BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 1 miesiąc temu #790742 przez inka9922
Hej Grubaski;)) Nie pisałam dawno, ale sledzilam watek, wiec prosze
O wpisanie mnie do listy.Termin na 17stycznia.Dziewczynka notabene kolejna bo jedna ma juz 6 la
t. Wybrane imie Aurelia.
Powiem Wam kochane, ze druga ciaza juz mi tak nie sluzy.
Raz zemdlalam I lezalam dwa dni w szpitalu.Nawadniali mnie kroplowkami.
Teraz od dwoch dni mecze sie z rozwolnieniem I mam trudnosci
z oddychaniem. Tlumacze sobie ze to przez ten wielki balon.
Pozdrawiam wszystkie mamuski.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #790755 przez gaguka
Dziewczyny śliczne dzieciaki :) Ja w poniedziałek mam znowu wizytę, ale będzie juz mój gin to go poproszę o ładną fotkę :) Ja brzuch mam całą ciążę nisko, mam nadzieję że jeszcze wytrzymam min. 2-3 tyg w dwupaku, no ale zobaczymy...

11 lata 1 miesiąc temu #790758 przez anitkade
Domi, ale nawet raz Cię przez ten miesiąc nie będzie mógł odwiedzić? Ale nieprzyjemna sytuacja. Czasami w nowej pracy tak jest. Ale na pewno na oddziale będą fajne babki i szybko się z kimś zakumplujesz. No to tym mocniej trzymam kciuki, żeby raz dwa doszła ta paczka!
Inka, biedulo. A teraz jesteś w szpitalu, czy pozwolili Ci być w domu? Masz termin 2 dni przede mną :) A nie wiesz, ile waży Aurelka teraz? Ja idę na usg w czwartek i już się nie mogę doczekać, ile waży Hania :) W ogóle od ostatniej wizyty przytyłam prawie 2kg (a to były ledwie 2 tygodnie!!). Po ciuchach tak tego nie widzę, więc mam nadzieję, że to głównie brzuszek.

11 lata 1 miesiąc temu #790761 przez anitkade
A właśnie, miałam Wam napisać. Miesiąc temu mojej koleżance lekarka powiedziała, ze może urodzić wcześniej, bo jej się brzuch obniżył i nastawiała się na początek listopada, a tu już 4 dni po terminie, a ona nie ma żadnych bóli ani nic. Więc to chyba nie jest reguła, spokojnie Mokka :)

11 lata 1 miesiąc temu #790766 przez lenartowicz
Anitkade to będziesz miala pewnie coś takiego jak ja w srode z ta polozna :) tylko ja niestety muszę zapłacić.

Dziewczyny już coraz mniej czasu zostalo, listopad raz dwa zleci potem grudzien, święta też moment i już styczeń :) nie mogę się doczekać.

11 lata 1 miesiąc temu #790829 przez Zanka1989
jak ja wam zazdroszczę tych spotkań z położną :(

lenartowicz - mam tak samo :) ...czas niesamowicie leci, dopiero był wrzesień a tu już połowa listopada. Niedługo będziemy tulić nasze Maluszki :)

11 lata 1 miesiąc temu #790935 przez niteczka
To prawda dziewczyny nie obejrzymy sie jak bedziemy juz tulic nasze malenstwa.Mnie co jakis czas skurcze lapia,ale to chyba sa te przepowiadajace i mam nadzieje, ze jeszcze troszke wytrzymam. Nie chce zeby moje dzieciatko za wczesnie sie urodzilo. Dziewczeta a moze ktoras mi powiedziec co to oznacza jak brzuch czasami sie napina?

11 lata 1 miesiąc temu #790943 przez kasiek21
o tak czas leci naprawdę szybko :-)

kurcze dziewczyny dostalam tabletki na te moje jakíes tam zapalenie pochwy i tak sie zastanawiam bo po ulotce to taka troche taka zmieszana jestem... czy któraś z was stosowała metronidazol???

11 lata 1 miesiąc temu #790962 przez lenartowicz
Ja w lecie stosowalam nystatyne. Skoro lekarz Ci to przepisal to na pewno lepiej jest to używać i wyleczyć niż mieć infekcje (są groźniejsze na pewno niż ten lek) także jak masz sprawdzonego gin to nie przejmuj się, oni wiedzą co robią

11 lata 1 miesiąc temu #790970 przez kasiek21
kurcze no niby tak ale z ulotce jest napisane np. dokladnie tak "lek jest przeciwwskazany w pierwszym trymestrze ciazy. w drugim i trzecim trymestrze lek moze byc stosowany jedynie w przypadkach, gdy w opinii lekarza oczekiwania korzysci dla matki przewyzsza potencjalne zagrozenie dla plodu. " i to co najbardziej mnie zadziwia, stosujac te tabletki aby pozbyc sie jakiejs infekcji moge dostac jakis drozdzakow ktore zas trzeba bedzie leczyc... eh.

11 lata 1 miesiąc temu #791010 przez Linka2
niteczka napisał:

To prawda dziewczyny nie obejrzymy sie jak bedziemy juz tulic nasze malenstwa.Mnie co jakis czas skurcze lapia,ale to chyba sa te przepowiadajace i mam nadzieje, ze jeszcze troszke wytrzymam. Nie chce zeby moje dzieciatko za wczesnie sie urodzilo. Dziewczeta a moze ktoras mi powiedziec co to oznacza jak brzuch czasami sie napina?

Niteczka, napinanie brzucha to są właśnie skurcze macicy więc nie wiem o jakich innych skurczach piszesz...

11 lata 1 miesiąc temu #791031 przez Anitulka
Kasiek, ja stosowalam na infekcje jakies globulki, ale nie pamietam nazwy. W kazdym badz razie na ulotce bylo napisane cos podobnego. Mialam tam chyba 6 globulek, przeszlo mi po 2, ale trzeba bylo zuzyc wszystkie i na dzidzi nic się raczej nie odbiło :) jak lekarz ci je przepisal, to widocznie uznal to za konieczne ;)

Dziewczyny, wasze malenstwa też mniewaja czkawki, bo moja corcia czasem ma tak silna, ze az mi jej szkoda, tak mi mocno brzuch "pulsuje". Za to ja chyba ani razu od początku ciąży nie mialam, a normalnie czesto mi sie zdarzala...

11 lata 1 miesiąc temu #791055 przez Linka2
Anitulka, ja też bardzo często odczuwam czkawkę moich chłopaków.. ale czytałam gdzieś, że dzieciom w brzuszku czkawka w ogóle nie przeszkadza, że ich nie męczy tak jak już po urodzeniu. A mają czkawkę dlatego, że połykają wody płodowe ;) i jest to chyba jakiś rodzaj ćwiczenia układu oddechowego, także nic się nie martw ;)

11 lata 1 miesiąc temu #791075 przez inka9922
Na szczescie nie musialam zostawac w szpitalu.Mam zalecenia
Pic duzo wody-w badaniach wyszło ze przyjmuje za malo płynów
A wszystko dlatego, ze odkąd pamiętam nigdy nie czulam pragnienia
Wode pilam jak mi sie przypomniało.Teraz sie zmuszam
Przepisali mi tez dodatkowe zelazo I to chyba zrodlo mojego
Rozwolnienia.Czytalam ze mozna miec taki skutek uboczny, wiec odstawie
Na jakis czas.Ok starczy mojego zrzedzenia bo czuje sie jakbym miala
z 70lat :)) Aurelka wazy prawie 2kg

11 lata 1 miesiąc temu #791081 przez inka9922
Chce wstawic fotke, ale nie wiem jak ja zmniejszyć. Uzywam
Smartfona. Jakas pomoc? ?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka