, nic mi nie puchnie wiec pod tym względem jest dobrze.
Z tabletek to ja tez troche biore witaminy, magnez 2 razy, nospa 3 razy, zelazo.
Niteczka mi tez lekarz powiedzal tak jak anitkade pisala ze nawet nie trzeba robic badań na rozyczke bo byly obowiazkowe szczepienia.
Pisalyscie o badaniach na toxo, mialam tylko raz na poczatku i z tego co widze w rozpisce teraz powinnam zrobic kolejny raz. Takze na wizycie pewnie mi o tym powie.
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zanka a teraz jie mozesz dostac antybiotyku zeby sie tego pozbyc?
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trochę się zdenerwowałam, bo chodzę zawsze w jedno miejsce na te "genetyczne" usg i teraz na to kontrolne się tam zapisałam, żeby sprawdzić, jak brzuszek i główka rosną. I dostałam dziś smsa z luxmedu, że mam przeniesione do innej placówki, a wszyscy lekarze polecali tę, gdzie byłam zapisana, bo mają tam najlepszy sprzęt. Więc zadzwoniłam na infolinię dowiedzieć się, o co chodzi i okazało się, że tam, gdzie miałam iść jest "awaria budynku" i nie jest bezpieczny i wszystkie wizyty przenoszą. A czy sprzęt jest taki sam to ta pani nie wie. W poniedziałek u mojej lekarki dopytam, bo nie wiem, czy to ma sens w takim razie, czy jednak iść gdzieś prywatnie, bo wolałabym jednak na pewno wiedzieć, że wszystko jest ok z Hanią, a nie żeby mi jakimś parchatym stuletnim sprzętem badali
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co te kości poszerzone znaczą? Że się organizm do porodu szykuje? A z małym co? Dlaczego się nie ruszał? Leniuch go złapał czy z jakichś medycznych powodów? Ale mi przykro, ze znów trafiłaś do szpitala Trzymaj się dzielnie.