BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 1 miesiąc temu #789888 przez kasiek21
ja niestety mam malutki pokoik (na chwile obecna mieszkam z mama) a wiec w pokoju stoi tylko moje lozko mała komoda lozeczkm Igora i stolik. na lozeczku jest przewijak. komoda tylko i wyłącznie na rzeczy syna a wiec kosmetyki pewnie będą na komodzie pampersy w szufladzie a wiec za kazdym razem bedzie trzeba najpierw wziąć co potrzeba a dopiero działać... chcialam żeby komoda stała koło lozeczka ale niestety tak sie nie da...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #789921 przez lenartowicz
Ja mam przewijak na łóżeczko i obok komode a w niej kosmetyki pampersy termometry itp a ciuszki mam w pokoju obok bo nie chciałam swojego zagracac szafami (lubie mieć dużo przestrzeni)

11 lata 1 miesiąc temu #789954 przez niteczka
Ja mam pokoik dla dzidzi,ale narazie i tak nie bedziemy go urzadzac bo malenstwo bedzie z nami. W naszym pokoju bedzie lozeczko, a reszta potrzebnych rzeczy bedzie w drugim pokoju. Co do przewijaka to ja raczej nie kupuje. Zreszta mojej znajomej siostra jest polozna i powiedziala , ze nie ma sie co zagracac bo i tak nie zawsze z tego sie skorzysta, a tylko niepotrzebnie wyda sie pieniadze. Jeszcze musze tylko kupic wozek, bo kupilismy jeden uzywany , ale okazalo sie, ze dwoch czesci brakuje, wiec stwierdzilismy, ze kupimy nowy.I brakuje mi paru rzeczy na wyprawke do szpitala, ale to juz same drobiazgi.Ale mam dzisiaj radoche, bo piore ubranka dla mojego synka.

11 lata 1 miesiąc temu #789971 przez Zanka1989
Ja właśnie nie kupiłam przewijaka, ponieważ łóżeczko (a najpierw kołyska) będą stać zaraz obok łóżka i Malutką będę przebierać na łóżku. Kupiliśmy też komodę, w której będą rzeczy Lenki, a kosmetyki pewno na komodzie. Zastanawiam się jedynie nad takim organizerem podręcznym np.: allegro.pl/munchkin-przenosny-organizer-...yki-i3698331372.html Co o tym sądzicie?

11 lata 1 miesiąc temu #790008 przez MoNiaaa
kociaczek super brzusio :) jakie wy wyszystkie chude jestescie i tylko brzuszki wam rosne:)

ja mam przewijak na lozeczko i nie wyobrazam sobie bez niego zycia!!! bo dziecko masz na swoim poziomie a po porodzie to naprawde straszny dyskomfort jest i ciezko sie zginac itp ja sobie nie wyobrazam przebierac dziecka na lozku bo musialabym kleczec przed nim.
pampersy chusteczki nawilzane i jakas masc trzymalam na przewijaku a reszte kosmetykow do kapania schowane i wyciagalam jak byla pora mycia.

zanka jak chcesz fotke dodac to pod trescia wiadomosci masz dołącz obraz tylko musi byc zmniejszony ucz sie teraz wklejac fotki bo jak urodzisz zebys miala opanowana ta czynnosc zebysmy mogli podziwiac twoje malenstwo :)

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #790015 przez kasiek21
a no wlasnie co do kosmetykow i w ogole.
postanowilam używać dla mojego maluszka kosmetykow ziaja. i wlasnie kupiłam plyn do kapieli dla dzieci i niemowląt natluszczajacy juz od 1 dnia zycia. czy któraś z was go stosowała i mogłaby sie wypowiedzieć na jego temat??

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790021 przez MoNiaaa
oto ja z dzis...

http

]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790025 przez lenartowicz
Monia wyglądam bardzo podobnie do Ciebie (z figury) może troszeczkę mniejszy brzuch mam, ale to.moja pierwsza ciaza a Twoja druga więc to dlatego

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790049 przez anitkade
Kochane!! Ale weekendowe szaleństwo, 4 strony musiałam nadrabiać.
Monia, Kasiek, Kociaczek - boskie brzuszki! Kociaczek to w ogóle niezły szczypiorek z Ciebie :) I brzuszek też taki kompaktowy :)
Co do trzymania rzeczy - ja nie mam miejsca na żadne dodatkowe meble, zrobię miejsce w naszej szafce też dla rzeczy Hanki, poza łóżeczkiem nic więcej nie damy rady wstawić. Łóżeczko będzie zaraz obok naszego łóżka. Ja chcę uszyć organizer, ale nie taki, jak Twój Zanka, bo on jest za bardzo wysunięty do przodu i już nie podeszłabym do łóżeczka (po prostu mam tylko kawałek dojścia, tylko od jednej strony, więc nie dam rady powiesić z boku. Ale ten Twój wygląda bardzo funkcjonalnie i jest ładny, więc jak masz dojście do łóżeczka z wielu stron to go bierz :)
Ja skończyłam kocyk, ale na razie nie ma obwódki. Jeszcze pomyślę, jak ją zrobić, bo kawałek zrobiłam i jakoś rozciągnęło mi krawędź, muszę jakoś inaczej popróbować.
Aa, i jeszcze od cioci męża dostałam masę materiałów, bo robiła porządki w szafie. Sporo się przyda na pościel itp. Bo to takie bawełny fajne. Są też takie welurki, to poszyję z nich pajacyki :) Fajnie, ucieszyłam się, znowu mniej wydatków :)
Linka - super, że odetchnęłaś, spokój przyda się całej Waszej trójce. To ja czekam na kolejne fotki rękodzieł :)

11 lata 1 miesiąc temu #790070 przez lenartowicz
Dziewczyny mam pytanie. Kupiłam dzisiaj butelkę avent 125ml z zaworkiem zapobiegajacym kolce (tak jest dokładnie napisane) 0m+. Wiecie może czy muszę teraz kupić laktator z tej samej firmy? A na butelkach 250ml było napisane 1m+. Ja już zwariowalam, nie wiem co i jak, pomocy

11 lata 1 miesiąc temu #790072 przez MoNiaaa
anitka pochwal sie kocykiem!!!
no to jak dorwiesz sie do tych materialow to beda cudapowstawaly :) super

ja dzis mam jakas zalamke czuje sie strasznie ocezala i nie chodzi tylko o brzuch tylko o calosc nogi rece nawet twarz wydaje mi sie ze mam taka napompowana i do dupy sie ztym czuje :( zazdroszcze wam ze tylko brzuszki wam rosna a reszta figurki zostaje

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #790083 przez Dagnes
Ja przewijaka nie kupuje bo lozeczko bedzie kolo lozka stalo i na nim bede przewijala i przebierala malutka. Organizer na lozeczko kupilam taki z 6 kieszonkami. Przed zakupami robilam rozeznanie wsrod znajomych co im sie przydalo a co okazalo sie zbednym wydatkiem i dlatego zdecydowalam sie na organizer a np zrezygnowalam z rozka i tego przewijaka.

Wiktoria

11 lata 1 miesiąc temu #790085 przez Zanka1989
lenartowicz ja też mam butelki z Aventu kupione. Na 260 ml jest napisane 1 m +, bo raczej na początku będziesz używać tylko tej 125 ml :) A są niektóre laktatory dostosowane tylko pod butelki Avent i są tańsze niż te oryginalne, ale ja się wstrzymuje z kupnem laktatora do porodu, bo nie wiadomo czy będę mieć w ogóle pokarm (bo ten caly paciorkowiec nazywa się "Paciorkowiec bezmleczności" i niestety rozmiar biustu mi nie drgnął od początku ciąży :(). Słyszałam też opinie, aby kupować laktator po porodzie, bo można albo nie mieć pokarmu albo mieć go bardzo mało i wtedy jest to tylko niepotrzebny wydatek.

Próbuje dołączyć zdjęcie... oby się udało.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #790091 przez Linka2
Anitkade, koniecznie pokaż kocyk! :) I to zanim zrobisz obwódkę :) Co do moich rękodzieł to na razie pojawiają się baaaaaaaaaaaardzo powoli.. zaczęłam robić kocyk, ale uznałam, że dużo czasu mi to zajmie i mogę nie zdążyć zrobić drugiego sweterka.. więc rzuciłam go w kąt i robię sweterek, ale strasznie powoli mi to idzie. Mimo pessara i tak nie mogę zbyt dużo siedzieć bo jest mi po prostu już niewygodnie ;/ brzusio za duży :) z ciekawości aż zmierzyłam jego obwód - 110 cm :) szaleństwo! A robótki na leżąco są niewygodne więc jakoś tak mi nie idzie :( no ale chociaż sweterek muszę zdążyć zrobić
Moniaa, nie przejmuj się, ja też się czuje już po prostu jak słoń :D Niby nie przybyło mi wiele poza brzuchem ale i tak waga jednak większa o jakieś 15 kg w stosunku do początkowej więc po prostu organizm jest zmęczony dźwiganiem tego wszystkiego.. damy radę!
Dagnes, ja też myślałam, że nie będę używać przewijaka tylko przewijać na łóżku, ale to jest jednak dużo niżej i wiem,że po prostu trudno byłoby mi się tyle razy dziennie schylać. Na szczęście przewijak dostałam od znajomych więc problem z głowy. Rożek też mam, moja szwagierka używała bardzo długo i bardzo sobie chwaliła. Myślę jeszcze o organizerze, ale nie wiem jeszcze gdzie będą stały łóżeczka i ile mi zostanie miejsca.. bo pokoik nie za duży

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #790125 przez anitkade
Aha - przewijak kupuję nakładany na łóżeczko.
Lenatowicz - pięknie wyglądasz. Też tylko brzuszek wystaje i nic więcej. Fajnie Ci się włosy kręcą, bardzo mi się podobają kręcone :)
A tutaj mój kocyk bez obwódki (on jest biały, ale w sztucznym świetle nie da się zrobić go ładnie, a z lampą z kolei nie widać wzorku, no i masz ci los :P)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka